Facebook Pixel Ετσι ο Μανόλο «καθάρισε» τη Ριέκα – Οι κινήσεις της νίκης, η εντολή για το... γκολ και πώς το «κλείδωσε»!
Ποδόσφαιρο
| 2017-09-14 23:30:00

Ετσι ο Μανόλο «καθάρισε» τη Ριέκα – Οι κινήσεις της νίκης, η εντολή για το... γκολ και πώς το «κλείδωσε»!

Ετσι ο Μανόλο «καθάρισε» τη Ριέκα – Οι κινήσεις της νίκης, η εντολή για το... γκολ και πώς το «κλείδωσε»!

Αριστοτεχνικό το στήσιμο και τρομερό κοουτσάρισμα κατά τη διάρκεια του αγώνα απ' τον Ισπανό. Διάβασε στην ανάλυση του Sportdog.gr πώς οδήγησε την ΑΕΚ στο μεγάλο "διπλό".

Το "διπλό" της ΑΕΚ στην Κροατία ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Όχι μόνο γιατί η νίκη φέρνει βαθμούς στην ίδια την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά γιατί ουσιαστικά επανατοποθετεί την Ένωση στον ευρωπαϊκό χάρτι. Έξι χρόνια απουσίας από τις διοργανώσεις δεν ήταν λίγα για τον Δικέφαλο που πέρασε πάμπολλα όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η σημαντική νίκη προήλθε σαφώς λόγω της εμφάνισης των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. αλλά και χάρη στο στήσιμο και το κοουτσάρισμα του Μανόλο Χιμένεθ. Μπορεί το 3-5-2 να μην μπορούσε να εφαρμοστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω της απουσίας του Τσιγκρίνσκι, το 4-2-3-1, όμως, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Το είχε πει, όμως, και ο ίδιος ο Ισπανός στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

"Δεν πιστεύω στα συστήματα, πιστεύω στην δουλειά και την αγωνιστική συμπεριφορά", ήταν τα λόγια του Μανόλο, τα οποία βγήκαν μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά τη Ριέκα και την περιορίσε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο. Με Σιμόες και Γιόχανσον στο κέντρο, η Ένωση έκλεισε τους διαδρόμους από τον άξονα, ενώ Μπακάκης και Λόπες συνέδραμαν ώστε να χάσουν οι Κροάτες την επικινδυνότητα που διάθετουν από τα άκρα στις αντεπιθέσεις. Τα "όπλα" των γηπεδούχων, ο Γκόργκον και ο Γκαμπράνοβιτς δεν φάνηκαν ποτέ.

Ετσι ο Δικέφαλος τους κατέστησε εντελώς ακίνδυνους επιθετικά. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ριέκα μέχρι να ισοφαρίσει (σ.σ. από κόνρερ) έκανε μία τελική στο 3' και από εκείνο το σημείο δεν παρήγαγε άλλη οργανωμένη φάση. Συν τοις άλλοις η πρώτη άμυνα της ΑΕΚ ξεκινούσε από ψηλά, με τους επιθετικογενείς παίκτες της Ένωσης να εκβιάζουν το λάθος από τα στόπερ των Κροατών, τα οποία πολλές φορές είχαν κακή επικοινωνία με τον τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο μέρος η κίνηση του Χιμένεθ με την είσοδο του Μπακασέτα ήταν καταλυτική. Η ΑΕΚ μέχρι να πετύχει το δεύτερο τέρμα είχε εγκλωβιστεί, έπαιζε σαν πανικοβλημένη και δεν μπορούσε να απειλήσει. Η προσθήκη του 24χρονου έκανε την κροάτικη άμυνα, να νιώσει την "κιτρινόμαυρη" επίθεση. Ο "Μπάκα" ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε η νίκη, αλλά και σε αυτό το σημείο αξίζει ξεχωριστεί μνεία στον Μανόλο που έδωσε εντολή να το εκτελέσει ο Λάζαρος (και όχι ο Μπακασέτας).

Από εκείνο το σημείο, τα λεπτά που κύλησαν ήταν διαδικαστικά. Άλλη μία κίνηση απέμενε για να "κλειδώσει" το αποτέλεσμα, κάτι που έγινε με την είσοδο του Αϊντάρεβιτς. Με την τριάδα στα χαφ η Ένωση κράτησε το κέντρο και το σκορ. Η αλλαγή του Αραούχο δεν απέφερε κάτι σημαντικό, αν και οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή.

Φάνηκε ξεκάθαρα, για άλλη μία φορά, μετά τη Μπριζ, ότι όταν ο Χιμένεθ έχει χρόνο, να διαβάσει καλά τον αντίπαλο δεν χάνει το παιχνίδι. Θα θέλαμε, όμως, να τον δούμε όμως πως θα χειριζόταν ένα κρίσιμο ματς σε περιορσιμένα χρονικά περιθώρια...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags