Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι μωρή ΑΕΚΑΡΑ!
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-19 23:59:00

Έτσι μωρή ΑΕΚΑΡΑ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έτσι μωρή ΑΕΚΑΡΑ!

Ομαδάρα ο Δικέφαλος, 0-0 με τη Μίλαν, ήρωας ο Ανέστης!

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο Μιλάνο, σε μία αναμέτρηση που έληξε 0-0, αλλά οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν αξιομνημόνευτες. Ειδικά οι Ιταλοί τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον Ανέστη, ο οποίος κατέβασε ρολλά και τρέλανε τους 3500 Ενωσίτες που βρέθηκαν στις κερκίδες. 

Η ΑΕΚ μπήκε με απίστευτο αέρα στο Σαν Σίρο. Οι παίκτες του Χιμένεθ έπαιξαν στα ίσια τη Μίλαν , δεν κλείστηκαν πίσω και προσπάθησαν να παίξουν ανοιχτά και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, όπως θα ήθελε και ο προπονητής τους. Η Ένωση πίεσε ψηλά και προσπάθησε να αναπτυχθεί επιθετικά από τα άκρα. Το πρέσινγκ απέφερε καρπούς για τους «κιτρινόμαυρους» στο 30' όταν ο Σιμόες έκλεψε τη μπάλα κοντά στο τέρμα, αλλά η πάσα του για τον Λόπες έφυγε κόρνερ, αφού βρήκε στο πόδι του Ντοναρούμα.

Στο 41' η ΑΕΚ χτύπησε και πάλι, όταν ο Λάζαρος έβγαλε στον αμαρκάριστο Μάνταλο, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ καθυστέρησε, όντας σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε το πλασέ του Γιόχανσον στην κίνηση (έδιωξε ο Ντοναρούμα) για να κλείσει το τρίγωνο των ευκαιριών των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, το τέλος του οποίου ήταν συγκλονιστικό. Βλέπετε η Μίλαν ξύπνησε και έβγαλε τρεις καλές ευκαιρίες (44', 45',46') με Κουτρόνε, Αντρέ Σίλβα και Λοκατέλι.

Το δεύτερο μέρος είχε παρόμοιο ενδιαφέρον, με τη Μίλαν να γίνεται πιο επικδίνδυνη σφυροκοπώντας την ΑΕΚ με συνεχόμενες ευκαιρίες. Ο Ανέστης όμως ήταν σταθερότατος, έκανε (όπως και στο πρώτο μέρος) καθοριστικές επεμβάσεις, με χαρακτηριστικότερες, το σουτ του Τσαλχάνογλου στο 58', (σε μία φάση που καθοριστική ήταν η συμμετοχή του Τζανετόπουλου που απομάκρυνε), στο 69' και στο 80', που εξουδετέρωσε τον Κουτρόνε σε τετ α τετ και την απόκρουση σε φάουλ του Τσαλχάνογλου στο 90'. Η Ένωση πριν ακόμα δεχτεί την ιταλική πίεση έψαχνε διαδρόμους προς τα καρέ του Ντοναρούμα, όποτε τους εύρισκε όμως έκανε πολύ κακές επιλογές. Ο Δικέφαλος απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο με την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα στο 86'.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ανέστης έδειξε σε όσους τον χλεύασαν στην Ξάνθη, ότι είχαν λάθος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις και κράτησε όρθια την ομάδα του.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Βιντσέντσο Μοντέλα κατέβασε την ιταλική ομάδα με σύστημα 3-5-2. Τερματοφύλακας ήτανο Ντοναρούμα, με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μπονούτσι, Μουσάτσιο και Ροντρίγκες. Ολόκληρη τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Καλάμπρια και την αριστερή ο Μποναβεντούρα. Στο κέντρο ξεκίνησε ο Λοκατέλι, με τους Σούσο, Τσαλχάνογλου μπροστά και επιθετικό δίδυμο τον Αντρέ Σίλβα με τον Κουτρόνε.

Αλλαγές πέρασαν στο δεύτερο μέρος οι Κάλινιτς, Κεσί και Μπορίνι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν την έκβαση του παιχνιδιού.

Στην ενδεκάδα της ΑΕΚ είχαμε την έκπληξη. Ο Μανόλο Χιμένεθ εφήρμοσε την διάταξη με τον Ιταλό συνάδελφό του, τοποθετώντας στην τριάδα των στόπερ δίπλα σε Βράνιες και Τζανετόπουλο, τον Μπακάκη, παρότι θεωρούταν πιθανότερο να παίξει στο κέντρο της άμυνας ο Γιόχανσον, ο οποίος αγωνίστηκε ως ανασταλικός μέσος μαζί με τον Σιμόες. Στα άκρα ρόλο φουλ-μπακ είχαν ο Γκάλο με τον Λόπες. Ο Μάνταλος είχε οργανωτικό ρόλο, με τον Λιβάγια να παίζει επιθετικός και τον Λάζαρο από πίσω του ως περιφερειακός.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ πέρασε άλλαξε την επίθεσή του με Αραούχο(63')-Μπακασέτα (76'), δύο αλλαγές που λειτούργησαν περισσότερο για να δώσουν ανάσες σε Λάζαρο-Λιβάγια παρά για να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Στις καθυστερήσεις πέρασε ο Γαλανόπουλος προκειμένου η ελληνική ομάδα να κρατήσει τη μπάλα και να κλείσει το κέντρο της.

Η ΦΑΣΗ: Η ΑΕΚ ήταν επιθετική περισσότερο στο πρώτο μέρος, με χαρακτηριστικότερη τη φάση του 30', όπου ο Σιμόες έκλεψε τη μπάλα από τον Μουσάτσιο μέσα στην περιοχή της Μίλαν, έκανε το γύρισμα από το πλάι αλλά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την γραμμή της εστίας, αφού βρήκε στο πόδι του Ντοναρούμα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...Δεν έπαιξε ρόλο η διαιτησία στο παιχνίδι του Σαν Σίρο. Τα σφυρίγματα του Σουηδού Έγκμπεργκ ήταν ακριβοδίκαια. Μάλιστα στο 8' ακυρώθηκε ορθώς γκολ της Μίλαν. Ο Κουτρόνε ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον Τζανετόπουλο και ο βοηθός Κούυλομ σήκωσε σωστά το σημαιάκι του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ πήγε να παίξει στο Μιλάνο χωρίς άγχος. Στο γήπεδο απέδειξε, αυτό που είπε και ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου, ότι δεν συμβιβάζεται. Η Ένωση ήταν σοβαρή αμυντικά, αλλά και επιθετικά είχε τις ευκαιρίες της. Δεν επαναπαύτηκε όμως, ούτε άνοιξε για να δώσει χώρο στη Μίλαν, η οποία στο δεύτερο μέρος την πολιορκούσε ασταμάτητα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Η ΑΕΚ δεν φοβήθηκε τη Μίλαν. Σε ένα ακόμα παιχνίδι φάνηκε, ότι έχει επιστρέψει για τα καλά. Θα περιμέναμε όμως από κάποιους παίκτες να δείξουν περισσότερο την ποιότητά τους σε ένα παιχνίδι, οπως αυτό στην Ιταλία. Για παράδειγμα ο Μάνταλος έχασε μία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, επειδή άργησε να σουτάρει. Ο Λιβάγια και ο Λάζαρος δεν κατάφεραν να αναδειχθούν, όπως καιο Αραούχο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags