Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο «Λύμπε» παίρνει το... όπλο του - Οι κινήσεις (του) που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην ΑΕΚ
| 2017-10-06 18:38:00

Ο «Λύμπε» παίρνει το... όπλο του - Οι κινήσεις (του) που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην ΑΕΚ

Sportdog Team
Ο «Λύμπε» παίρνει το... όπλο του - Οι κινήσεις (του) που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην ΑΕΚ

Πώς ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης θα προσπαθήσει να αλλάξει επίπεδο τον σύλλογο.

Τι κι αν ακόμα βρισκόμαστε στις αρχές του Οκτώβρη, στην ΑΕΚ έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους για την ενίσχυση της ομάδας και όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα σε άλλο ρεπορτάζ, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που ο Νίκος Λυμπερόπουλος ψάχνει για ενίσχυση.

Παράλληλα, εκτός από τις κινήσεις που γίνονται για να έρθουν παίκτες, ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης κάνει τις επαφές του και για παραχώρησεις ποδοσφαιριστών. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι ακόμα η ΑΕΚ δεν έχει μπει σα σύλλογος στη λογική των πωλήσεων, όπως έχει κάνει, για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μετράει υπέρογκα έσοδα από τις παραχωρήσεις παικτών που ο ίδιος έχει αναδείξει.

Σε αυτή τη λογική, λοιπόν, θέλει να μπει και η Ένωση, που ναι μεν διαθέτει παίκτες που κάνουν  «κλικ» στην αγορά, αλλά ακόμα δεν έχει αναπτύξει τις κατάλληλες διασυνδέσεις, όπως οι Ερυθρόλευκοι, για να πλασάρουν την  «πραμάτεια» τους στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους στόχους του «Λύμπε», να καταφέρει, δηλαδή, η ΑΕΚ να μπορεί να διαπραγματεύεται τους παίκτες της με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες μέσω των κορυφαίων μάνατζερ που κινούν τα νήματα στις μεταγραφές της παγκόσμιας αγοράς.

Προφανώς, το έργο του Νίκου Λυμπερόπουλου δεν είναι εύκολο, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει δείξει το δρόμο και τον... τρόπο για το πώς μπορούν να γίνουν τα μεγάλα deals με ξένους συλλόγους, με τελευταίο τρανό παράδειγμα την πώληση ενός νεαρού και ταλαντούχου Έλληνα, του Παναγιώτη Ρέτσου, στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι έχουν ανάλογους ελπιδοφόρους παίκτες που μπορούν να πωληθούν αδρά στο εξωτερικό, ωστόσο στερούνται σε διασυνδέσεις. Θέλουν, λοιπόν, να αναπτύξουν το συγκεκριμένο τομέα, που αφορά τις μεγάλες πωλήσεις, θεωρώντας πως είναι ο βασικός τρόπος για να διατηρείται ένας σύγχρονος σύλλογος υγιής και να μπορεί να αναπτύσσεται αλλάζοντας το επίπεδό του σε όλους τους τομείς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags