Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ζήτησα συγγνώμη από τον Ολυμπιακό για τον... κόκορα» - «Και την ψυχή μου για ΠΑΟ»!
| 2017-10-26 11:30:00

«Ζήτησα συγγνώμη από τον Ολυμπιακό για τον... κόκορα» - «Και την ψυχή μου για ΠΑΟ»!

του Γιώργου Κτενά
«Ζήτησα συγγνώμη από τον Ολυμπιακό για τον... κόκορα» - «Και την ψυχή μου για ΠΑΟ»!

Συγκλονιστικός Τότης Φυλακούρης στο sportdog.gr.

Την άποψη ότι αν ο Ολυμπιακός κερδίσει στο ντέρμπι θα είναι κατά 70% ξανά πρωταθλητής, ενώ αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός θα μπει στο κόλπο της διεκδίκησης, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Τότης Φυλακούρης.

O παλαίμαχος άσος των Πράσινων, που σαν σήμερα το 1972 είχε αφήσει έναν... κόκορα στο κέντρο του γηπέδου, μια μέρα μετά από την ήττα του Ολυμπιακού με 4-0 από τους «πετεινούς» Τότεναμ, σχολίασε ακόμα ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να επιστρέψουν στο γήπεδο τη δύναμη που τους δίνει ο κόσμος της ομάδας.

Παράλληλα, θυμήθηκε το περιστατικό με τον κόκορα στο γήπεδο και αποκάλυψε μια ιστορία που αναδεικνύει τη μόνιμη διάθεση για χιούμορ που έχει.

«Φημίζομαι για το χιούμορ μου, δεν είχα κάνει αυτή την ενέργεια για να θίξω κάποιον. Είχαν πάει τα κανάλια στον Λάκη Γκλέζο και τον Γιώργο Δεληκάρη, που ήταν παιχταράδες, λόγω του παιχνιδιού του Ολυμπιακού εναντίον της Τότεναμ. Μετά ήρθαν και σε εμάς, τον Αντωνιάδη, τον Καμάρα κι εμένα, για το παιχνίδι εναντίον της ΤΣΣΚΑ. Όταν μίλησα εγώ, είπα ότι έχουμε ευκολότερο πρόγραμμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό και εύχομαι στους αντιπάλους καλή τύχη στην Αγγλία. Πετάχτηκε ο κάμερμαν, τότε, και μου είπε ότι ο Γκλέζος στις δηλώσεις του σχολίασε ότι θα μαδήσουν το έμβλημα της Τότεναμ», είπε αρχικά στο sportdog.gr ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Τηλεφωνήθηκα με τον Γκλέζο την επόμενη μέρα και του είπα: "Λάκη, είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Τότεναμ. Αν χάσετε, να κάνω μια πλάκα;  Να πετάξω έναν κόκορα στο γήπεδο;". Πράγματι, όταν επέστρεψαν από την Αγγλία, κι αφού είχαν χάσει 4-0, είχα αγοράσει έναν κόκορα. Του είπα: "Αγόρασα έναν κόκορα 180 δραχμές". Και μου είπε ο Λάκης να τον ρίξω στο γήπεδο! Ήταν χιούμορ της στιγμής, όχι προσπάθεια να πληγώσω κάποιον. Ζήτησα συγνώμη, μάλιστα, από τον Ολυμπιακό επίσημα. Ο Γουλανδρής με κάλεσε και μου είπε ότι όλοι οι Ολυμπιακοί είναι μαζί μου και να μη στεναχωριέμαι. Γιατί κι εγώ του είχα εξηγήσει ότι δεν ήθελε να πληγώσω κανέναν. Έκτοτε πηγαίνω σε όλες τις κοπές πίτας παλαιμάχων του Ολυμπιακού, στο γήπεδο, είμαι φίλος με όλους, από όλες τις ομάδες».

Υπάρχει κάποιο άλλο περιστατικό που θυμάστε, με αντίστοιχη χιουμοριστική διάθεση;

«Όταν ήμασταν με τον Παναθηναϊκό στο Μοντεβιδέο, ο Βασίλης Κωνσταντίνου είχε αγοράσει στον γιο του ένα ψεύτικο όπλο. Το είχα πήρα εγώ στα χέρια μου και είχα κρυφτεί πίσω από μια κολώνα, λίγο πριν μπούμε στο αεροπλάνο, για να κάνω πλάκα στους συμπαίκτες μου. Στη συνέχεια είχαν πάει ο Κωνσταντίνου με τον Αθανασόπουλο και είχαν πει στους φρουρούς ότι έχω όπλο, για να κάνουν πλάκα. ΄Είχαν έρθει οι φύλακες προς το μέρος μου, κι είχαν αρχίσει να με χτυπάνε άσχημα. Όταν είχε μάθει ο Πούσκας τι έγινε, επειδή γνώριζε ότι ήταν σοβαρά τα πράγματα εκεί, είχε βγει αμέσως να με πάρει. Ήμουν αιμόφυρτος, είχε "τσαλακωθεί" το πρόσωπό μου από τα χτυπήματα και μπήκα στο αεροπλάνο. Πηγαίνοντας προς την πρώτη θέση και με το όπλο να είναι στραμμένο στην ευθεία μπροστά μου, ήταν δύο κυρίες μεγάλης ηλικίας και η μια λιποθύμησε. Είχε βγει ο πιλότος για να δει τι είχε γίνει, μπήκε και στη συνέχεια είχε επιστρέψει τρομαγμένος στο πιλοτήριο και είχε αλλάξει κατεύθυνση στο αεροπλάνο!».

Στα θέματα της επικαιρότητας, ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα;

«Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό, ούτε και των παλαιμάχων. Κι ό,τι γίνεται, είναι απλώς για βοήθεια στην κατάσταση. Αν μου πεις δώσε τη ψυχή σου για τον Παναθηναϊκό, θα καθίσω στην κερκίδα να μου πάρουν την ψυχή και να λένε "Τότη, Τότη"! Αυτούς που πρέπει να απασχολούν τέτοια ζητήματα, είναι εκείνοι που διοικούν και διαχειρίζονται. Βλέπω τους παλαίμαχους και μόλις πάνε να πιάσουν τέτοια συζήτηση, τους λέω "Στοπ"! Στηρίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη ηρεμίας και είδατε ότι οι φίλαθλοί του δεν πέταξαν ούτε μια φωτοβολίδα. Ξέρουν να αγαπάνε την ομάδα τους και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό».

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει.

«Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες θα είναι "τσιτωμένες" και ο Παναθηναϊκός θα παίξει δύο φορές καλύτερα από ό,τι παίζει τώρα, για να ψυχώσει και τον κόσμο του που γεμίζει το γήπεδο χάρη στην αγάπη του για την ομάδα. Αυτή η δύναμη που παίρνουν από τον κόσμο οι παίκτες, θα πρέπει να αποτελέσει το καύσιμο για να τα δώσουν όλα! Πρέπει να μάθουν και οι ξένοι, όμως, τι σημαίνει Ολυμπιακός, τι σημαίνει αιώνιος αντίπαλος. Προφανώς και θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι πολύ δύσκολο το ματς. Γιατί και ο Ολυμπιακός θα έρθει στο γήπεδο για να μας κερδίσει. Κι αν καταφέρει να πάρει το ντέρμπι, θα είναι κατά 70% πρωταθλητής ξανά. Αν χάσει όμως, ο Παναθηναϊκός θα μπει στο κόλπο του τίτλου». 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags