Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες... μαχαιριά: «Έτσι θα πάρει το διπλό ο Ολυμπιακός - Ο Παναθηναϊκός είναι...»
| 2017-10-28 12:30:00

Ατάκες... μαχαιριά: «Έτσι θα πάρει το διπλό ο Ολυμπιακός - Ο Παναθηναϊκός είναι...»

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες... μαχαιριά: «Έτσι θα πάρει το διπλό ο Ολυμπιακός - Ο Παναθηναϊκός είναι...»

Άποψη... αιχμηρή για τη μεγάλη μάχη που καθηλώνει.
 

Βήμα τίτλου μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με την προϋπόθεση φυσικά να το κερδίσει, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr o Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος στα θέματα του Ολυμπιακού χαρακτήρισε ως ομάδα του προπονητή τον Παναθηναϊκό, συμπληρώνοντας ότι το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι να μην δεχτούν γκολ.

Αναφέρθηκε στην 11άδα με την οποία περιμένει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, στη μάχη ανάμεσα στον Ουζουνίδη και τον Λεμονή και ευχήθηκε να μην υπάρξουν έκτροπα στις κερκίδες. 

«Ο Ολυμπιακός με τις δύο νίκες που έκανε εναντίον Πανιωνίου και ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που είχαν οι δύο Δικέφαλοι, έχει μπει ξανά σε τροχιά φαβορί για το πρωτάθλημα. Αν νικήσει στη Λεωφόρο, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα τίτλου. Έχουν δει οι περισσότεροι ότι ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος του πρωτου γύρου έχει πολύ βατό πρόγραμμα, χωρίς ντέρμπι και χωρίς κάποια επίσκεψη σε δύσκολη έδρα. Ο Ολυμπιακός αν, θεωρητικά, νικήσει τον Παναθηναϊκό χτίζει σερί. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα δεν έχει κάνει 3 διαδοχικές νίκες. Τώρα, στο ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού, καλείται να το κάνει. Και μετά έχει τη δυνατότητα να κάνει κι άλλες διαδοχικές νίκες και πετύχει τον στόχο που έχει μπει από την πρώτη στιγμή που ήρθε ξανά στην ομάδα ο Λεμονής: να είναι η ομάδα πρώτη μέχρι τις διακοπές των γιορτών», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Δημήτρη, ποιους παίκτες του Παναθηναϊκού φοβάσαι και θεωρείς ότι πρέπει να τους προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που μέσα στην έδρα του καταθέτει την ψυχή του. Οι παίκτες του ακολουθούν πολύ πιστά το πλάνο του Ουζουνίδη, κάτι που έχουμε δει ότι δεν γίνεται σταθερά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Συνέβαινε από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Κακά τα ψέματα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού που έκαναν τη διαφορά και χρειαζόντουσαν προσοχή, όπως ήταν ο Μάρκους Μπεργκ και ο Κάρλος Ζέκα, έχουν αποχωρήσει. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα του προπονητής της, όπως λέμε, οπότε εκ των πραγμάτων στηρίζεται στο σύνολο».

Πώς θεωρείς ότι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλουν οι Πειραιώτες;

«Να μην δεχτεί γκολ. Αυτό ήταν το ζητούμενο και στο ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ. Μέχρι το παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός δεν είχε βγάλει ούτε ένα παιχνίδι στην έδρα του χωρίς να δεχτεί γκολ. Με τον Δικέφαλο δεν δέχτηκε γκολ και πήρε το παιχνίδι. Κάτι ανάλογο θεωρώ ότι ισχύει και με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι έστω ένα γκολ, θα το βάλει. Ακόμα και με την Μπαρτσελόνα, που έκανε 2,5 ευκαιρίες, έβαλε το γκολ. Το ζητούμενο είναι να μην δεχτεί».

Ποια στελέχωση βλέπεις στην 11άδα που θα παρατάξει ο Τάκης Λεμονής;

«Το δίδυμο του Ένγκελς με τον Σισέ έχει τύχη να το ξαναδούμε. Και με τον ΠΑΟΚ πήγαν καλά, καθώς ο Σισέ αναδείχθηκε mvp της αγωνιστικής και ο Ένγκελς έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε τον Μποτία στη θέση του ενός από τους δύο, καθώς είναι με διαφορά ο πιο έμπειρος στόπερ στο ρόστερ. Όπως και ο Βούκοβιτς, βέβαια, που στο Κύπελλο εναντίον του Αχαρναϊκού έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος - λογικό είναι να μην έχει τον καλύτερο ρυθμό. Οπότε περιμένω Σισέ και Ένγκελς, αλλά δεν αποκλείω ένας από τους δύο να χάσει τη θέση του από τον Μποτία. Ομάρ και Κούτρης θα βρίσκονται στα άκρα της άμυνας και ο Προτό κάτω από τα δοκάρια. Στα χαφ ίσως προβληματιστεί ο Λεμονής, καθώς η τριάδα των Ρομαό, Οφόε και Φορτούνη, σε γενικές γραμμές πήγε καλά εναντίον του ΠΑΟΚ. Αλλά ένα εκτός έδρας ματς, είναι διαφορετικό. Φορ θα είναι ο Ανσαριφάρντ, παρά την αισιόδοξη επάνοδο του Εμενίκε εναντίον του Αχαρναϊκού και στα άκρα περιμένω τον Πάρντο και δεν αποκλείω την έκπληξη με Καρσελά. Ήταν καλός εναντίον του Αχαρναϊκού, αν και ο αντίπαλος ήταν πολύ χαμηλής δυναμικότητας και έχει στοιχεία που μπορούν να φανούν χρήσιμα: ταχύτητα, ντρίπλα, είναι αυτό που λέμε ζογκλέρ».

Τέλος, θέλω να μου πεις πώς βλέπεις τη μάχη των πάγκων. Του Ουζουνίδη εναντίον του Λεμονή;

«Έχει ενδιαφέρον η μάχη των πάγκων, από την άποψη ότι μιλάμε για δύο Έλληνες προπονητές. Ο Λεμονής είναι, σαφώς, περισσότερο καταξιωμένος και έμπειρος, καθώς έχει κερδίσει τίτλους με τον Ολυμπιακό. Αλλά και ο Ουζουνίδης, σε Πανιώνιο και Ξάνθη αλλά και στον Παναθηναϊκό, έχει δείξει ότι πολύ σοβαρός. Και ξέρει να φτιάχνει ομάδες με όχι και τόσο πολύτιμα εργαλεία. Ειδικά μέσα στη Λεωφόρο έχει φανεί ότι παρουσιάζει μια ομάδα που όχι μόνο δεν χάνει εύκολα μέσα στην έδρα της, αλλά δεν δέχεται εύκολα γκολ».
Πώς θέλεις να κλείσουμε τη συνέντευξη;
«Το ζήτουμενο που θέλω να αναφέρω, γιατί δυστυχώς στη Λεωφόρο έχουμε δει πολλά, είναι να γίνει ένα παιχνίδι χωρίς εικόνες όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει. Δηλαδή να μην γίνουν έκτροπα, ρίψεις αντικειμένων, διακοπές κ.λπ. Κι εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags