Facebook Pixel Sportdog.gr | Ψάχνει Έλληνα για να «τρυπήσει» τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-24 11:00:00

Ψάχνει Έλληνα για να «τρυπήσει» τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ψάχνει Έλληνα για να «τρυπήσει» τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν υπάρχει αυτό το στατιστικό στοιχείο που ανακάλυψε το sportdog.gr. Μεγάλο πρόβλημα της Ένωσης ενόψει του ντέρμπι.

Όσοι έχουν ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε βάθος δεκαετιών, συνηθίζουν να λένε, ότι τα ντέρμπι του σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του παρελθόντος. Είναι δεδομένο, ότι το ποδόσφαιρο παλαιότερα ήταν διαφορετικό, περισσότερο τεχνικό, αλλά παράλληλα πιο αργό, ενώ και βαθμολογικά δεν είχε ανοίξει τόσο πολύ η ψαλίδα από την κορυφή. Αυτά τα παιχνίδια όμως μεταξύ των μεγάλων ομάδων δεν στερήθηκαν ποτέ ενδιαφέροντος.

To σύγχρονο ποδόσφαιρο "τρώει" το ελληνικό στοιχείο

Και επειδή οι καιροί έχουν αλλάξει, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι οι μεταβολές που έχει επιφέρει το σύγχρονο ποδόσφαιρο οφείλονται για τη μετάπτωση αυτών των παιχνιδιών , τα οποία κάποτε περιμέναμε, πως και πως, να δούμε. Μία από αυτές τις αλλαγές είναι και η ελαχιστοποίηση του ελληνικού στοιχείου.

Η παγκοσμιοποίηση έχει κυριεύσει και το ποδόσφαιρο. Παίκτες από όλες τις Ηπείρους μεταφέρονται σαν... εμπορεύματα στις ποδοσφαιρικές αγορές, ενώ οι εγνωσμένης αξίας, κυρίως από τη λατινική Αμερική, παίζουν ευκολότερα στην Ευρώπη σε σχέση με πριν 15 και 20 χρόνια και γεμίζουν τα ρόστερ ολόκληρων ομάδων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτήν την πραγματικότητα.

Οι επιπτώσεις όμως σε επίπεδο ενδιαφέροντος είναι ορατές και τις βλέπουμε στα ντέρμπι, τα οποία εξελίσσονται σε αδιάφορα εξαιτίας και αυτού του λόγου. Καλοί οι ξένοι και οι κοινοτικοί, όπως έχουν βαφτίσει τους κατέχοντες ευρωπαϊκού διαβατηρίου, αλλά περνούν από τις ομάδες, δίνουν ό,τι έχουν να δώσουν (αν μερικοί δώσουν, δείτε Αλμέιδα-Καρντόζο) και φεύγουν με τον χαρακτηρισμό του επαγγελματία ή του... μισθοφόρου. Δεν δένονται με τις φανέλες όσο οι Έλληνες, των οποίων η αφοσίωση γίνεται αναγνωρίσιμη από την αγάπη του κόσμου.

Στην περίπτωση των αναμετρήσεων ΑΕΚ-Ολυμπιακός, το sportdog.gr ανακάλυψε ένα πολύ ανησυχητικό στοιχείο που αξίζει προσοχής. Στα ντέρμπι του πρωταθλήματος, με τους «ερυθρόλευκους», στο ΟΑΚΑ, έχει να σκοράρει πάρα πολύ καιρό Έλληνας ποδοσφαιριστής για λογαριασμό της Ένωσης. Πέρσι η ΑΕΚ νίκησε με σκόρερ τον Αϊντάρεβιτς. Τον Φλεβάρη του 2016 σκόραρε ο Βάργκας και έδωσε τη νίκη, μεσολάβησαν τα δύο χρόνια του Δικεφάλου σε Β' και Γ' Εθνική, ενώ την τελευταία σεζόν της Super League στο εντός έδρας ματς δεν σκόραρε κανείς «κιτρινόμαυρος» (κέρδισε ο Ολυμπιακός με 0-4).

Από την τεσσάρα έχει να δει Έλληνα η ΑΕΚ

Στο 1-1 του 2011-12 σκόραρε ο Λεονάρντο, μία περίοδο νωρίτερα, έβαλε γκολ νίκης ο Μπλάνκο, ενώ το 2009-10 βρήκε δίχτυα για τον Νέμεθ. Όλα αυτά τα χρόνια η ΑΕΚ ψάχνει Έλληνα ποδοσφαιριστή για να... τρυπήσει τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να γυρίσουμε 9 χρόνια πίσω τον χρόνο, για να βρούμε γηγενή παίκτη της Ένωσης που σημείωσε γκολ, μέσα στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα εις βάρος της ομάδας του Πειραιά.

Ήταν τη σεζόν 2007-08, αυτή που η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα, μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS για τη γνωστή υπόθεση Βάλνερ. Η Ένωση είχε επικρατήσει 4-0 με τους Λυμπερόπουλο και Καφέ να γράφουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Από τότε, δεν έχουμε ξαναδεί Έλληνα ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου να πετυχαίνει γκολ.

Δείτε τον πίνακα:

 

 

Σεζόν

Αποτέλεσμα

Σκόρερς

2016-2017

1-0

Αϊντάρεβιτς

2015-2016

1-0

Βάργκας

2012-2013

0-4

Αμπντούν, Μήτρογλου Χ2, Φουστέρ

 

2011-2012

1-1

Λεονάρντο - Μιραλάς

2010-2011

1-0

Μπλάνκο

 

2009-2010

1-2

Νέμεθ – Τοροσίδης Χ2

2008-2009

0-1

Γκαλέτι

 

2007-2008

4-0

Μπλάνκο, Εντίνιο, Λυμπερόπουλος, Καφές

 

 

 

 

Στην αντίθετη περίπτωση, ο Ολυμπιακός που έχει λιγότερους γηγενείς στις 11άδες του τα τελευταία χρόνια, έχει δει Έλληνες παίκτες του να σκοράρουν εις βάρος της ΑΕΚ, μέσα στο Καραϊσκάκη. Το έκανε τη σεζόν 2016-2017 ο Φορτούνης στο 3-0, ενώ πρόπερσι, στο 4-0, είχε σημειώσει δύο τέρματα.Φορτούνης ο τελευταίος

Καλός ο Μπλάνκο, με τον πανηγυρισμό με τη μάσκα του Ζορό, ο Λεονάρντο με τις καρδούλες και ο Βάργκας, αλλά οι Έλληνες οπαδοί, περισσότερο με τους δικούς μας παίκτες δένονται. Ιδιαίτερα σε τέτοια ματς που έχουν να θυμούνται γκολάρες από Ντέμη, Τσιάρτα, Λυμπερόπουλο, Κωστή, Δημητριάδη, Μαύρο και αν πάμε παλαιότερα, από Παπαϊωάννου και Νεστορίδη.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags