Facebook Pixel Ξυπνήστε πριν να είναι αργά! Αυτοκτονία με την Σλοβενία και τώρα… τρέχουμε
| 2017-09-03 18:22:00

Ξυπνήστε πριν να είναι αργά! Αυτοκτονία με την Σλοβενία και τώρα… τρέχουμε

Ξυπνήστε πριν να είναι αργά! Αυτοκτονία με την Σλοβενία και τώρα… τρέχουμε

Η Εθνική εμφανίστηκε βελτιωμένη, όμως στα κρίσιμα σημεία δεν ήταν αυτή που έπρεπε και έχασε με 78-72 από την Σλοβενία. Κορυφαίοι Σλούκας, Παπαγιάννης, τώρα έχουμε… τελικό με την Φινλανδία.

Την δεύτερη ήττα της στον Όμιλο του Ευρωμπάσκετ γνώρισε η Ελλάδα, καθώς έχασε με 78-72 από τους Σλοβένους, οι οποίοι συνεχίζουν πρώτοι και αήττητοι, έχοντας το 3/3.

Η Εθνική δεν ξεκίνησε ούτε σήμερα καλά, ωστόσο με τον Σλούκα να κάνει απίθανο ματς και τους Παπαγιάννη, Παππά, Πρίντεζη και Μπουρούση να δίνουν σημαντικές βοήθειες, αλλά και βγάζοντας εικόνα… κανονικής ομάδας, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει μάλιστα και σημαντικό προβάδισμα, το οποίο όμως απώλεσε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Έτσι λοιπόν, με δύο ήττες σε τρία ματς, την Τρίτη το βράδυ στις 20.00 έχουμε… τελικό κόντρα στην οικοδέσποινα Φινλανδία, όπου ψάχνουμε μόνο τη νίκη για να μην μπούμε σε περιπέτειες για την πρόκριση.

Κακό ξεκίνημα και πάλι…

Η πεντάδα της Εθνικής (Πρίντεζης – Καλάθης, Παπανικολάου, Σλούκας και Παπαγιάννης) μπήκαν στο παιχνίδι με το μάτι τους να… γυαλίζει, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για να μην έχουμε ξανά τα χθεσινά. Η Ελλάδα, όπως συνέβη και με την Γαλλία, δεν ξεκίνησε καλά κόντρα στην Σλοβενία και βρέθηκε από το πρώτο λεπτό να κυνηγάει το σκορ.

Οι Σλοβένοι προηγήθηκαν 6-0, ενώ παρά τις «εμπνεύσεις» του Σλούκα στην επίθεση και το 8-4, το σκορ έφτασε εύκολα στο 10-6, αφού η Εθνική μας μπορεί να είχε τρόπο να φτάνει στο αντίπαλο καλάθι, όμως δεν μπορούσε να τους σταματήσει στην άμυνα.

Μάλιστα, όταν πήρε… μπρος ο Ντόντσιτς τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς με δικούς του πόντους και δύο τρίποντα, η διαφορά έφτασε στο 15-8 και εκτοξεύτηκε στο 23-13. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, όπου η διαφορά του σκορ δεν «έδειχνε» την πραγματική εικόνα του ματς. Η Εθνική είχε τρόπο να σκοράρει, όμως δεν ήταν καλή στην άμυνα και είχε τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ (11-4).

Πόντους μόνο μέσα από την ρακέτα!

Παρότι είχαμε πάρει τα σχετικά μηνύματα από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, δεν καταφέραμε να βρούμε τις απαντήσεις στην έναρξη του δευτέρου και έτσι με συνεχόμενους και εύκολους πόντους του Ντόντσιτς, η Σλοβενία κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά στο σκορ.

Η Ελλάδα όντως πολύ άστοχα στα μακρινά σουτ (έκλεισε το ημίχρονο με 1/9 τρίποντα και συνολικά 1/10 σουτ εκτός ρακέτας) αποφάσισε να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι και της βγήκε σε καλό. Η αντεπίθεση ξεκίνησε με τον Μπουρούση (26-19) και παρότι οι Σλοβένοι αντέδρασαν και έφτασαν στο 30-21, η Εθνική είχε βρει πλέον τον τρόπο να τους… χτυπήσει. Με τον Σλούκα και τον Παππά να είναι σε εξαιρετική μέρα και να βγάζουν εξαιρετικές ασίστ και τον Παπαγιάννη να δίνει… ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση, η Ελλάδα πλησίασε στο σκορ και τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 35-30.

Η Εθνική παρότι δεν είχε σκορ με μακρινά σουτ και είχε μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ, έχει σημειώσει 24 από τους 30 πόντους της μέσα από τη ρακέτα και πλέον ήταν φανερό πως είχε βρει το… κλειδί για να χτυπήσει τους Σλοβένους.


Απίθανος Σλούκας!

Επιστρέφοντας από το παρκέ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» στο παρκέ και με τον Σλούκα σε ρόλο ηγέτη και τους Πρίντεζη – Παπαγιάννη και Μπουρούση να είναι σε εξαιρετική μέρα, όχι μόνο γύρισε το ματς, αλλά πήρε και το προβάδισμα.

Με καλάθι του Πρίντεζη ξεκίνησε η αντεπίθεση (35-32), ενώ στο 22’ με καλάθι του Παπαγιάννη περάσαμε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, με 35-36. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν… ξανακοιτάξαμε πίσω και αφήσαμε την Σλοβενία να κυνηγάει. Μάλιστα, με δύο τρίποντα του Σλούκα φτάσαμε στο 35-39 και στο 43-48, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 52-58.

Ο γκαρντ της Φενέρ έκανε ένα μαγικό δεκάλεπτο, καθώς είχε 12 πόντους και 3 ασίστ σε 10 λεπτά, ενώ η Εθνική πέτυχε 28 πόντους και δέχτηκε μόνο 17 σε αυτό το χρονικό διάστημα!
 

Αυτοκτονία!

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με καλάθι των Σλοβένων, με τον Ντάγκιτς να αναλαμβάνει ξανά ηγετικό ρόλο, καθώς είχε να σκοράρει από το 15’ εώς το 30’! Η Εθνική σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες περιόδους, δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένη και εμφανίστηκε αρκετά κουρασμένη, με αποτέλεσμα να βρίσκει σκορ μόνο από τις… εμπνεύσεις των παικτών και χωρίς πλάνο.

Έτσι λοιπόν ο Πρίντεζης έκανε το 54-60 και ο Παπαπέτρου με 2/2 βολές το 57-62, ωστόσο οι Σλοβένοι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της Ελλάδας στην επίθεση, κατάφερε να πλησιάσουν στο 60-62! Με συνεχόμενους πόντους του Παππά φτάσαμε στο 62-66, όμως η Σλοβενία ισοφάρισε σε 66-66 και με τρίποντο του Μούριτς προσπέρασε μετά από αρκετή ώρα για το 69-66!

Η Εθνική έπρεπε να βρει τρόπο να απαντήσει, ωστόσο ο μόνος που ήταν ικανός να… γυρίσει το ματς ήταν ο Σλούκας. Η Σλοβενία με 2/2 βολές του Ντράγκιτς έφτασε στο 73-70 και με ένα τρομερό καλάθι του ίδιου στο 75-70, ενώ ο Σλούκας μείωσε σε 75-72, 16’’ δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλή άμυνα, δεν τα καταφέραμε, ο Καλάθης έχασε δύο τρίποντα και έτσι φτάσαμε στο τελικό 78-72 υπέρ των Σλοβένων.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 35-30, 52-58, 78-72
 

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 8, Ντράγκιτς 20 (7/16 σουτ), Νίκολιτς, Πρέπελιτς 16 (3), Μούριτς 6 (1), Μπλάζιτς, Βίντμαρ 6, Ζάγκορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 22 (7/12 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 6, Μπουρούσης 9, Σλούκας 18 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Παππάς 10, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 10 (10 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags