Facebook Pixel Sportdog.gr | Ψυχάρα η ΑΕΚάρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-09-28 23:50:00

Ψυχάρα η ΑΕΚάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ψυχάρα η ΑΕΚάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ δε χάνει. Η Ενωση βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αούστρια, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας πήρε το 2-2 στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να περιορίσει σε παθητικό ρόλο τους αυστριακούς στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Χιμένεθ προσπαθούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά τόσο από τα άκρα, με Μάνταλο και Λάζαρο, όσο και από τον άξονα με τον Λιβάγια και τον Αραούχο. Δυσκολεύονταν όμως να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν, αφού φιλοξενούμενοι φύλαγαν καλά κλεισμένους τους διαδρόμους.

 

Η πρώτη καλή στιγμή συνέβη στο 9' με την κεφαλιά του Βράνιες. Η Αούστρια απάντησε στο 17', όταν ύστερα από αντεπίθεση ο Μόνσαϊν πλάσαρε, ο Ανέστης απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Ένωσης τη μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Τσόσιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν ο Πεντζ απέκρουσε το πλασέ του.

 

Την ίδια θετική αντίδραση είχε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σε σουτ του Μάνταλου στο 26'. Η Αούστρια έδειχνε να αντέχει την πίεση του Δικεφάλου που αυξανόταν κάθε λεπτό. Στο 28' όμως ήταν της μοίρας της γραφτό να δεχτεί γκολ από τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Μάνταλος έσπασε στον Αραούχο, αυτός δεν νίκησε τον Πεντζ και στην επαναφορά έπειτα από κόντρα ο Κροάτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ένωση όμως δεν ήταν συγκεντρωμένη στη συνέχεια, έκανε κακές επιλογές στην επίθεση και δεν πρόσεχε το δυνατό σημείο των Αυστριακών που είναι οι αντεπιθέσεις.

 

Στο 43' με αυτόν τον τρόπο έγινε η ζημιά. O Πιρές έμεινε εκτεθειμένος στα αριστερά, όπου ο Δικέφαλος είχε χάσει τον Τσόσιτς, με αποτέλεσμα Τζανετόπουλος και Μπακάκης, να μην αντιδράσουν σωστά, έβγαλε για τον Μόνσαϊν που πρόλαβε την εξοδο του Ανέστη, έκανε την προβολή και επανέφερε τις ισορροπίες στο σκορ, πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ απειλήθηκε αλλά ο τερματοφύλακάς της έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Τατζουρί-Σραντί.

 

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την Ένωση πίσω στο σκορ, αφού στο 49' οι φιλοξενούμενοι ξαναχτύπησαν. Η άμυνα πιάστηκε ξανά στον ύπνο, η μπάλα έφτασε στον Τατζούρι που με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ νίκησε τον Ανέστη, για το 1-2. Η απόδοση της ΑΕΚ ανέβηκε πολύ στη συνέχεια, κυκλοφόρησε τη μπάλα και πίεσε ψηλά, χάνοντας φοβερές ευκαιρίες με Μάνταλο, Βράνιες, Αραούχο και Λιβάγια. Ειδικά ο Κροάτης (στο 67') έχασε τετ α τετ, ενώ ο Αργετίνος στο 73' αν και βρέθηκε μόνος καθυστέρησε αρκετά να σουτάρει. Ο, δε, Λάζαρος έκανε καλή εκτέλεση φάουλ στο 58' αλλά ο Πεντζ ήταν υποψιασμένος, έπεσε σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελικά η ΑΕΚ έδειξε μεγάλη ψυχή και κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος ξανά με τον Λιβάγια και έτσι γλίτωσε την ήττα.

 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ. Άνοιξε το σκορ και όταν όλα έδειχναν, ότι το ματς θα χανόταν, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και να σώσει την παρτίδα.

 

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στον αγώνα με την Αούστρια Βιέννης είχε κάτι από το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Μανόλο Χιμένεθ τοποθέτησε στην επίθεση τετράδα φωτιά, με τον Λιβάγια στην κορυφή, τον Αραούχο περιφερειακο, τον Μάνταλο στην αριστερή πτέρυγα και τον Χριστοδουλόπουλο στη δεξιά. Ο Ισπανός τεχνικός όμως επεφύλαξε έκπληξη στο 4-2-3-1 που παρέταξε στο ΟΑΚΑ. Εν τη απουσία του τραυματία Σιμόες, τοποθέτησε δίπλα στον Γιόχανσον τον Αϊντάρεβιτς, ο οποίος δεν έχει ενθουσιάσει με τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ένωση. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία, ο Γκάλο που αντιμετώπισε πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τους Βράνιες, Τσόσιτς και Μπακάκη να συμπληρώνουν την τετράδα.

 

Η πρώτη αλλαγή του Χιμένεθ ήταν αναγκαστική, αφού στο 22' τραυματίστηκε ο Τσόσιτς και στη θέση του πέρασε ο Τζανετόπουλος που δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά ήταν εμφανές, ότι του έλειπαν παιχνίδια. Ο Ισπανός μετά το 1-2 πέρασε τον Γαλανόπουλου, αντί του Αϊντάρεβιτς, αφού η ομάδα έδειχνε διάτρυτη στο κέντρο. Στο 83' ο προπονητής της ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα. Έκανε αλλαγή στην αλλαγή, έβγαλε τον Τζανετόπουλο και έριξε στη μάχη τον Μπακασέτα, για να ενισχυσει την επίθεσή του και να γυρίσει το ματς. Η άμυνα έμεινε με 3 στόπερ, τους Γκάλο, Βράνιες και Μπακάκη. Τελικά βγήκε στον Χιμένεθ, όπως αποδείχτηκε. Ρίσκαρε, αλλά η ομάδα του δεν έχασε.

 

Στην αντίπερα όχθη ο Θόρστεν Φινκ παρέταξε την ομάδα του με ένα άκρως επιθετικό σχηματισμό, με δύο δεκάρια. Ο Πεντζ έκατσε κάτω από τα δοκάρια, Μαρτσίνκο, Σέρμπεστ, Μοχάμεντ και Κλάιν αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας, με τον Χολτσχάουζερ να έχει ρόλο κόφτη μπροστά από τα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή Αμπντουλαχί και Ντε Πάουλα είχαν οργανωτικό ρόλο, ο Σραντί έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ο Φελίπε Πιρές στη δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μονσάιν συμπλήρωνε το 4-1-4-1.

 

Ο Φινκ έτσι όπως τον πήγε το παιχνίδι δεν βιάστηκε να κάνει αλλαγή. Την έκανε, όταν είδε την ΑΕΚ, να απειλεί την Αούστρια. Έβγαλε στο 60' εξτρέμ (Αμπντουλαχί) και πέρασε μέσο (Πρόκοπ), για να δέσει το κέντρο του και να κρατήσει το σκορ. Στο 69' έβαλε τον Φριζενμπίχλερ για να φρεσκάρει την επίθεσή του.

 

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (23' Τζανετόπουλος, 14' Μπακασέτας), Μπακάκης, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (53' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια.

 

Αούστρια Βιέννης: Πέντζ, Κλάιν, Μοχάμεντ, Σέρμπεστ, Μαρτσίνκο, Χολτσχόιζερ, Πιρές, Ντε Πάουλα, Αμπντουλαχί (60' Πρόκοπ), Σραντί, Μόνσαϊν (69' Φριζενμπίχλερ).

 

Η ΦΑΣΗ Ποια ευκαιρία της ΑΕΚ να ξεχωρίσεις; Η Ένωση έχασε απίστευτες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, για να ισοφαρίσει. Το τετ α τετ του Λιβάγια όμως, στο 67' ήταν σε καθοριστική στιγμή. Αν η Ένωση έφερνε το παιχνίδι στα ίσια σε εκείνο το σημείο θα είχε όλη την ψυχολογία στη συνέχεια για να πάρει το ματς.

 

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...

O Πολωνός Γκιλ και οι βοηθοί, Σάπελα, Σιέκα δεν είχαν κανένα πρόβλημα στις υποδείξεις τους. Όλα αυτά μέχρι το δεύτερο γκολ του Λιβάγια, μία φάση που ελέγχεται...

 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

 

Η ΑΕΚ με νίκη εξασφάλιζε το μισό εισιτήριο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Δεν είχε όμως συγκέντρωση, λες και το μυαλό της είχε παραμείνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και έχασε μοναδική ευκαιρία να μείνει στην κορυφή του 4ου ομίλου μαζί με τη Μίλαν.

 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Όταν κάνεις 22 τελικές στην έδρα σου και δεν νικάς, τότε είσαι άξια της μοίρας σου. Για την ΑΕΚ αποδείχτηκε, ότι κάθε μέρα δεν είναι Κυριακή, όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που το γύρισε στο τέλος.

 

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags