Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχανε από του... Ρέντη και την έπιασε στον ύπνο
| 2017-09-24 21:21:00

Έχανε από του... Ρέντη και την έπιασε στον ύπνο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έχανε από του... Ρέντη και την έπιασε στον ύπνο

Έτσι κατάφερε ο Ολυμπιακός να χτυπήσει την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο ημίχρονο στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είχε ένα και μοναδικό πρωταγωνιστή, τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προσπάθησε να πνίξει με τον ρυθμό της τον Ολυμπιακό.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες από το πρώτο λεπτό, όταν η εξ επαφής, σκαστή, κεφαλιά του Αραούχο έφυγε άουτ. Ο Καπίνο είχε κάμποση δουλειά να κάνει, αφού πολλές φορές η άμυνά του, άφηνε πολλά ελεύθερα σουτ στους «κιτρινόμαυρους». Και τι δεν έπιασε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο οποίος έμοιαζε σαν να είχε χάσει από του Ρέντη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας όμως άντεξαν και με σχέδιο άρχισαν να βγαίνουν δειλά δειλά από τα καρέ τους. Μέχρι το δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιζε κάτω από τη σέντρα και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Όπως φαίνεται όμως, αυτό ήταν το μεγάλο σχέδιο του Μπέσνικ Χάσι.

Ο Κοσοβάρος τεχνικός κοίμισε την ΑΕΚ, η οποία επαναπαυμένη στην κυριαρχία της και την ατέρμονη επιθυμία, να ανοίξει το σκορ, έχανε την αμυντική της στιβαρότητα. Οπότε ήταν νομοτελειακό, ότι σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού θα βρισκόταν εκτεθειμένη.

Το καμπανάκι με τον Ζιλέ στο 13' δεν ήχησε για τους «κιτρινόμαυρους». Και στο 22' επήλθε η τιμωρία. Ο Οφόε έπιασε την άμυνα της ΑΕΚ στον ύπνο, σημάδεψε με πλάγιο τον Μάριν ο οποίος ήταν αμαρκάριστος και με ψύχραιμο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Ανέστη, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του στο 32', νικώντας με καταπληκτική απόκρουση την προσπάθεια του Καρσελά.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ ήταν ακόμα πιο συγκεντρωμένος αμυντικά και έβγαινε με περισσότερη άνεση στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενος τα τεράστια κενά της ΑΕΚ, η οποία είχε χάσει και τον Σιμόες στο 28'. Η ΑΕΚ έμοιαζε χαμένη επιθετικά, Αραούχο-Μάνταλος ήταν εγκλωβισμένοι και γενικά η ομάδα δεν έδειχνε τη φρεσκάδα και την τόλμη που είχε στα πρώτα λεπτά. Μόνο με γεμίσματα προσπαθούσε να μπει στην περιοχή του Καπίνο, ο οποίος έκανε άλλη μία καθοριστική επέμβαση στο 42', σε φάουλ του Τσόσιτς.

Έτσι το 0-1 παρέμεινε ως σκορ ημιχρόνου, το οποίο έδινε μεγάλο πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Τόσο αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό. Ο Χάσι θα κληθεί στο δεύτερο μέρος να διατηρήσει το προβάδισμά του, ενώ ο Χιμένεθ, πρέπει να βρει λύσεις και να σώσει την παρτίδα. Το δεύτερο ημίχρονο αναμένεται πολύ ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags