Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε θέση ο Αποστολάκης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Τι είπε για το ντέρμπι
| 2017-10-28 12:06:00

Πήρε θέση ο Αποστολάκης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Τι είπε για το ντέρμπι

Sportdog Team
Πήρε θέση ο Αποστολάκης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Τι είπε για το ντέρμπι

Έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων!

Για αυτό και έχει ιδιαίρερη σημασία η άποψή του, που είναι ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά αυτή την περίοδο και χρειάζοναι χρόνο!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στράτος Αποστολάκης στον SportFM και την εκπομπή «Γκολ από τα αποδυτήρια» με τους Αντώνη Ντινιακό και Αλέξανδρο Ξενικάκη

Για τα ντέρμπι που έχει ζήσει ο ίδιος: «Από το 1985 μέχρι το 1998 έζησα τέτοιου είδους αγώνες. Συνήθεια, καμία σχέση με τα σημερινά ντέρμπι. Ήταν το γεγονός της χρονιάς. Ήταν αντικείμενο συζήτησης ότι θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Τώρα υπάρχει μία χαλαρότητα, είναι πιο light τα πράγματα. Είναι για ορισμένη μερίδα ανθρώπων που μπορεί να είναι πιο έντονα τα πράγματα, εκείνο που ενδιαφέρει είναι ο πολύς κόσμος. Να βγει κάτι καλό από αυτό το ντέρμπι».

Για την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό: «Ήταν τρομακτικά δύσκολο εκείνο το καλοκαίρι, δεν περίμενα να υπάρξει τέτοια αντίδραση. Είχα ζήσει και εγώ τέτοιες μετακινήσεις, του Δελικάρη, του Γαλάκου και δεν είχε τόσο μεγάλη αντίδραση επειδή δεν υπήρχαν τα Μέσα να αναφερθούν. Τότε υπήρχε και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία και έπαιζε περισσότερο από εκείνη τη διοργάνωση. Για ένα παιδί 25 ετών, να μπορέσω να προκαταλάβω, δεν μπόρεσα να δω αυτή την αντίδραση. Μόνο επιπτώσεις είχε στην ζωή μου. Δεν μπορούσα να πάω πουθενά, δεν μπορούσα να παραγγείλω κάτι, να μετακινηθώ μόνος μου. Παρότι είχε γίνει πολύς ντόρος, δεν έγινε κάτι ακραίο και αξίζει συγχαρητήρια στον κόσμο του Ολυμπιακού. Σήμερα θα γινόταν κάποιος στόχος αντιδράσεων, με οργανωμένους που λειτουργούν τελείως διαφορετικά. Εύκολα γίνεται κάποιος στόχος και μπορεί να το πληρώσει. Εγώ δεν έζησα κάτι τέτοιο, ο κόσμος του Ολυμπιακού εκτίμησε ότι πρόσφερα στην ομάδα. ΤΑ διοικητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός με ανάγκασε να φύγω. Αν ήταν κάποιος Ολυμπιακός που σκεφτόταν ήρεμα ή κάποιος πατέρας να συμβουλέψει το παιδί του, ένα παιδί 25 ετών. Αν ο Μπεργκ έφευγε πήγαινε στον Ολυμπιακό, με τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός, με μία καριέρα που είναι μετρημένη και έχει μικρή διάρκεια δεν έχεις το διάστημα της άνεσης του χρόνου να μην το κάνεις, επειδή έχει ο Θεός… Εμείς πρέπει να σκεφτούμε σύντομα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Για το τάκλιν από τον Μητρόπουλο: «Σε αυτό το ματς ήθελα κατά κάποιο τρόπο, ήθελα να αποδείξω πως εγώ είμαι αυτός που είμαι. Ένας αμυντικός παίκτης που άξιζε να γίνει όλος αυτός ο ντόρος. Δεν ήθελα να πουν ότι για αυτόν έγινε η όλη ιστορία; Ήθελα να αποδείξω και στον Ολυμπιακό ότι είμαι ένας καλός παίκτης, ήθελα να αποδείξω ότι υπάρχει ένας μικρός σεβασμός στις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες. Ο Μητρόπολος σκέφτηκε έτσι και ίσως θα μπορούσε να απαντήσει εκείνος κάποια άλλη στιγμή. Όταν γύρισε ο Γκάλης και έπαιξε κόντρα στον Άρη ή ο Δελικάρης, ή ο Γαλάκος να παίξει πρώτη φορά αντίπαλος του Παναθηναϊκού ήταν ξεχωριστό».

Για την συνύπαρξή του με τον Δημήτρη Σαραβάκο: «Μακράν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχα αντιμετωπίσει. Έτυχε σε ένα παιχνίδι, όταν έπαιξε πρώτη φορά, και τον είχε ο Κοκολάκης αν δεν κάνω γκολ. Στο επόμενο παιχνίδι, επειδή ήμουν στα μέτρα του, πιο ταχυδυναμικός, μπορούσα να τον αντιμετωπίσω, ήταν ο κίλερ. Ήταν μοναδικές οι μονομαχίες».

Για το ντέρμπι που θυμάται χαρακτηριστικά: «Είναι πολλά τα παιχνίδια. Όλα σχεδόν τα θυμάμαι. Το πρώτο μου; Εκείνο που έλεγαν στο Καραϊσκάκη πως είναι στημένο. Να σκεφτώ τα παιχνίδια που παίξαμε τελικό Κυπέλλου, ίσως ο πιο συγκλονιστικός και παιζόντουσαν πάρα πολύ και διοικητικής επιβίωσης. Νομίζω ότι τα παιχνίδια που ήταν ο Ολυμπιακός τα δύσκολα ματς, κάτι αντίστοιχο με σήμερα στον Παναθηναϊκό, που ήταν ντέρμπι επιβίωσης για τον Ολυμπιακό. Ψάχναμε μέσα από αυτό το ντέρμπι λίγο οξυγόνο και να νιώσουμε χαρά».

Για το σημερινό ντέρμπι: «Δεν είναι καλά και οι δύο. Δεν είναι καλά αγωνιστικά. Και οι δύο ομάδες επειδή χτιστήκαν πολύ αργά, κοντά στο τέλος Αυγούστου, με τις μεταγραφές όλες. Θέλει χρόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ομάδα μέσα σε ένα – ενάμιση μήνα. Ακόμα βλέπουμε τον Ολυμπιακό που έχει πολλές επιλογές δεν μπορεί ούτε ο Λεμονής να βρει έναν καλό αγωνιστικό κορμό και να κάνει προσθαφαιρέσεις. Εκεί ο Μαρίνος είναι πιο καλά, πιο ευχάριστα για εκείνον. Τους ξέρει από πέρσι, τις μεταγραφές τις έκανε μόνος του και ήξερε τις αδυναμίες της ομάδας του. Ο Μαρίνος έχει τραυματισμούς και ελλείψεις σε μερικές θέσεις, συν τις άλλοις ότι η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη και πρέπει να σωθούμε».

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό: «Δεν με έχουν επηρεάσει εμένα. Έχουν επηρεάσει εκείνους που έχουν άμεσα σχέση με την ομάδα. Εμείς που είμαστε απέξω το βλέπουμε λίγο επιδερμικά, το βλέπουμε τηλεοπτικά. Όλος ο κόσμος στεναχωριέται, υπήρξαν και άλλες ιστορικές ομάδες που έγινε κακοδιαχείριση, υπήρξαν προβλήματα και μέσα από αυτά πρέπει να μαθαίνεις. Η αποτυχία δεν μπορεί να γίνει επιτυχία ή να ανέβεις γρήγορα στα ευρωπαϊκά σκαλιά. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να γίνουν ξανά. Αυτό που στεναχωρεί όλον τον κόσμο, έτσι στεναχωρεί κι εμένα».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τη διαιτησία: «Δεν κάνουν εγκλήματα σκόπιμα. Κάποια λαθάκια. Δεν είναι αυτά τα χειρουργεία που γινόντουσαν στο παρελθόν. Είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη νέα ΕΠΟ, να το θωρακίσει και να το βελτιώσει στη συνέχεια. Θα είναι πολύ μεγάλο πράγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο πως θα γίνει κάτι. Οι μεγάλοι δεν είναι καλά αγωνιστικά και οι υπόλοιποι μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί σε θέματα τρεξιμάτων ή τακτικής. Δεν έχουν μεγάλους παίκτες οι μεγάλες ομάδες. Είναι καλοί οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όχι όμως μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είχαν τουλάχιστον 5 μεγάλους ποδοσφαιριστές. Αν μου πείτε τώρα ποιος είναι μεγάλος παίκτης στις μεγάλες ομάδες, σύμφωνα με όσα αναφέρατε πριν, δεν υπάρχει. Μπορεί να είναι και καλό αυτό. Καλύτερα να μην έρχονται τέτοιου είδους ξένοι ποδοσφαιριστές. Μακάρι να παίζουν Έλληνες παίκτες, δεν θέλουμε φίρμες να τιμούν εδώ το ψωμάκι τους…».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags