Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος αντέχει την αλήθεια για το 1-0 της Λεωφόρου;
| 2017-10-29 10:25:00

Ποιος αντέχει την αλήθεια για το 1-0 της Λεωφόρου;

Sportdog Team
Ποιος αντέχει την αλήθεια για το 1-0 της Λεωφόρου;

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 και για μια φορά ακόμα αποδείχθηκε ότι απαγορεύεται η αλήθεια, κυρίως στο ποδόσφαιρο.

Ο ποδοσφαιρικός και δημοσιογραφικός λόγος κρύβεται στην περιοχή του ψέματος. Του παραμυθιού. Του πανηγυριού. Της δικαιολογίας. Ναι, ακόμα και στο ποδόσφαιρο, όπου όλα γίνονται μπροστά στα ματάκια μας, είναι πουλημένος, είναι στημένος όποιος λέει την αλήθεια. Σκέψου στην πολιτική, στην οικονομία, όπου τόσο εύκολα το μαύρο παρουσιάζεται άσπρο, το σότο που πέφτει. Επειδή ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια. Επειδή γουστάρει το μπαλαμούτι.

Η Ελλάδα έφθασε στην καταστροφή, το ξέρανε όλοι, πολιτικοί και δανειστές, και το κορόιδο της παρέας το έμαθε τελευταίος. Επειδή αρνείται να δεχθεί την πραγματικότητα.

Μικρή ομάδα ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπυ με τον απόντα στη Λεωφόρο Ολυμπιακό. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι δύο πιο τρανές ομάδες της χώρας έχουν χάσει το χρώμα τους. Αυτό που ήταν.

Παναθηναϊκός. Σύνολο Β' διαλογής, δεν κατάφερε να ρίξει τουλάχιστον επτά τεμάχια. Κυριάρχησε στον αγώνα, δεν έβρισκε αντίσταση από τον πρωταθλητή, κι όμως δεν έβγαλε φάσεις για γκολ. Άσε ότι μέχρι που το έχανε το ματσάκι. Επειδή στο τελευταίο τέταρτο αποσύρθηκε, έως εδώ ήταν, και χάρισε τη συνέχεια στον Ολυμπιακό, ο οποίος και δύο κοντινές ευκαιρίες για γκολ βρήκε, και πέναλτυ δεν του δόθηκε.

Αλήθεια στη μπάλα είναι να μη στέκεσαι στο αποτέλεσμα. Στο 1 – 0 που δεν θα ήταν έκπληξη να καθόταν και στο 3 – 0. Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι από τη φύση του άτιμο και αναξιοκρατικό, το 1 – 0 μήπως προέκυπτε 1 – 2. Ή απατεώνας ή άσχετος είναι όποιος λαμβάνει υπ' όψιν μόνο το τελικό αποτέλεσμα.

Το 1 – 0 δεν έγινε 10 – 0 διότι ο Παναθηναϊκός, φως φανάρι, είναι προβληματικός αγωνιστικά, όχι μόνον οικονομικά. Αυτός, όχι κάποιος άλλος Παναθηναϊκός ήταν για λύπηση όταν έχανε 2 – 0 από τον Παναιτωλικό και 1 – 0 από την Κασσιόπη, ενώ γλύτωσε 0 – 0 στη Λεωφόρο από τον Λεβαδειακό.

Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό του 2017. Για την ομάδα που στην καυτή έδρα της κέρδισε φέτoς, όχι πριν 10 και 20 χρόνια, με τη ψυχή στο στόμα Απόλλωνα και Λάρισα.

Ο Ολυμπιακός. Ο χειρότερος επί εποχής Μαρινάκη. Για κλάματα. Θίασος επαρχιακός. Ένα μπουλούκι που παριστάνει την ομάδα με τις ευλογίες των υπαλλήλων της ΠΑΕ και των δημοσιογράφων. Δεν τρέχει κάστανο, όμως. Ολυμπιακός είναι, έχει μπούγιο από λαό, άρα και ούφο. Με τις δικαιολογίες θα... αναστηθεί η ομαδάρα. Εδώ έπαιξε με Μπαρτσελώνα, όπως δεν θα του επέτρεπε η αξιοπρέπεια του Λεβαδειακού, όλοι πίσω, κι είπαν πως στο Καμπ Νου στάθηκε... όρθιος ο Ολυμπιακός. Θα κωλώσουν να μην τον στολίσουν, να μην τον μακιγιάρουν και μετά τη ντροπή, να εμφανιστεί ένα πτώμα στη Λεωφόρο.

Μόνο σουτιέν δεν φορούσε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags