Facebook Pixel Sportdog.gr | Mπροστά σε αυτόν o Σιώπης μοιάζει με τον Καντέ
| 2017-09-25 14:31:00

Mπροστά σε αυτόν o Σιώπης μοιάζει με τον Καντέ

του Κωστή Ραπτόπουλου
Mπροστά σε αυτόν o Σιώπης μοιάζει με τον Καντέ

Μεγάλες ατάκες για τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι.

Ήταν μεγάλη η ευκαιρία που είχε χθες ο Ολυμπιακός για να παίξει τον δεύτερο ρόλο και να κλέψει το αποτέλεσμα από την ΑΕΚ, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αγχωμένη με το «πρέπει μόνο να νικήσω». Η ισοπαλία δεν τη βόλευε. Εκεί πάνω την πλήρωσε με τα δύο γκολ που δέχτηκε. Αλλά περισσότερο απροπόνητο βιολογικά Ολυμπιακό δεν θυμάμαι στα 40 χρόνια που βλέπω μπάλα. Θα μπορούσε με μια κίνηση ο Χάσι να συμμαζέψει το κέντρο του, τοποθετώντας τον Σισέ στόπερ και πηγαίνοντας τον Ρομαό εξάρι. Γιατί ο Ζιλέ προσβάλλει το όνομά του, είναι ξυραφάκι που δεν κόβει ούτε το μούσι ναυαγού. Ο Σιώπης μπροστά σε αυτόν τον Ζιλέ μοιάζει με τον Καντέ!

Ο Οφόε είναι πολύ ποιοτικός χαφ, αλλά είναι αυτό που λέμε ποιοτικός μισοπνεύμονος. Ο Οφόε είναι ο Μπίσεσβαρ του Ολυμπιακού. Σε ένα 90λεπτο που το παιχνίδι έχει πάρει γρήγορο ρυθμό, μετά το 60ο λεπτό μοιάζει με 80χρονο που ανεβαίνει στον 4ο όροφο και έχει χαλάσει το ασανσέρ. Ο Πάρντο, επίσης, θα πρέπει να ξεκινάει βασικός, γιατί ο Καρσελά είναι μη μου άπτου.

Ο Λάζαρος από την άλλη στα 30 του χρόνια έχει ξεκαμπουριάσει, έχει δυναμώσει στα πόδια και εδώ και δύο χρόνια έδειξε ότι έχει δουλέψει και ατομικά. Έγινε ένας πολύ καλός αθλητής που πριν δεν ήταν. Θεωρώ ότι δεν ήταν πολύ καλή επιλογή να ξεκινήσει ο Αραούχο στην κορυφή και το μυστικό ήταν ότι πέταξε έξω στο ημίχρονο τον ανύπαρκτο Κλωναρίδη και έβαλε τον Λιβάγια με τον Αραούχο πάνω στους χειρότερους στόπερ του πρωταθλήματος.

Και τον Μάνταλο να βρίσκεται στα αριστερά, πάνω σε έναν πεθαμένο Ομάρ. Έχω μείνει έκπληκτος από τον Λιβάγια, γιατί η πρώτη εικόνα όταν τον βλέπεις ως σωματότυπο, είναι να τον περάσεις για συμμαθητή του Πρίγιοβιτς στο τελευταίο θρανίο. Έχει ταχύτητα, ντρίπλα, διείσδυση, είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Κι αν βρει η ΑΕΚ τον τρόπο να παίξει με 3-5-2 ή με ρόμβο για να τους χωρέσει και τους δύο στην κορυφή της επίθεσης, θα κάνει παπάδες.

Ο Χάσι είναι εμμονικός με το να παίζουν οι δικοί του. Φταίει ο Ολυμπιακός που τον έφερε, δεν φταίει ο Χάσι. Με την κουλτούρα του Βελγίου, που είναι όσα βάλω κι όσα φάω. Μόνο που για να παίξεις με αυτό το σύστημα πρέπει, πρώτον, να έχεις καλύτερο υλικό από τους άλλους και, δεύτερον, η βιολογική κατάσταση της ομάδας πρέπει να είναι καλύτερη από αυτό το χάλι που είδαμε εναντίον της ΑΕΚ.

Όσο για τη δήλωση του Χάσι ότι η ομάδα του δεν έχει πρόβλημα στρη φυσική κατάσταση, να βάλει να δει το βίντεο του ντέρμπι που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει ούτε 3 δευτερόλεπτα την μπάλα. Δεν έβαλε έστω λίγο τον Φορτούνη να συμμαζέψει το κέντρο. Φώναζε ο Φορτούνης από τον πάγκο «βάλε με για να κρατήσω λίγο την μπάλα» και δεν το έκανε. Ούτε αυτό δεν είδε.

Είναι μεγάλη ευκαιρία, φέτος, για τον ΠΑΟΚ να πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Με τη Σουρωτή διαφήμιση, με τον Γραμμένο στην ΕΠΟ, με υψηλό μπάτζετ, τον Τσίπρα ΠΑΟΚτσή και, μεγαλύτερο όπλο, ότι δεν θα έχει τον Ολυμπιακό να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Υπάρχει μια λεπτομέρεια στα δύο πρωταθλήματα που είχε κατακτήσει ο ΠΑΟΚ: Δεν εμπλεκόνταν σε αυτά, ως διεκδικητής ο Ολυμπιακός. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι δεν είναι διεκδικητής ο Ολυμπιακός που, αν και είναι νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα, τον βλεπω στο... off φέτος. Και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να χτυπήσει αυτό το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ... 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags