Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι top killers των ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-24 10:37:00

Οι top killers των ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Οι top killers των ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το sportdog.gr παρουσιάζει τους κορυφαίους σκόρερς αυτών των αναμετρήσεων.

Τα ντέρμπι είναι παιχνίδια, τα οποία εκτός από τη χαρά και τη λύπη, που δίνουν στους νικητές και στους χαμένους αντίστοιχα, αναδεικνύουν και πρωταγωνιστές. Όπως είναι φυσικό οι παίκτες που σκοράρουν είναι αυτοί που μαγνητίζουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και γίνονται αντικείμενα λατρείας για τους οπαδούς. Ειδικά αν στα συγκεκριμένα ματς έχουν ρέντα.

Τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό έχουν αρκετούς τέτοιους πρωταγωνιστές, οι οποίοι κατέστησαν... πελάτη, όπως λένε οι οπαδοί, τον αντίπαλο της ομάδας τους. Γι'αυτό το sportdog.gr συγκέντρωσε τους κορυφαίους σκόρερς αυτών των αναμετρήσεων.

 

Το 10 το καλό και τα δύο 11άρια

Μπορεί από πλευράς ΑΕΚ, ο Θωμάς Μαύρος και ο Ντέμης Νικολαΐδης να έχουν χαρακτηριστεί από τους Ενωσίτες, killers του Ολυμπιακού, άλλος ένας όμως ποδοσφαιριστής έχει τινάξει εξίσου, τα ερυθρόλευκα δίχτυα. Ο λόγος για τον τεράστιο, Μίμη Παπαϊωάννου.

Ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα έχει σημειώσει 10 γκολ στα παιχνίδια με τους Πειραιώτες όσα και τα δύο κιτρινόμαρα... 11άρια, ο Ντέμης και ο Θ(ε)ωμάς των ΑΕΚτζήδων. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το επίτευγμα του παλιού επιθετικού της ΑΕΚ είναι, ότι όλα τα τέρματα τα έχει πετύχει σε ματς πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, οι οποίοι τον πλήγωσαν και σε παιχνίδια Κυπέλλου. Ακολουθούν Βασίλης Τσιάρτας και Βασίλης Δημητριάδης με 6 γκολ έκαστος.

 

Όνομα

Πρωτάθλημα

Κύπελλο

Συνολικά

Μίμης Παπαϊωάννου

10

0

10

Ντέμης Νικολαΐδης

7

3

10

Θωμάς Μαύρος

4

6

10

Βασίλης Τσιάρτας

5

1

6

Βασίλης Δημητριάδης

4

2

6

 

Η μοναξιά του Τζόλε

Από πλευράς Ολυμπιακού στην κορυφή της σχετικής λίστας υπάρχει... μοναξιά. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι ο άνθρωπος των συγκεκριμένων παιχνιδιών για τους «ερυθρόλευκους». Ο Σέρβος, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά το Σάββατο στο ανανεωμένο sportdog.gr, έχει κάνει 11 φορές ζημιά στην ΑΕΚ. Ακολουθεί ο Γιώργος Σιδέρης με 7, ενώ τρίτος είναι ο Αλέξης Αλεξανδρής, ο οποίος διαθέτει ένα ιδιαίτερο στατιστικό. Έχει σκοράρει και εις βάρος των Πειραιωτών, όταν ήταν παίκτης του Δικεφάλου. Από έξι γκολ έχουν σκοράρει επίσης ο Μάικ Γαλάκος και ο Τζιοβάνι.

 

Όνομα

Πρωτάθλημα

Κύπελλο

Συνολικά

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

11

1

12

Γιώργος Σιδέρης

4

3

7

Αλέξης Αλεξανδρής

4

2

6

Μάικ Γαλάκος

4

2

6

Τζιοβάνι

3

3

6

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags