Facebook Pixel Sportdog.gr | «Το πιο αδιάφορο ντέρμπι - Τη γλίτωσε ο Λοτζέσκι - Δεν τα έχουν δει στο... youtube»
| 2017-10-08 11:42:00

«Το πιο αδιάφορο ντέρμπι - Τη γλίτωσε ο Λοτζέσκι - Δεν τα έχουν δει στο... youtube»

του Γιώργου Κτενά
«Το πιο αδιάφορο ντέρμπι - Τη γλίτωσε ο Λοτζέσκι - Δεν τα έχουν δει στο... youtube»

O Xρήστος Ρομπόλης σχολιάζει στο sportdog.gr το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν - Τα υπέρ και τα κατά των δύο αιωνίων.

Ως ένα από τα πιο αδιάφορα ντέρμπι των τελευταίων ετών χαρακτήρισε το παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ο Χρήστος Ρομπόλης, σε συνέντευξή του στο sportdog.gr.

Ο γνωστός μπασκετικός δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στην απουσία του κόσμου από το γήπεδο και την επιστροφή του Λοτζέσκι σε αυτό, ενώ έκανε ανάλυση στα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα κάθε ομάδας.

Πώς βλέπεις τη μάχη ανάμεσα σε Σφαιρόπουλο και Πακουάλ, αλλά και την ευρωπαϊκή παρουσία των «αιώνιων» στη φετινή Ευρωλίγκα.

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι ανέτοιμοι, αλλά η ουσία είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν κρίνει κάτι. Είναι ίσως το πιο αδιάφορο ντέρμπι των τελευταίων ετών, συν ότι έχουμε δει τόσα break στους τελικούς που κάπου λίγο η πρωτιά στην κανονική περίοδο έχει χάσει την αξία της. Είναι καινούργιες ομάδες και οι δύο όμως και έχουν τα θέματά τους. Σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει 5 από τους 6 ξένους που είχε, ενώ έκανε προετοιμασία με απουσία συνολικά 6 διεθνών λόγω του Ευρωμπάσκετ», σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος δημοσιογράφος στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Παναθηναϊκό:

«Και ο Παναθηναϊκός έχει τα δικά του θέματα. Έχει πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του και αυτή είναι η πρώτη προετοιμασία που έχει κάνει στην ομάδα ο Πασκουάλ. Το αναφέρω αυτό γιατί ο Πασκουάλ είναι προπονητής που δίνει έμφαση στην τακτική και σαφώς έχει δώσει πολλές πληροφορίες. Θα χρειαστεί χρόνος αφομοίωσης, λοιπόν, όλων αυτών των πληροφορίων, ειδικά από εκείνους που δεν έχουν δουλέψει σε υψηλό επίπεδο τακτικής. Όπως είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Μήτογλου, ο Όγκαστ».

«Τυχερός ο Λοτζέσκι»

Αλλάζει τα δεδομένα στο παιχνίδι το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ;


«Το σίγουρο είναι ότι αυτή η εξέλιξη, να γίνεται ντέρμπι χωρίς κόσμο, είναι ένα καλό μάθημα για τις ομάδες, προκειμένου να μην υποθηκεύουν τις επόμενες σεζόν τους. Είναι τροφή για σκέψη αυτό που θα συμβεί στο ΣΕΦ και θα είναι άδειο από κόσμο. Αλλά όπως είπα και νωρίτερα, οι έδρες πια δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Ο μόνος κερδισμένος από αυτή τη διαδικασία είναι ο Λοτζέσκι, που δεν θα έχει άσχημη υποδοχή στο ΣΕΦ. Γιατί αυτό που εισπράττω από οπαδούς του Ολυμπιακού, είναι ότι δεν θα τον υποδεχόντουσαν και με χειροκροτήματα».

«Στρέλνιεκς η καλύτερη μεταγραφή»

Πώς έχεις δει τους νέους του Ολυμπιακού; Τα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα, δηλαδή.

«Είναι καλοί παίκτες, έκανε καλές προσθήκες ο Ολυμπιακός, έχει ποιοτικότερο ρόστερ σε σχέση με πέρσι. Έχει θεματάκι στην περιφερειακή άμυνα, γιατί δεν έχει έναν παίκτη τύπου Χάκετ που θα είναι δίμετρος γκαρντ. Έχει βέβαια τον Τόμπσον που είναι πολύ καλός σουτέρ και πολύ ποιοτικός παίκτης. Υπάρχει και ο Παπανικολάου που δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κατέβει ακόμα και στο "2" για αμυντικούς λόγους. Ο Τίλι είναι δοκιμασμένος και ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει, είναι ψηλός ευέλικτος και μπορεί να προσφέρει τόσο στη θέση 4 όσο και στη θέση 5. Ο Στρέλνιεκς μπορεί να αποδειχτεί η καλύτερη μεταγραφή, αν και η λιγότερο ηχηρή. Δεν θα μου έκανε έκπληξη να τον δω play maker, όπως στο Ευρωμπάσκετ. Ο Μπόγρης έχει περγαμηνές, δεν είναι τυχαίο ότι αναδείχθηκε καλύτερος ψηλός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να δώσει λύσεις και να προσφέρει ποιοτικά λεπτά στο παρκέ».

«Δε θα τον καταστρέψει ο Ντένμον»

Το σχόλιό σου για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού;

«Ο Λεκαβίτσιους είναι πολύ καλή μεταγραφή, αν και δεν τον έχουμε δει λόγω του τραυματισμού του. Είναι ένα ερωτηματικό, βέβαια, γιατί βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Λιθουανίας. Αλλά φέτος υπάρχει ένας κανονικός play maker πίσω από τον Καλάθη. Ο Ντένμον ήταν εξαιρετικός στην προετοιμασία και είναι προσηλωμένος, έχει γερμανική νοοτροπία. Είναι πιο συνετός από τον Τζέιμς, αλλά δεν έχει το ταλέντο του. Ο Τζέιμς έκανε για 10+ με άριστα το 10, αλλά ο Ντένμον μπορεί να παίξει στο 7-8 σε όλα τα ματς χωρίς να είναι καταστροφικός για την ομάδα του. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ακόμα και για πέντε λεπτά να μπει μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα με την ενέργειά του. Ανάλογων στοιχείων είναι και ο Όγκαστ, ο οποίος επίσης χρειάζεται χρόνο στην τακτική γιατί έχει και αυτός ελλείψεις.

Ο Μήτογλου δουλεύει πολύ στις προπονήσεις, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και ελπίζουμε να βρει χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναίκό (υπάρχουν αρκετές λύσεις στη θέση του) για το καλό και του ελληνικού μπάσκετ. Ο Βουγιούκας λόγω της σωματοδομής του θέλει περισσότερο χρόνο για να προσφέρει το κάτι παραπάνω (όλα τα κορμιά αυτού του τύπου το χρειάζονται στην αρχή της σεζόν), και θα παίξει για 10-15 λεπτά, θα δώσει παιχνίδι με πλάτη στη ρακέτα και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ακόμα κι αν δεν παίξει καθόλου. Τέλος, από τον Λοτζέσκι ξέρεις τι θα πάρεις. Το ζητούμενο είναι σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Θέλει χρόνο για να ρολάρει αλλά είναι δεδομένης αξίας. Καλός χαρακτήρας, θα προσφέρει όταν βρει τα πατήματά του. Αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού μοιάζουν να θέλουν λίγο χρόνο για να ρολάρουν. Είναι πολύπλοκα τα συστήματα του Πασκουάλ και θέλουν χρόνο για να τα εμπεδώσουν οι παίκτες».

«Δεν τα έχουν δει στο youtube»

Πώς βλέπεις την μάχη των πάγκων στο ντέρμπι;

«Αναμφίβολα πρόκειται για ιδιαίτερο ματς, οπότε αναγκαστικά θα στηριχτούν σε παίκτες που γνωρίζουν και έχουν ήδη χημεία. Περιμένω, δηλαδή, να παίξουν κυρίως παίκτες που ξέρουν τα ντέρμπι γιατί έχουν συμμετάσχει σε αυτά και δεν έχουν δει μόνο στο youtube το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Οπότε περιμένω τόσο ο Σφαιρόπουλος όσο και ο Πασκουάλ να μην κάνουν πειράματα, αλλά να αξιοποιήσουν παίκτες που ξέρουν αυτού του τύπου τους αγώνες».

Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις πώς περιμένεις τους «αιώνιους» στη φετινή παρουσία τους στην Ευρωλίγκα.

«Νομίζω ότι θα είναι καλύτεροι από πέρσι, αλλά δεν ξέρω ο ανταγωνισμός πώς θα είναι. Για παράδειγμα πέρσι η Μακάμπι και η Μπαρτσελόνα ήταν μαύρα χάλια, που φέτος δεν γίνεται να είναι. ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης είναι, πάλι, σε τοπ επίπεδο. Οι τουρκικές ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά. Οπότε δεν είναι μόνο τι κάνουν οι ίδιοι, αλλά τι κάνουν και αντίπαλοί τους. Γενικότερα σε ποιότητα και βάθος θα είναι καλύτεροι, κάτι όμως που θα έχουν φέτος όλες οι ομάδες. Όλα αυτά με επιφύλαξη, βέβαια, γιατί δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags