Facebook Pixel Λουτσέσκου: "Γιατί είπα πως το πρωτάθλημα είναι όνειρο"
| 2017-09-15 15:48:00

Λουτσέσκου: "Γιατί είπα πως το πρωτάθλημα είναι όνειρο"

Λουτσέσκου: "Γιατί είπα πως το πρωτάθλημα είναι όνειρο"

Τα εύκολα και τα άλλοθι ανήκουν στο παρελθόν και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το βάρος πλέον πέφτει ισομερώς και στην τεχνική ηγεσία με τον Ρουμάνο τεχνικό να δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του Novasports.

Έχοντας αντιληφθεί πως η τοποθέτησή του μετά τον αγώνα της περασμένης Δευτέρας προκάλεσε αντιδράσεις, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εβδομαδιαίας συνάντησής του με την κάμερα του επανήλθε δίνοντας εξηγήσεις κι αποσαφηνίζοντας λεπτομερώς τα λεγόμενά του.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε τα υπάρχοντα δεδομένα, ενώ μίλησε ενδελεχώς για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία μετάβασης της ομάδας από τη μια κατάσταση στην άλλην. Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης της Πέμπτης τοποθετήθηκε επί παντός επιστητού, κάνοντας αναφορά και στην επικείμενη – εντός έδρας - αναμέτρηση της ομάδας του με τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά ο Λουτσέσκου δήλωσε:

"Η περίοδος που περνάει η ομάδα είναι φυσιολογική. Ειναι μία δύσκολη δυναμική του συλλόγου μας. Η αλαλγή του προπονητή μετά από 2 μήνες προετοιμασίας, οι παίκτες που ήθραν αργά και δεν είχαν πλήρη προετοιμασία ο καθένας. Τη στιγμή που έπρεπε να ξεκινήσουμε τη δουλειά μόνο 14 μέρες ήταν στην ομάδα. Πρακτικά ήμασταν όλοι μαζί μόνο από την προηγούμενη Πέμπτη. Με τους νέους παίκτες που έπρεπε να ενσωματωθούν με τη δυναμική του γρκουπ και με τη φιλοσοφία που προσπαθούμε να περάσουμε. Είναι μία φυσιολογική κατάσταση αρχής μίας δουλειάς. Πρέπει να γίνουμε μαχητές και σίγουρα σε ένα με ενάμιση μήνα η ομάδα θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο με πλήρη κατανόηση όλων των καταστάσεων.

Για την ισοπαλία στη Ριζούπολη: Ναι τη Δευτέρα δεν παίξαμε πολύ καλά, έπρεπε να είμαστε καλύτεροι αφού παίζαμε με παίκτη παραπάνω αλλά στο τέλος τους ματς είχαμε επτά ευκαιρίες και αν σκοράραμε ένα ή δύο γκολ από αυτές τις φάσεις όλα θα ήταν διαφορετικά και δεν θα υπήρχε αυτή η κατάσταση η λίγο υπερβολική. Σίγουρα βέβαια έπρεπε να κερδίσουμε. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή για την ομάδα λόγω της κατάστασης που ανέφερα προηγουμένως. Γνωρίζω πως για τον κόσμο, τα ΜΜΕ δεν αρέσει αυτή η πραγματικότητα αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι η δυναμικότητα της ομάδας που βρίσκεται σε διαδικασία για να γίνει μία πραγματικά καλή ομάδα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην δουλειά μας και στην ομάδα. Σε ένα, ενάμιση μήνα όταν όλα θα είναι τέλεια και θα μπορούμε να έχουμε μάι δυνατή ομάδα που θα έχει τη κατανόηση όλων των πραγμάτων που πρέπει να δείξει μέσα στο γήπεδο.

Για τη δήλωση του ότι το πρωτάθλημα είναι όνειρο είπε: Ήρθα πριν έναν μήνα εδώ , έξι ημέρες πριν το επίσημο ματς. Ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση και για μένα αλλά είπα ναι θα πάρω όλες τις ευθύνες και είχα και έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα. Είμαι 100% σίγουρος ότι όσοι άνθρωποι έχουν αμφιβολίες για εμάς στο τέλος θα είναι πολύ υπερήφανοι. Δεν είμαι 1-2 χρόνια στο ποδόσφαιρο αλλά από τρία χρονών. Είμαι τα τελευταία 13 χρόνια προπονητής και γνωρίζω καλύτερα απ΄ όλους τη ψυχολογία των παικτών. Όλοι είμαστε άνθρωποι με τα δικά μας συναισθήματα και την αυτοπεποίθηση μας ή την έλλειψη αυτής ανάλογα τη στιγμή. Πρέπει αν προστατέψω την ομάδα ειδικά αυτή τη στιγμή με αυτή τη μπερδεμένη δυναμική που έχουμε που είμαστε σε διαδικασία χτισίματος της ομάδας. Γνωρίζω πολύ καλά τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη μας. Είναι ένας φανταστικός ιδιοκτήτης και γενναιόδωρος. Κια έδωσε σε αυτή την ομάδα που σπάνια μπορούν να βρουν άλλες, την οικονομική σταθερότητα. Γνωρίζω τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είμαι τρία χρόνια στην Ελλαδα. Το 2005 στο Βουκουρέστι είχαμε εντυπωσιαστεί όλοι όταν είδαμε μέσα σε μία απίστευτη κακοκαιρία, χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες να δίνουν ένα εκπληκτικό σόου στις κερκίδες. Δείχνουν απίστευτο πάθος για την ομάδα. Βέβαια δεν έχουν υπομονή γιατί πάρα πολλά χρόνια δεν έχουν κατακτήσει τον τίτλο και το θέλουν πάρα πολύ και έχουν δίκιο. Για αυτό ζουν κοντά στην ομάδα. Όλοι οι παίκτες βλέπουν και νιώθουν μία πολύ μεγάλη πίεση για μία περίοδο που δεν είναι πολύ καλή για την ομάδα. Όταν λέω όνειρο δεν εννοώ υποχρέωση γιατί η λέξη υποχρέωση μπορεί να φέρει μεγαλύτερη πίεση και κάποιοι να μην μπορούν να το αντέξουν αυτό. Αλλά όταν λέμε όνειρο εννοούμε ότι μέσα μας βρίσκεται το κίνητρο και τα σωστά συναισθήματα για να παλέψουμε για αυτό. Δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να περάσουμε μάι δύσκολη περίοδο. Η δύναμη ενός ονείρου, το κίνητρο και η αυτοπεποίθηση που έρχεται μέσα από αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη από μία υποχρέωση". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags