Facebook Pixel Sportdog.gr | Ουζουνίδη, παραιτήσου!
| 2017-09-23 23:19:00

Ουζουνίδη, παραιτήσου!

Sportdog Team
Ουζουνίδη, παραιτήσου!

Από τη στιγμή που τα μηνύματα οργής πήραν μπάλα και τον προπονητή, ο δρόμος της εξιλέωσης είναι ένας.

Είναι τόσο μεγάλο το εξωαγωνιστικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, που ακόμα και ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου να αναλάβει τώρα τους Πράσινους, δεν μπορεί να τους γιατρέψει.

Αυτό που είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο Αγρίνιο, ότι οι παίκτες του είχαν διάθεση, αλλά όχι το μυαλό για να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο, δεν ήταν μια εύκολη δικαιολογία, αλλά η σκληρή πραγματικότητα για το Τριφύλλι.

Δεν ήταν δυνατόν, δηλαδή, μετά απ' όσα προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα, οι Πράσινοι να έμπαιναν ανεπηρέαστοι μέσα στο γήπεδο και να κέρδιζαν τον -πραγματικά εκπληκτικό- αντίπαλό τους.

Είναι τουλάχιστον ηρωικό αυτό που κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό, κρατώντας όρθια μια ομάδα που θα μπορούσε ήδη να είχε διαλυθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά θαύματα δεν μπορεί να κάνει.

Η διάψευση σε όλους όσους διατυμπάνιζαν, μετά την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Λάρισα, ότι ο Έλληνας τεχνικός μπορεί και κρατάει ζωντανή την ομάδα αγωνιστικά, ήρθε πολύ γρήγορα και με ηχηρό τρόπο.

Πλέον, έγινε κατανοητό στο Αγρίνιο ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει τη δυνατότητα να κλείσει τα αυτιά των ποδοσφαιριστών του (ούτε να γεμίσει τις τσέπες τους σε λίγο καιρό) και να τους πείσει να παίξουν μπάλα χωρίς να σκέφτονται ότι η ομάδα που αγωνίζονται δεν έχει, αυτή τη στιγμή, καμιά προοπτική και κανένα μέλλον.

Δεν είναι απίθανο, μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός με όλα αυτά που συμβαίνουν στον σύλλογο, να μην αντέξει και να παραιτηθεί. Θα είναι ο δρόμος της... εξιλέωσης για τον κόουτς και κανείς δε θα μπορεί να τον κατηγορήσει για τίποτα, από τη στιγμή που καμία υπόσχεση που πήρε από τη διοίκηση (για σταθερότητα και οικονομική συνέπεια) τηρείται αυτή τη στιγμή.

Η υπομονή έχει και τα όριά της (φάνηκε και στο ξέσπασμα της συνέντευξης Τύπου) και ο Μαρίνος Ουζουνίδης σίγουρα έχει δείξει άπλετη μέχρι τώρα. Αυτό που κάνει κάθε μέρα στο Κορωπί είναι μοναδικό κι αν δεν ήταν Έλληνας και συνδεμένος με την ιστορία αυτή της ομάδας, ενδεχομένως να είχε κουνήσει μαντήλι εδώ και πολύ καιρό.

Θα ήταν καλό και για τον ίδιο, άλλωστε, να προστατεύσει τον εαυτό του πριν να είναι πολύ αργά. Ήδη, άλλωστε, πολλοί ανεγκέφαλοι τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο για την εικόνα της ομάδας στο Αγρίνιο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είναι ο καπετάνιος στο καράβι του Παναθηναϊκού που βουλιάζει. Αυτός αποχώρησε πρώτος και, πλέον, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ίχνος κατανόησης και αναγνώρισης για την αξιοθαύμαστη προσπάθεια του Έλληνα τεχνικού, το -πικρό- αντίο αποτελεί μονόδρομο.

Αυτό θα είναι τουλάχιστον ένα ακόμα ηχηρό ταρακούνημα, ένα ακομα ηχηρό μήνυμα προς τους επίδοξους σωτήρες. Αν υπάρχουν πραγματικά...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags