Facebook Pixel Sportdog.gr | Σουζάνα Μακ: «Δεν ήξερε πόσο αγαπά τον ΠΑΟΚ»
| 2017-10-18 20:10:00

Σουζάνα Μακ: «Δεν ήξερε πόσο αγαπά τον ΠΑΟΚ»

Sportdog Team
Σουζάνα Μακ: «Δεν ήξερε πόσο αγαπά τον ΠΑΟΚ»

«Σαν την Ελλάδα, δεν θα βρεις πουθενά», η ατάκα που ήχησε στα αυτιά της Σουζάνας Μακ, ακούστηκε κάπως υπερβολική. Άλλωστε στο πλευρό του Ρόμπερτ Μακ, αν κάτι έμαθε σίγουρα καλά, είναι να μην θεωρεί -πέρα από την Σλοβακία- κανένα μέρος σπίτι της. 

Η μοίρα του ποδοσφαιριστή και κατ΄ επέκταση της οικογένειας του, σε θέλει ανά πάσα ώρα και στιγμή, έτοιμη να τον ακολουθήσεις στην πιο... απίθανη πόλη, έχοντας μισογεμάτες τις βαλίτσες.

Η εντυπωσιακή σύζυγος του Ρόμπερτ Μακ, κρατάει στην αγκαλιά της, τον μικρό Ρόμπιν, έχει στο πλευρό της, την αδερφή της Μισέλ (σ.σ. φροντίζει να καλύπτει το κενό του Ρόμπερτ, όταν ο Σλοβάκος άσος λείπει λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων), ανοίγει την πόρτα της οικογένειας της στη FORZA και εξομολογείται:

«Το ήξερα από την πρώτη στιγμή. Όταν γνώρισα τον Ρόμπερτ, ήξερα ότι αν θέλω να είμαι μαζί του θα πρέπει να ζω έτσι...», παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Και η ενδιάμεση στάση της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη, περιέπλεξε τα πράγματα. Η Σουζάνα λάτρεψε την Ελλάδα, εμπνεύστηκε από τη χώρας μας και απορροφήθηκε από τον τρόπο ζωής και την ελληνική κουλτούρα: «Όταν ήρθαμε την πρώτη φορά, δεν γνώριζα τίποτα για την Ελλάδα. Στις εφημερίδες της Σλοβακίας δεν μιλούσαν και με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα και την οικονομία της, οπότε δεν ήξερα τί να περιμένω.

Ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, δεν καταλάβαινα την γλώσσα. Στη συνέχεια όμως πραγματικά ερωτεύτηκα τα πάντα εδώ. Τον τρόπο ζωής, τους ανθρώπους που είναι πολύ φιλικοί και ανοιχτόμυαλοι. Τα παιδιά μας έκαναν φίλους, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα. Λατρεύουμε την ελληνική κουζίνα με τα φρέσκα ψάρια, τον καιρό. Ο δεύτερος γιος μου γεννήθηκε εδώ. Ήταν η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου να γεννήσω εδώ. Δεν συγκρίνεται σε τίποτα με την Σλοβακία, που είναι 20 χρόνια πίσω σε αυτόν τομέα».

Περιέπλεξε; Η κ.Μακ φέρνει στο μυαλό της την Ρωσία και εξηγεί: «Δεν ξέρω, αν είχαμε πάει κατευθείαν από την Γερμανία στην Ρωσία, όλα ίσως ήταν πιο εύκολα και απλά. Αλλά επειδή ήρθαμε ενδιάμεσα στην Θεσσαλονίκη, τα συγκρίνω όλα με την Ελλάδα και γι΄ αυτό λέω πως ήταν πολύ πιο δύσκολα για εμένα. Πρόκειται για δύο αντίθετα μέρη.

Δεν ήθελα καθόλου να πάω εκεί. Η Ρωσία είναι μια όμορφη χώρα, εξαιρετική για να μεγαλώνεις παιδιά αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι μια... καταστροφή. Οι άνθρωποι είναι πιο κλειστοί και έχει τόσο πολύ κρύο! Φυσικά και προτιμώ τη ζωή εδώ στην Θεσσαλονίκη...».

«Νομίζω πως ο Μακ δεν ήξερε πόσο αγαπάει τον ΠΑΟΚ μέχρι να πάρει μεταγραφή...»

Αν ένας άνθρωπος, γνωρίζει και "διαβάζει" καλύτερα από τον καθένα τον Μακ, αυτός δεν είναι άλλος από την σύζυγό του, η οποία ξετυλίγει το χρονικό της μεταγραφής στην Ζενίτ: «Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, ο Ρόμπερτ χάρηκε. Σκέφτηκε, μια νέα ομάδα, μια μεγάλη ομάδα, μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μέσα σε έξι μήνες όμως όλα άλλαξαν. Δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα, καθόταν στον πάγκο και αυτό τον στεναχωρούσε. Ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο, όπως κάθε ποδοσφαιριστής. Τότε συνειδητοποίησε πόσο του λείπει ο ΠΑΟΚ. Ήρθε σπίτι και μου είπε «αν το θέλει και ο ΠΑΟΚ, επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη». Δεν μου είπε ποτέ ότι ήθελε να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Βασικά νομίζω, πως δεν ήξερε πόσο αγαπάει τον ΠΑΟΚ μέχρι να πάρει μεταγραφή για άλλη ομάδα».

Το καλοκαίρι, μάλιστα, προτού ανοίξει ο φάκελος του δανεισμού του στον ΠΑΟΚ, η κ.Μακ φρόντισε να βάλει ξανά στη ζωή τους την Ελλάδα. Πως; «Όταν ήρθε η ώρα των διακοπών ο Ρόμπερτ μου ανακοίνωσε ότι θέλει να μείνουμε σπίτι (στην Σλοβακία) να ξεκουραστεί αλλά εγώ είπα κατευθείαν: «Όχι, θα πάμε διακοπές μόνο στην Ελλάδα! Πουθενά αλλού δεν θέλω να πάω!». Περάσαμε τόσο υπέροχα που αμέσως μετά τις διακοπές του είπα «πάμε πίσω στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Εκεί πρέπει να ζούμε».

Κι αν νομίζετε πως ήξερε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις, η Σουζάνα χαμογελάει και απαντάει: «Κάθε μέρα διάβαζα εφημερίδες, τα πάντα στο ίντερνετ για να μαθαίνω τι συμβαίνει. Και περίμενα και περίμενα και περίμενα... ήμουν πολύ αγχωμένη, αφού δεν ήξερα αν θα επιστρέψουμε Ρωσία ή αν ναι -ναι-ναι θα επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη. Πόσο χάρηκα».

Επιχειρηματίας με υπογραφή... MAZUMIS

Η καθημερινότητα τους εδώ εμπεριέχει πολύ μόδα, ορμώμενη από την Σλοβακία αλλά εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Ο... εγκέφαλος της επιχείρησης, η Μισέλ, φροντίζει να μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μπρατισλάβας και εξηγεί πως το όνομα της... οικογενειακής εταιρείας τους, MAZUMIS, προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων και του Maximilian, του αδερφού του Ρόμπερτ, ο οποίος ήταν μαζί τους στην αρχή της δημιουργίας του brand.

Τούμπα VS Zenit Arena

Πέρα από την μόδα, οι δυο γυναίκες δηλώνουν γοητευμένες και από την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Η δε Σουζάνα δηλώνει με ειλικρίνεια πως δεν παρακολουθεί καθόλου ποδόσφαιρο αλλά στην Τούμπα πάει με μεγάλη χαρά σε αντίθεση με την... Zenit Arena: «Όταν πήγαμε στην Ρωσία, το γήπεδο της Ζενίτ, δεν μου άρεσε. Περίεργο στάδιο. Οι φαν δεν έχουν καμία σχέση με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δεν κάνουν ατμόσφαιρα. Στην Τούμπα οι οπαδοί είναι τρελοί!»

Η "καυτή" Τούμπα αποτελεί ιδανικό κίνητρο... επίσκεψης και για την Μισέλ και σίγουρα ένας καλός λόγος για να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη: «Είναι τέλεια! Εγώ πηγαίνω στην Τούμπα μόνο για να απολαύσω τους οπαδούς! Την ατμόσφαιρα! Το πάθος...».

ΠΗΓΗ : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags