Facebook Pixel Sportdog.gr | Άφαντοι Μακ-Βιεϊρίνια, ευθυνόφοβος ο Λουτσέσκου - Ούτε ο Μίχελ τον ήθελε
| 2017-10-23 16:33:00

Άφαντοι Μακ-Βιεϊρίνια, ευθυνόφοβος ο Λουτσέσκου - Ούτε ο Μίχελ τον ήθελε

του Κωστή Ραπτόπουλου
Άφαντοι Μακ-Βιεϊρίνια, ευθυνόφοβος ο Λουτσέσκου - Ούτε ο Μίχελ τον ήθελε

Μια αιρετική ματιά στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, χωρίς φόβο και πάθος...

Ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει τον χειρότερο Ολυμπιακό που έχω δει εν ζωή. Ακόμα και επί εποχής Κοσκωτά είχε καλύτερη ποιότητα. 

Ένας Ολυμπιακός, ο οποίος έχει θέματα στα πλάγια μπακ και ήταν καλή η κίνηση του Λεμονή να μην βάλει τον Φιγκέιρας, αλλά τον Ομάρ, είδε το πρόβλημα σωστά. Ένας Οφόε που νοσεί χαμηλά αμυντικά. Ένας Φορτούνης που δεν έχει φρεσκάδα και δεν μπορεί να μπει ως τρίτος χαφ να μαρκάρει, την ώρα που ο Σεμπά είναι τραυματίας.

Και ένας Πάρντο που θυμίζει περισσότερο αθλητή της ελληνορωμαϊκής πάλης παρά εξτρέμ. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός είχε και μια διαιτησία κρυστάλλινη 50-50. Το μόνο λάθος της ήταν που δεν κιτρίνισε τον Οφόε, τον Ένγκελς και τον Ανσαριφάρντ, αλλά και τον Μάτος δύο φορές. Οπότε το παραμύθι περί διαιτησίας ας σταματήσει.

Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ, επειδή πουλάει να είναι... αδικημένος, να προσπαθούν να πείσουν έναν λαό ότι αδικήθηκε. Έχω πει εδώ και καιρό ότι δεν υπάρχει Μακ και Βιεϊρίνια. Είχα πει πριν το ματς ότι στην αδυναμία του Ολυμπιακού στα πλάγια μπακ, ο ΠΑΟΚ έχει σε άθλια κατάσταση Βιεϊρίνια και Μακ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, όμως, από τον φόβο του και την ευθυνοφοβία του, έβαλε όλες τις μεταγραφές μαζί με Μακ και Βιεϊρίνια για να έχει καλυμμένο τον πισινό του σε περίπτωση που χαλάσει το αποτέλεσμα και μετά να πει "ορίστε εγώ τους έβαλα, τι άλλο να κάνω;".

Δεν πήραν ούτε μία φορά στο ένας με έναν τα μπακ του Ολυμπιακού και όταν το έκαναν από τον ΠΑΟΚ, ήταν με τον Μάτος, που έκανε 70 μέτρα κούρσες. Ένας Μάτος, βέβαια, που θα μπορούσε να αποβληθεί έχοντας για προσωπικό αντίπαλο τον Ανδρούτσο. Δηλαδή να αποβληθεί ο μπακ σου με τον Ανδρούτσο αντίπαλο εξτρέμ. Αν είναι δυνατόν...

Επίσης, ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί λειτούργησε πολύ καλά ο αέρας του, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Το γεγονός ότι δέχτηκε τόσα στημένα χτυπήματα οφείλεται στην μετριότητα την ανασταλτική των χαφ και στην κακή του φυσική κατάσταση.

Εκεί ο Λεμονής δεν προστάτεψε τον Ολυμπιακό. Δεν έκανε καλό κοουτσάρισμα. Άργησε να βάλει τέταρτο χαφ στο 86', όταν ο ΠΑΟΚ πίεζε και είχε τον Νικολάου εκτός, που θα μπορούσε να τον βάλει επειδή ήταν τραυματίας ο Μποτία για να κερδίσει περισσότερο σε ύψος.

Αν ισοφαριζόταν, θα δεχόταν μεγάλη κριτική για αυτό το κομμάτι από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και από τους δημοσιογράφους.

Ο ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά θυμίζει τον Βουτσά στην επαρχία που φώναζε κυνηγώντας την Σαμπουντζάκη. Έβγαλε βλαχιά και χωριατίλα, ανέστησε τον Ολυμπιακό. Ενώ αν τον κέρδιζε, θα τον έβγαζε από την μάχη του τίτλου, θα του φόρτωνε προβλήματα, που τώρα καλύφτηκαν. Είναι πιο εύκολο να πάρεις πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, παρά από τον Ολυμπιακό.

Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Σισέ, γιατί εξαφάνισε τον Πρίγιοβιτς, τον διέλυσε. Δικαιωνόμαστε που λέγαμε ότι ο Πρίγιοβιτς είναι μόνο για την Τούμπα και τον αέρα. Στα εκτός έδρας χρειάζεται να βγεις στα πλάγια, να κάνεις καμία κούρσα, καμιά πάσα. Αυτά δεν τα έχει.

Όσον αφορά στον Προτό, είναι η έκπληξη και πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός θα πάρει κι άλλα παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Ρέι ήταν πολύ κακός στις τοποθετήσεις του. Στις εξόδους του μόνο έδιωχνε την μπάλα, δεν την έπιανε και δεν είναι καθόλου καλύτερος από τον Γλύκο. Ο ΠΑΟΚ δηλαδή δεν πήρε περισσότερα από τον Ρέι, από όσα θα έπαιρνε από τον Γλύκο.

Όσο για τον Βιεϊρίνια... Εγώ είμαι στην Θεσσαλονίκη για να πατάξω την προσωπολατρεία και το σταριλίκι εις βάρος του ΠΑΟΚ. Είχα πει ότι ο Κουτσολιάκος με την μεταγραφή του Βιεϊρίνια έπιασαν τον κ@@ο του Σαββίδη και με έβριζαν. 

Όσο για τον Μίχελ, ήταν ενάντια στην μεταγραφή Βιεϊρίνια. Αυτό το "παλτό" στα 32 του ήρθε να κολλήσει τα πασοκικά ένσημα και να πάρει τα εφάπαξ που έδινε ο Τσοχατζόπουλος στην δεκαετία του '80.

Ας τον φάνε στη μάπα οι ΠΑΟΚτσήδες, μαζί με τον Γκαρσία. Ο λαϊκισμός, τέλος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags