Facebook Pixel Sportdog.gr | Θρηνεί η ΑΕΚ: Έφυγαν από την ζωή οι παίκτες που της έδωσαν το πρώτο πρωτάθλημα
| 2017-10-06 13:59:00

Θρηνεί η ΑΕΚ: Έφυγαν από την ζωή οι παίκτες που της έδωσαν το πρώτο πρωτάθλημα

Sportdog Team
Θρηνεί η ΑΕΚ: Έφυγαν από την ζωή οι παίκτες που της έδωσαν το πρώτο πρωτάθλημα

Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια της μπασκετικής ΑΕΚ, αφού έφυγαν από την ζωή δύο παίκτες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας την σεζόν 1957-1958. Ο λόγος για τους Νίκο Χατζηράπτη και Παναγιώτη Πανούτσο.

Αναλυτικά:

«Οι «σκαπανείς» των τίτλων και των λοιπών διακρίσεων, οι οποίοι «θεμελίωσαν» το «οικοδόμημα» της μετέπειτα ευρωκυπελλούχου «Βασίλισσας» ταξιδεύουν στις γειτονιές των αγγέλων.

Μέσα σε διάστημα δύο ημερών «έφυγαν» δύο επίλεκτα μέλη-αθλητές της πρώτης Πρωταθλήτριας Ελλάδος ΑΕΚ (1957-1958), ήτοι ο Νίκος Χατζηράπτης και ο Παναγιώτης (Νότης) Πανούτσος. Ο πρώτος υπήρξε στον επαγγελματικό στίβο συνεργάτης του αειμνήστου προέδρου της ΑΕΚ Γεωργίου Χρυσαφίδη,  στις ενέργειες του οποίου πιστώνεται η διεξαγωγή του Τελικού με τη Σλάβια Πράγας στην Αθήνα. Ο δεύτερος πέραν των διακρίσεων στο μπάσκετ του οποίου υπήρξε εκ των σπουδαιοτέρων αθλητών της δεκαετίας του ’50, «καταγράφηκε» ιστορικά και ως μεταφραστής του Ουγγρογερμανού προπονητή Γένε Τσάκναντι στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ.

Η κηδεία του Νίκου Χατζηράπτη τελέστηκε. Το «ύστατο χαίρε» στον Νότη Πανούτσο πρόκειται να αποδώσουν οικογένεια, φίλοι και γνωστοί του στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την ερχόμενη Δευτέρα (09/10, 14:00), στην περιοχή του Μοσχάτου.

Στη φωτογραφία-ρετρό, που μας παραχώρησε ο συμπαίκτης τους και μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΚ B.C. Νίκος Μπαμπανικολός, ο Χατζηράπτης είναι ο τέταρτος από αριστερά και δίπλα του, πέμπτος από αριστερά ο Πανούτσος.

Η ΑΕΚ B.C. θρηνεί για τη διπλή απώλεια και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των πρώην αθλητών της».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags