Facebook Pixel Αδιόρθωτη η Εθνική - Ξύπνησε αργά, έχασε από τη Φινλανδία και πάει για... τελικό με Πολωνία!
| 2017-09-05 21:49:00

Αδιόρθωτη η Εθνική - Ξύπνησε αργά, έχασε από τη Φινλανδία και πάει για... τελικό με Πολωνία!

Αδιόρθωτη  η Εθνική - Ξύπνησε αργά, έχασε από τη Φινλανδία και πάει για... τελικό με Πολωνία!

Όπως με τη Γαλλία, έτσι και με τη Φινλανδία, η Ελλάδα χαράμισε τρεις περιόδους και προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο τέλος χάνοντας με 89-77. Αύριο με Πολωνία κρίνεται η πρόκριση!

«Έσπασε» τα καλάθια

Το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν πολύ κακό, αφού είχε μια σειρά άστοχων επιθέσεων, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ 8-0 και πέτυχε τον πρώτο της πόντο με 1/2 βολές Παπανικολάου μετά από 3 λεπτά αγώνα. Αντίστοιχα, το πρώτο καλάθι εντός πεδιάς επετεύχθη μετά από σχεδόν 5 λεπτά αγώνα και πάλι από τον Παπανικολάου. Αντίθετα, οι Φινλανδοί ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικοί και με του Λι και Κόπονεν να ξεκινούν «ζεστοί», πήραν διαφορά, η οποία μάλιστα έφτασε σε διψήφια επίπεδα (9-20).

Το σκορ θα ήταν σαφώς πιο κοντά, εάν η Ελλάδα αξιοποιούσε τις πολλές ελεύθερες βολές που εκτέλεσε. Αντίθετα, είχε τραγικά ποσοστά, καθώς μέτρησε 6/14 βολές και 1/8 δίποντα στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με 23-14 υπέρ των Φινλανδών.

Φινλανδικός «βομβαρδισμός»

Η Ελλάδα άρχισε να βγάζει αντίδραση στο επιθετικό κομμάτι στη β’ περίοδο. Με τον Πρίντεζη να αφυπνίζεται και τους Παππά και Παπαπέτρου να βοηθούν από την περιφέρεια, η Εθνική βελτίωσε τα ποσοστά της. Κάθε φορά, όμως, που μείωνε, οι Φινλανδοί απαντούσαν με δικά τους ξεσπάσματα. Ο Μάρκανεν πήρε… μπρος και έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπως και ο Κόπονεν, ενώ η Φινλανδία παρέμενε εξαιρετικά εύστοχη (55% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα στο ημίχρονο).

 Η Ελλάδα μείωσε μετά από ώρα στους 6 (29-35) στο 16’ με τρίποντο του Παπαπέτρου, όμως δυο σερί τρίποντα από τους Λίντμπομ και Χαφ την «εκτόξευσαν» ξανά στους 12 (29-41). Αυτή ήταν και η τελική διαφορά του πρώτου ημιχρόνου, με τους Φινλανδούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 45-33.

Τραγική άμυνα, την… σκότωσε ο Κόπονεν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή με τη Φινλανδία να μπαίνει δυναμικά και την Ελλάδα να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να την σταματήσει. Ειδικά στην άμυνα οι διεθνείς ήταν κάκιστοι, αφήνοντας ανοιχτούς διαδρόμους και… χαρίζοντας επιθετικά ριμπάουντ. Εύκολα οι Φινλανδοί αύξησαν τη διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι στους 20 πόντους στο 24’ (36-56)!

Ο εκπληκτικός Πέτερι Κόπονεν ήταν ασταμάτητος και τα έβαζε από… παντού. Ο Φινλανδός γκαρντ έφτασε τους 22 πόντους ήδη από την γ’ περίοδο. Από την πλευρά της, η Εθνική μας έβγαζε σπασμωδικές αντιδράσεις με προσπάθειες κυρίως του Σλούκα και του Αντετοκούνμπο. Ακόμα κι όταν ο Κόπονεν βγήκε για να ξεκουραστεί η Ελλάδα δεν κατάφερε να μειώσει κάτω από τους 15. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 67-52 υπέρ της Φινλανδίας.

Δεν ολοκληρώθηκε η αντεπίθεση

Η Ελλάδα «ξύπνησε» και θύμισε… άλλη ομάδα στην τελευταία περίοδο. Οι διεθνείς έπαιξαν φοβερή άμυνα με το χαμηλό σχήμα που εφάρμοσε ο Κώστας Μίσσας (με Αντετοκούνμπο-Αγραβάνη στις θέσεις 4 και 5) και βρήκαν επιτέλους ρυθμό στην επίθεση. Με 6 συνεχόμενους πόντους του Αγραβάνη και ένα καλάθι του Παππά στον αιφνιδιασμό η Ελλάδα μείωσε στους 4 (65-69) στο 34’ με σερί 10-0.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ένα λάθος του Μάντζαρη που συνοδεύτηκε από αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή στον πάγκο μας έδωσε την ευκαιρία στους Φινλανδούς να ευστοχήσουν σε 3 βολές, ενώ ένα τρίποντο του Μάρκανεν στην επόμενη κατοχή επανέφερε τη διψήφια διαφορά (65-75) στο 35’. Με μπροστάρη τον Αντετοκούνμπο η Ελλάδα μείωσε ξανά στους 6 (74-80) στο 38’. Ο ίδιος όμως ο Θανάσης ήταν αυτός που χαράμισε τις όποιες πιθανότητες ανατροπής με αντιαθλητικό φάουλ που έκανε στον Μάρκανεν ένα λεπτό πριν το τέλος, αφού ο Φινλανδός έβαλε τις δυο βολές κάνοντας το 74-82 και με κατοχή εκ νέου για την ομάδα του. Το παιχνίδι έληξε με 89-77 υπέρ της Φινλανδίας και πλέον η Ελλάδα θα παίξει την πρόκριση στο αυριανό παιχνίδι με την Πολωνία. 

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 33-45, 52-67, 77-89

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 2 (1/4 σουτ, 5 ασίστ), Μπουρούσης 1, Σλούκας 12 (2/2 τρίποντα, 4 ασίστ), Παππάς 8, Παπαγιάννης, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 8 (2), Αγραβάνης 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 5 (1), Αντετοκούνμπο 17 (4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/8 βολές)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Ντέτμαν): Χαφ 8 (2), Λι 6, Σαλίν 7 (1), Κότι 4, Κόπονεν 24 (3/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Νούτινεν 2, Ράνικο 14 (1), Λίντμπομ 5 (1), Μάρκανεν 17 (5/9 σουτ, 6 ριμπάουντ), Μέρφι 2

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags