Facebook Pixel Αρχίζει να θυμίζει ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-20 20:06:00

Αρχίζει να θυμίζει ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κώστα Γκόντζου
Αρχίζει να θυμίζει ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος με κορυφαίο τον νεαρό Λημνιό νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 τον Λεβαδειακό, μπαίνοντας με το δεξί στο Κύπελλο. Σκόρερ ο Πέλκας (έχασε και πέναλτι) και ο "ξεχασμένος" Σάκχοφ.

Οι 14-0 τελικές και το 78% κατοχής του ΠΑΟΚ καταγράφουν ανάγλυφα την εικόνα του πρώτου μέρους, όπου μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου με κορυφαίο τον Λημνιό έκαναν ό,τι ήθελαν την ανύπαρκτη άμυνα των Βοιωτών και έχασαν 5-6 κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 39` ο Τσαμούρης είδε ανατροπή του Μαουρίτσιο από τον Ναμάσκο (δεν φάνηκε καθαρά αν υπάρχει παράβαση) και ο Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα... περιστέρια. Ο βραχύσωμος μέσος όμως στο επόμενο λεπτό πήρε την εκδίκηση του σκοράροντας με πολύ ωραίο σουτ από σέντρα του Λημνιού, λύνοντας τον Γόρδιο δεσμό για τον Δικέφαλο, σε ένα ημίχρονο που θα μπορούσε να είναι και 4-0.

Πέρασαν, δεν πέρασαν 30`` από τη σέντρα στο β` μέρος, ο Γιακουμάκης έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ και με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1! Ο ΠΑΟΚ παρότι είχε την κατοχή όπως στο πρώτο μέρος, δεν απειλούσε το ίδιο, όντας αιφνιδιασμένος από το 1-1, πλην μιας φάσης με τον Μάτος στο 47`. Ο Κουλούρης στο 61` δεν μπόρεσε, στο 65` ο Μαλεζάς πρόλαβε τον Γακουμάκη στο 67` πάλι ο Κουλούρης αστόχησε και το 2-1 έγινε στο 70`! Οι αμυντικοί του Λεβαδειακού δεν κατάφεραν να διώξουν, η μπάλα στρώθηκε στον Σάκχοφ (είχε μπει με τον Βιεϊρίνια στο ματς) στο ημικύκλιο της περιοχής και ο Ουκρανός με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Ναμάσκο! Ο ΠΑΟΚ μετά ήλεγξε εύκολα το ματς, έψαξε κι ένα τρίτο γκολ, με το σκορ τελικά να μένει αναλλοίωτο ως το 90+5`.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο νεαρός Λημνιός έφτιαξε το 1-0 για τον Πέλκα, έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει και γενικότερα, είτε από δεξιά, είτε από αριστερά, ήταν πολύ καλός και έδειξε οτι αξίζει ευκαιρίες από τον Λουτσέσκου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια Ρέι, στόπερ οι Μαλεζάς και Ζαμπράνο (ντεμπούτο), δεξιά ο Μάτος και αριστερά ο Δεληγιαννίδης. Μαουρίτσιο και Τσίμιροτ ήταν στα χαφ και μπροστά 10άρι ο Μπίσεσβαρ. Στα άκρα οι Λημνιός (δεξιά) και Πέλκας και φορ ο Κουλούρης.

Ο Ρουμάνος στο 63` άλλαξε πρόσωπα (Σάκχοφ και Βιεϊρίνια αντί Μαουρίτσιο και Πέλκα), ενώ λίγο μετά Βιεϊρίνια και Λημνιός άλλαξαν πλευρές, με τον Πορτογάλο να πηγαίνει δεξιά. Ο Ελ Καντουρί στη συνέχεια πέρασε 10άρι αντί του Μπίσεσβαρ.

Στον Λεβαδειακό, ο Ανιγκό κατέβασε την ομάδα με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Ναμάσκο και στο κέντρο της άμυνας οι Αντιλέχου και Φαβάρο, με τον Τσαμπούρη δεξιά και τον Μεντί αριστερά. Στα χαφ οι Μητρόπουλος, Καλτσάς και Καραχάλιος, δεξιά ο Καθάριος, αριστερά ο Μπελζαγκουανί και φορ ο Γιακουμάκης.

Με την είσοδο του Ζαραδούκα αντί του Καραχάλιου στο β` μέρος, άλλαξε η διάταξη σε 3-4-2-1. Ο Ζαραδούκας πήγε αριστερά και ο Μεντί πήγε μπροστά του. Στο 69` στα άκρα πήγε ο Τόνι Σίλβα αντί του Καθάριου, ενώ μετά βγήκε ο Μπελγκαζουανί και πήγε φορ ο Βασιλείου με τους Σίλβα και Γιακουμάκη από πίσω του.

Η ΦΑΣΗ: Ο Σάκχοφ ήταν η χρυσή αλλαγή του Λουτσέσκου, καθώς με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 2-1, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του, σε ένα σημείο που ο Λεβαδειακός ήταν μες στο ματς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...: Ο Τσαμούρης πήγε απευθείας στη βούλα στη φάση του πέναλτι, παρότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο Ναμάσκο ανέτρεψε τον Μαουρίτσιο, σε μια δύσκολη φάση. Να δώσουμε το credit στον βοηθό που άφησε να εξελειχθεί η φάση στο γκολ του Γιακουμάκη, καθώς δεν ήταν οφσάιντ, αν και λίγο μετά σε μια οριακή φάση με τον πρωταγωνιστή να είναι πάλι ο ίδιος, μάλλον έκανε λάθος.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ εκτός του ότι ξεκίνησε νικηφόρα το Κύπελλο, το έκανε και με πειστική εμφάνιση, άσχετα αν το σκορ δεν απεικονίζει την καλή εμφάνιση των παικτών του Λουτσέσκου. Πολύ καλός ο Λημνιός, όπως και ο Δεληγιαννίδης στο πρώτο μέρος, ενώ και ο Σάκχοφ φώναξε στον Λουτσέσκου οτι είναι εδώ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...: Η απόφαση του Ανιγκό να παρατάξει τον Λεβαδειακό με ένα σύστημα που δεν ξέρει η ομάδα (4-3-3) αποσυντόνισε την ομάδα, ενώ μόλις το άλλαξε στο γνωστό 3-4-3 οι Βοιωτοί στο β` μέρος βελτιώθηκαν άρδην. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε στο πρώτο μέρος πάντως να προηγείται και με 4-0. 

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τις καλύτερες φάσεις ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Δεληγιαννίδης, Ζαμπράνο, Μαλεζάς, Μαουρίτσιο (63' Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Πέλκας (63' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (71' Ελ Καντουρί), Λημνιός, Κουλούρης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Ναμάσκο, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Φρανσίσκο, Μεντί, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (46' Ζαραδούκας), Καθάριος (69' Τόνι Σίλβα), Γιακουμάκης, Μπελκαζουανί (77' Βασιλείου). 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags