Facebook Pixel Sportdog.gr | ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ και... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ - Το τριφύλλι φώναξε ΟΧΙ και καθάρισε τον Ολυμπιακό!
| 2017-10-28 21:23:00

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ και... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ - Το τριφύλλι φώναξε ΟΧΙ και καθάρισε τον Ολυμπιακό!

του Βαγγέλη Καράμαλη
ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ και... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ - Το τριφύλλι φώναξε ΟΧΙ και καθάρισε τον Ολυμπιακό!

Ψυχάρα Παναθηναϊκάρα. Ουζουνίδης και Βιγιαφάνιες πήραν (1-0) τους Πειραιώτες.

Ο ανώτερος Παναθηναϊκός με γκολ του Βιγιαφάνιες στο 56ο λεπτό νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και έστειλε μήνυμα πως μπορεί και φέτος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.Ήρωας της αναμέτρησης ο Βλαχοδήμος ο οποίος είχε τρεις εκπληκτικές αποκρούσεις απέναντι σε Ανσαριφάρντ και Εμενίκε μετά το 1-0, χαρίζοντας έτσι μία τεράστια νίκη στο Τριφύλλι, καθώς πλησίασε στον πόντο από τους Πειραιώτες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, επιβάλλοντας τον ρυθμό του, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα ούτε και να απειλήσει. Αντίθετα, οι Πράσινοι έφταναν πολύ εύκολα στην περιοχή του Προτό (είχαν 8 κόρνερ στο πρώτο 45λεπτο έναντι κανενός των Πειραιωτών) και από τα πρώτα λεπτά έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 4’ το σουτ του Χίλιεμαρκ έφυγε λίγο άουτ, στο 11’ επίσης η κεφαλιά του Κουλιμπαλί, ενώ στο 13’ το σουτ του Μολίνς χτύπησε στο πόδι του Ελαμπντελαουί και έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Στο 15’ το ντέρμπι όμως πήρε… φωτιά, όταν από προσπάθεια του Βιγιαφάνιες η μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής βρήκε πρώτα στον ώμο και μετά στο χέρι του Ανδρούτσου, ωστόσο ο Παπαπέτρου δεν σφύριξε πέναλτι, θεωρώντας πως η απόσταση των παικτών ήταν πολύ κοντινή.

Ο Παναθηναϊκός πάντως συνέχισε να ελέγχει το ματς, αν και μετά το 20λεπτο ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει και δεν δεχόταν τόσο εύκολα φάσεις (οι τελικές στο ημίχρονο ήταν 5 -0), όμως δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να απειλήσει τον Βλαχοδήμο, ούτε με στημένα. Έτσι λοιπόν το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ, με τον Λουντ στην λήξη να χάνει τεράστια ευκαιρία, όταν σούταρε ολομόναχος από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Προτό έπεσε σωστά και απέκρουσε.  

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά και στο 51’ είχε και την πρώτη του τελική, όταν το σουτ του Πάρντο έφυγε άουτ, όμως στο 58’ έγινε το 1-0. Οι Λουντ και Μολίνς συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Σουηδός εντός περιοχής έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Προτό βρήκε ελάχιστα την μπάλα και ο Βιγιαφάνιες από κοντά σε κενή εστία άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι. Μετά το γκολ το ματς άνοιξε πάρα πολύ και η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο δίλεπτο 78’-79’ άγγιξαν την ισοφάριση.

Πρώτα ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» και έδιωξε σε κόρνερ το τετ α τετ του Ανσαριφάρντ, ενώ από το κόρνερ υπήρξε η φάση του αγώνα. Από την εκτέλεση ο Ανσαριφάρντ πήρε ολομόναχος την κεφαλιά από πλάγια θέση και παρότι ο Βλαχοδήμος ήταν εκτός φάσης, πρόλαβε γύρισε στην εστία του και με το πόδι και την βοήθεια του δοκαριού έσωσε τον Παναθηναϊκό, διώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή! Εξίσου όμως σημαντική ήταν και η απόκρουση του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού στο 90’, όταν είπε «όχι» στον Εμενίκε, που δεν κατάφερε να σκοράρει μόνος του ένα μέτρο από την εστία. Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Λούκα Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός εκτός από το γκολ που έκρινε τον νικητή του ντέρμπι, ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι. Έτρεχε παντού, βοηθούσε ακόμα και στην άμυνα, ενώ πάρα πολλές επιθετικές προσπάθειες των Πρασίνων ξεκίνησαν από τα πόδια του. Πολύ καλό ματς έκαναν και οι Μολέντο – Χίλιεμαρκ, ενώ ήρωας ήταν ο Βλαχοδήμος στο φινάλε.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Κανείς από τους δύο προπονητές δεν επιφύλασσε εκπλήξεις σχετικά με την αρχική ενδεκάδα. Ο Παναθηναϊκός σε σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιο και Χουλτ στην άμυνα και αμυντικά χαφ τους Κουρμπέλη – Σιλά. Μπροστά τους ήταν ο Χίλιεμαρκ, στα άκρα οι Λουντ – Βιγιαφάνιες και στην κορυφή ο Μολίνς. Μετά το γκολ ο κόουτς του Τριφυλλιού φρέσκαρε την ομάδα του, βάζοντας τον Μουνιέ στην κορυφή της επίθεσης στο 69’ τον Μουνιέ αντί του κουρασμένου Μολίνς. Στην συνέχεια πέρασαν και οι Καμπέσας – Κουτρουμπής αντί των Βιγιαφάνιες – Χίλιεμαρκ για να κρατήσουν τη νίκη.

Για τον Ολυμπιακό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Προτό, στην άμυνα οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, αμυντικό χαφ ο Ρομαό, δίπλα του ο Οτζίτζα, στα άκρα οι Πάρντο – Ανδρούτσος και ο Φορτούνης πίσω από τον Ρομαό που έπαιζε μόνος του στην κορυφή. Στο 65’ και με το σκορ στο 1-0, ο Λεμονής πέρασε στο παιχνίδι τον Καρσελά αντί του Ανδρούτσου, ενώ στο 73’ μπήκε στο ματς ο Ανσαριφάρντ αντί του Πάρντο. Η τελευταία κίνησή του ήταν η αντικατάσταση του κάκιστου Οφόε με τον Ζιλέ.

Η ΦΑΣΗ: Ο Βλαχοδήμος έγινε ο ήρωας του ντέρμπι για το Τριφύλλι. Στο 78’ ο Ανσαριφάρντ έφυγε τετ α τετ και πλάσαρε τον Έλληνα γκολκίπερ, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ αποκρούοντας με το δεξί πόδι. Στην εκτέλεση του κόρνερ, στο 79’, ο Βλαχοδήμος έκανε αρχικά κακή έξοδο,  με αποτέλεσμα ο Ανσαριφάρντ να πάρει κεφαλιά ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Βλαχοδήμος επέστρεψε στην εστία του κι έκανε μια εκπληκτική ενστικτώδη επέμβαση ξανά με το πόδι! Σύμμαχός του ήταν και το δοκάρι, αφού η μπάλα χτύπησε σε αυτό προτού ο Βλαχοδήμος την μπλοκάρει σταθερά και γλιτώσει τον Παναθηναϊκό με μια απόκρουση που θα ζήλευε και ο… Μπουφόν!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Παπαπέτρου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την φάση του 13ου λεπτού (δείτε τι συνέβη σε φωτογραφίες ΕΔΩ), όταν η μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής βρήκε στο χέρι του Ανδρούτσου. Γενικά τα πήγε καλά σε ένα ντέρμπι με πολλά νεύρα και σκληρά φάουλ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός παρά τα τεράστια διοικητικά προβλήματά του, όχι μόνο πήρε το ντέρμπι, αλλά ήταν και εμφανώς καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Πλέον, οι Πράσινοι έφτασαν τους 13 βαθμούς, πλησίασαν στο -1 από τους Πειραιώτες και μπορούν να κάνουν όνειρα ακόμα και για την κορυφή.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος μέχρι το 1-0 και ουσιαστικά έπαιζε μόνος του απέναντι σε έναν παθητικό Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ανοίχτηκαν μετά το τέρμα του Βιγιαφάνιες και… εμφανίστηκαν στο γήπεδο, όμως οι τρεις εκπληκτικές αποκρούσεις του Βλαχοδήμου έκρινα το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το γκολ του Βιγιαφάνιες σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουτρουμπής, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83' Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87' Κουτρουμπής), Μολίνς (69' Μουνιέ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (77' Ζιλέ), Πάρντο (74' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Ανδρούτσος (65' Καρσελά), Εμενίκε

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags