Facebook Pixel Sportdog.gr | Άλλα... κόλπα από Λεμονή - Η «συνταγή» που θα κάνει «ατσάλι» το κέντρο της άμυνας
| 2017-10-09 10:15:00

Άλλα... κόλπα από Λεμονή - Η «συνταγή» που θα κάνει «ατσάλι» το κέντρο της άμυνας

Sportdog Team
Άλλα... κόλπα από Λεμονή - Η «συνταγή» που θα κάνει «ατσάλι» το κέντρο της άμυνας

Τι αλλάζει σε πλάνο και πρόσωπα ο Έλληνας τεχνικός για να φτιάξει τα μετόπισθεν. 

Αλλα... κόλπα όσον αφορά τον τρόπο λειτουργία της άμυνας μπορεί να σχεδιάσει πλέον ο Τάκης Λεμονής, καθώς έχει στα χέρια του δύο πολύτιμα εργαλεία που έλειψαν πολύ από τον Ολυμπιακό το προηγούμενο διάστημα.

Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων μπορεί πλέον να στηριχθεί στην παρουσία του Αλμπέρτο Μποτία, αλλά και του Γιάγκος Βούκοβοτς, κάτι που του λύνει τα χέρια στο σχεδιασμό της αμυντικής διάταξης της ομάδας του, αλλά ταυτόχρονα ανεβάζει το δίχως άλλο το επίπεδο της εμπειρίας στο ερυθρόλευκο κέντρο άμυνας.

Οι δύο παίκτες αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά από εδώ και πέρα τους Πειραιώτες, αποσπώντας σημαντικό βάρος από τους ώμους των πιτσιρικάδων, Νικολάου και Ενχελς, που... έπεσαν στα πολύ βαθιά το προηγούμενο διάστημα.

Όπως έχει φανεί, μάλιστα, στις πρώτες σκέψεις του 57χρονου τεχνικού των Ερυθρολεύκων είναι να μπορέσει να συνδυάσει ως δίδυμο στο κέντρο άμυνας την εμπειρία με τα νιάτα, οπότε ο ένας από τους δύο στόπερ στα επόμενα ματς αναμένεται να είναι πιτσιρικάς και ο άλλος πιο έμπειρος.

Αυτή η δυνατότητα έλειψε το προηγούμενο διάστημα, καθώς ήταν ταυτόχρονα τραυματίες ο Μποτία με τον Βούκοβιτς...

Ηδη τα δίδυμα που δοκιμάζονται στον Ρέντη συγκροτούνται από τους Μποτία - Νικολάου και Ενχελς - Βούκοβιτς, τα οποία περιμένει ο Τάκης Λεμονης να «δέσουν» μεταξύ τους για να τα εμφανίσει με μεγαλύτερη σιγουριά στα επίσημα ματς των πρωταθλητών.

Αλλωστε, ο προπονητής του Ολυμπιακού πιστεύει και το έχει ξεκαθαρίσει παλαιότερα με δηλώσεις του πως για να αξιοποιηθεί το ταλέντο των νεαρών παικτών δεν αρκεί να παίζουν, αλλά πρέπει να έχουν δίπλα τους πιο έμπειρους παίκτες για να τους καθοδηγούν και να «κουβαλούν» το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών.

Αυτήν ακριβώς τη «συνταγή» προσπαθεί να εφαρμόσει τώρα στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, ώστε και το βάθος του ρόστερ να αξιοποιηθεί αλλά και οι παίκτες να έχουν σαφείς και ξεκάθαρους ρόλους προκειμένου να γνωρίζουν άριστα τα... δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags