Facebook Pixel Αυτή είναι η νέα ATS GT
Άλλα Σπορ
| 2017-09-05 13:59:00

Αυτή είναι η νέα ATS GT

Αυτή είναι η νέα ATS GT

H ATS Automobili Turismo e Sport παρουσίασε το νέο της supercar, το GT, στο πλαίσιο του Salon Prive, μίας ξεχωριστής εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα στο Μπλενχάιμ Παλάς, στο Γούντστοκ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ιστορική ιταλική εταιρεία που αναγεννήθηκε πριν μερικά χρόνια, έκλεψε την παράσταση με το νέο της δημιούργημα, που θα παραχθεί σε μόλις 12 κομμάτια, με κάθε ένα από αυτά να κοστολογείται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το ATS GT παίρνει ώθηση από έναν… επισήμως αγνώστου προελεύσεως Twin Turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 3.8 lt, που αν και δεν το λένε οι Ιταλοί, είναι βρετανικός και είναι της McLaren. Αυτός συνεργάζεται με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ώστε να περνούν στο δρόμο τα 700 άλογα ισχύος.

Στην πραγματικότητα είναι στα 650, απλά η ATS μπορεί να προσφέρει αναβάθμιση που θα χαρίσει άλλα 50. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 9.9, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 330 km/h. Αριθμοί που είναι εφικτοί χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών. Η GT είναι γεμάτη ανθρακονήματα, τόσο στο σασί όσο και στο bodywork.

Στο μινιμάλ σχεδιασμού αλλά… γκράντε από πλευράς ποιότητας εσωτερικό, έχει γίνει χρήση δέρματος «Nubuck», αλουμινίου και ανθρακονημάτων ενώ η ATS GT εφοδιάζεται με 3D σύστημα πλοήγησης της Google. Οι χάρτες εμφανίζονται σε μία πολύ λεπτή TFT οθόνη που δεν βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα αλλά πίσω από το τιμόνι.

Η ATS Automobili «γεννήθηκε» το 1962 από πρώην μέλη της ομάδας Formula 1 της Ferrari. Μετά από σύντομο πέρασμα από τις πίστες, οδηγήθηκε σε χρεωκοπία. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2012 για να αναγεννηθεί από τους Daniele Maritan και Emanuele Bomboi,, παρουσιάζοντας κάποια σπορ δημιουργήματα, όπως η Sport και η 2500 GT. Η έδρα της είναι στο Τορίνο της Ιταλίας.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags