Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτό δεν λέγεται αντεπίθεση
| 2017-10-28 22:10:00

Αυτό δεν λέγεται αντεπίθεση

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτό δεν λέγεται αντεπίθεση

Δεν ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό, ήταν όμως ομάδα.

* Ο ενθουσιασμός των παικτών του Παναθηναϊκού και των οπαδών του, παρά τα διοικητικά και τα οικονομικά προβλήματα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που κρατά ζωντανή την ομάδα. Ο Ουζουνίδης με τη δουλειά του έχει καταφέρει να δώσει χημεία στο σύνολό του αλλά και να το κρατήσει ηθικά ανεβασμένο.

* Αυτό έλειπε από το Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Το τριφύλλι πήρε το ντέρμπι, όχι γιατί έχει καλύτερο υλικό από τους «ερυθρόλευκους», αλλά επειδή σε αυτό το σημαντικό ματς ηταν περισσότερο ομάδα από τον αντίπαλό του. Ήταν δεμένος ο Παναθηναϊκός, σοβαρός, αλλά και πολύ ορεξάτος.

* Πήρε μάλιστα βοήθειες απ' όλους τους παίκτες! Από τον Βλαχοδήμο που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα μέχρι τον Κουτρουμπή που μπήκε στο τέλος για να κρατηθεί το 1-0. Εντυπωσιακός ο Μολέντο στον αέρα, δεν του έπαιρνε κανείς κεφαλιά, ψύχραιμος και ουσιαστικός ο Κολοβέτσιος. Ο Κουρμπέλης ήταν κέρβερος με τον Σιλά στο κέντρο και αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό. Φυσικά ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο σκόρερ, Βιγιαφάνιες, που από την αρχή του ντέρμπι έδειξε, ότι αυτό το παιχνίδι ήταν γραφτό να το πάρει ο ίδιος. Ήταν ο καλύτερος παίκτης των πρασίνων και την κατάλληλη στιγμή βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

* Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει παίκτες της ποιότητας του Κώστα Φορτούνη και του Οτζίτζα Οφόε, αλλά και ο Ολυμπιακός που τους έχει δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από αυτούς στη Λεωφόρο. Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος ήταν εξαφανισμένοι, δεν πήραν καθόλου πρωτοβουλίες και αυτό στοίχισε στην ομάδα τους δημιουργικά, αφού σπατάλησε ένα ημίχρονο χωρίς ευκαιρία μέχρι να μπούνε Καρσελά, Ανσαριφάρντ και Ζιλέ στο δεύτερο μέρος για να δείξουν, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν επιθετική παρουσία στο παιχνίδι.

* Η αίσθηση που άφησαν οι Πειραιώτες ήταν ότι εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Ήταν χειρότεροι και από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο οποίο ευτύχησαν να προηγηθούν με δύο γκολ και έχασαν στο τέλος.

* Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ότι διαθέτει τον αέρα μεγάλης ομάδας που παίζει σε κορυφαίο επίπεδο. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ συγκρατημένοι και παθητικοί στο παιχνίδι τους, δεν είδαμε σε 90 λεπτά ούτε έναν συνδυασμό ή μία ατομική προσπάθεια.

* Η αλήθεια είναι, ότι ο Λεμονής πήγε να το σώσει το ματς με τις αλλαγές του. Γιατί ο Ολυμπιακός δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες για το 1-1. Αλλά όσες φάσεις και να έκανε στη Λεωφόρο, γκολ δεν θα έβαζε και ας συνεχιζόταν μέχρι τη Δευτέρα το παιχνίδι. Γιατί το σημειώσαμε και παραπάνω, ο Βλαχοδήμος ήταν σε μεγάλη μέρα και έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από το ματς που φόρεσε για πρώτη του φορά τα γάντια του βασικού.

* Οπότε το αποτέλεσμα φαίνεται και είναι δίκαιο και πρέπει να βάζει σε προβληματισμό τους «ερυθρόλευκους». Γιατί αυτό που είδαμε στη Λεωφόρο δεν λέγεται αντεπίθεση.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags