Facebook Pixel Με τα χέρια του έβγαλε τα μάτια του – Γκέλα για τον Ολυμπιακό στην Ξάνθη πριν την Σπόρτινγκ!
| 2017-09-09 22:21:00

Με τα χέρια του έβγαλε τα μάτια του – Γκέλα για τον Ολυμπιακό στην Ξάνθη πριν την Σπόρτινγκ!

Με τα χέρια του έβγαλε τα μάτια του – Γκέλα για τον Ολυμπιακό στην Ξάνθη πριν την Σπόρτινγκ!

Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με τον Ένγκελς και έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, έμεινε στο 1-1 στην Ξάνθη, με τον Λισγάρα να… κλέβει τους δύο βαθμούς. Μοιραίοι Τζούρτζεβιτς – Σεμπά!

Την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός, καθώς σε ένα πολύ ωραίο ματς έμεινε στο 1-1 στα Πηγάδια με την Ξάνθη, στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 12’ με κεφαλιά του Ένγκελς, μετά από κόρνερ του Σεμπά, όμως ο Λισγάρας στο 43’ έφερε το ματς στα ίσια, πάλι με κεφαλιά και… βοήθεια του Καπίνο που έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης.

Ο Έλληνας πορτιέρε πάντως νωρίτερα είχε δύο καλές αποκρούσεις, ενώ οι Τζούρτζεβιτς, Φορτούνης και Σεμπά, είχαν χάσει κλασικές ευκαιρίες στο 1-0 για να… τελειώσουν το ματς από πολύ νωρίς.

Δεν μπόρεσαν τα παλικάρια

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τη νίκη από νωρίς, όμως οι Τζούρτζεβιτς και Σεμπά κατάφεραν να χάσουν τα… άχαστα στο πρώτο μέρος και όσο ήταν μπροστά στο σκορ. Αμφότεροι μοιράζονται τον τίτλου του μοιραίου, ενώ για την Ξάνθη ξεχώρισε ο τερματοφύλακάς της. Ο Ζίβκοβιτς είχε εξαιρετικές αποκρούσεις στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε την ισοπαλία.

Γίναμε… προπονητές

Ο Μπέσινκ Χάσι έκανε μικρό ρότεισον ενόψει Σπόρτινγκ, καθώς άφησε εκτός του Καρσελά και ξεκίνησε βασικούς τους νεοαποκτηθέντες Ένγκελς και Τζούρτζεβιτς. Σε σύστημα 4-2-3-1 στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού ήταν οι Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης, Σεμπά, Μάριν και Τζούρτζεβιτς.

Όσο το ματς όμως είχε κολλήσει στο 1-1, ο Χάσι προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς (60’ και 65’) τους Εμενίκε και Καρσελά αντί των Τζούρτζεβιτς και Μάριν, ενώ στο 76’ πέρασε και ο Ανδρούτσος αντί του κουρασμένου Φορτούνη. Και οι τρεις αλλαγές έδωσαν νέα πνοή στον Ολυμπιακό, όμως δεν κατάφεραν να αλλάξουν το σκορ.

Στην αντίπερα όχθη ο Ράσταβατς ξεκίνησε με 4-2-3-1 και παίζοντας πολύ επιθετικά, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει. Οι Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε, Μπρίτο και Γέντρισεκ ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ οι αλλαγές έγιναν κυρίως για να κρατήσει την ισοπαλία.

Η φάση

Το 1-1 δεν μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε τα δύο γκολ, ως τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης, αφού πρέπει να σταθούμε στις ευκαιρίες που έχασε ο Ολυμπιακός. Ειδικά η απίστευτη ευκαιρία του Σεμπά στο 39’, από κοντά και σε κενή εστία, δεν περιγράφεται!

Σου σφυρίζω

Μπορεί οι βοηθοί να είδαν την δύσκολη φάση και το γκολ του Εμενίκε στο 79’ με το χέρι, το οποίο σωστά ακυρώθηκε, ωστόσο ο Καλογερόπουλος ήταν σε κακή μέρα. Δεν είδε το πέναλτι και το χέρι του Λισγάρα στο 10ο λεπτό, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του και δεν κατέληξε στα δίχτυα, ενώ δεν έδειξε κίτρινη στον Μπαξεβανίδη λίγο αργότερα λίγο αργότερα, για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Τζούρτζεβιτς. Ο Έλληνας άσος της Ξάνθης στο 70’ είδε τελικά κίτρινη, για χέρι!

Μία είναι η ουσία

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήταν καλύτερος, μπορεί να έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως πέταξε δύο βαθμούς και ταυτόχρονα κουράστηκε πολύ, δύο μόλις 24ωρα πριν τη μάχη με την Σπόρτινγκ για την πρεμιέρα των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ξάνθη από την πλευρά της πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, καθώς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε άμεσα και έχασε κι ευκαιρίες για να κάνει ολική ανατροπή.

Ξεκάθαρα…

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει το ματς, ακόμα και στο φινάλε, όταν οι Καρσελά και Εμενίκε «ανέβασαν» συνολικά την ομάδα. Ο Μαροκινός ειδικά, που ήρθε ως αλλαγή, προσπάθησε μόνος του να πάρει το παιχνίδι, όμως δεν έφτανε. Αν βέβαια ο Τζούρτζεβιτς έκανε σωστά την δουλειά του επιθετικού, τότε δεν θα έτρεχαν στα χασομέρια οι Πειραιώτες.

Πάτα το

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης ΕΔΩ
 

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας (72' Μεχία), Καμαρά, Λουσέρο, Κίκε (59' Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (81' Τριάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76' Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65' Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags