Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξύπνησε ο δολοφόνος στην Πλατεία – πρωταθληματική απόδραση για την ΑΕΚ!
| 2017-10-29 21:23:00

Ξύπνησε ο δολοφόνος στην Πλατεία – πρωταθληματική απόδραση για την ΑΕΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξύπνησε ο δολοφόνος στην Πλατεία – πρωταθληματική απόδραση για την ΑΕΚ!

Η Ένωση νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο με γκολ του killer Αραούχο.

Η ΑΕΚ απέδρασε με 1-0 από τη Νέα Σμύρνη και έδειξε, ότι δεν συμβιβάζεται με την ισοπαλία, στη μάχη που δίνει για την επιστροφή στους τίτλους. Η Ένωση έπαιξε με 10 στα τελευταία λεπτά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Μάνταλου, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης των κιτρινόμαυρων.

Το παιχνίδι δεν είχε πολύ καλή εικόνα στα πρώτα λεπτά και αργήσαμε να δούμε μία αξιόλογη στιγμή. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε έναν υποτυπώδη έλεγχο, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και ήταν πιο κινητική από τον Πανιώνιο που σε 45 λεπτά είχε μόνο μία τελική και καμία φάση. Η Ένωση προσπάθησε να ξεδιπλώσει τις επιθετικές της προσπάθειες από τα άκρα, κυρίως από την πλευρά του Λόπες, απ' όπου έγιναν αρκετά επικίνδυνα γεμίσματα, τα οποία όμως δεν είχαν αποδέκτη. Υπήρξαν πάντως καλές συνεργασίες από τους παίκτες του Χιμένεθ ιδιαίτερα μεταξύ Μάνταλου και Αραούχο αλλά και του τελευταίου με τον Λιβάγια. Τις περισσότερες φορές όμως οι «κιτρινόμαυροι» σταματούσαν πάνω στην καλά στημένη άμυνα των γηπεδούχων και κυρίως στον Οικονόμου που... σκούπιζε ό,τι περνούσε.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 35', όταν το εκτός περιοχής σουτ του Λιβάγια απέκρουσε ο Κότνικ, ο οποίος έκανε άλλη μία σημαντική επέμβαση, ένα λεπτό αργότερα σε προσπάθεια του Σιμόες από καλή θέση μέσα... στο κουτί. Η Ένωση πάντως πλήρωσε τις κακές επιλογές της όταν έβγαινε μπροστά, γι'αυτό και δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο μέρος, ενώ θα μπορούσε να πάει με το 0-1 στα αποδυτήρια, στο 38' όταν ο Λιβάγια έκλεψε από τον Οικονόμου πήγε να μοιράσει στον Αραούχο, ο οποίος έβγαινε μόνος, αλλά η πάσα του πήγε πάνω σε αντίπαλο.

Στο δεύτερο μέρος το ματς είχε καλύτερο ρυθμό, αφού ο Πανιώνιος ήταν περισσότερο απειλητικός, ιδιαίτερα με τον Βλάχο που ανέβαινε από δεξιά. Το παιχνίδι όμως δεν έχασε την σκληράδα του. Η ΑΕΚ που πίεζε πολύ ψηλά έχασε φοβερή ευκαιρία με τον Αραούχο στο 54' αλλά και τον Μάνταλο στο 73', του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Κότνικ. Τελικά τη λύση για τον Δικέφαλο έδωσε ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Μπακασέτας συνδυάστηκε με τον Αργεντινό, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κότνικ στο 81' και πλάσαρε εύστοχα, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, παρότι έμεινε με 10 παίκτες, αφού τραυματίστηκε ο Μάνταλος και είχαν εξαντληθεί οι αλλαγές.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ. Με το που μπήκε ο 24χρονος άλλαξε το παιχνίδι υπέρ της Ένωσης και στο 81' έδωσε την ασίστ στον Αραούχο, ο οποίος υπενθυμίζεται, ότι είχε σκοράρει ξανά στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα το γκολ που έστειλε τον Δικέφαλο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε τον Πανιώνιο σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Κότνικ τερματοφύλακα, αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Μπανανά, Οικονόμου και Χατζησαφί. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση ο Σιώπης με τον Κόρμπο. Στις πτέρυγες τοποθετήκαν ο Μασούρας με τον Λάμπρου, στην κορυφή αγωνίστηκε ο Γεσίλ και από πίσω του ελεύθερο ρόλο είχε ο Μασούντ.

Ο Πανιώνιος στάθηκε άτυχος αφού έχασε στο 34' τον Γεσίλ και τη θέση του πήρε ο Ντουρμισάι. Στο δεύτερο μέρος ο Γρηγορίου πέρασε τον Κάργα και έπαιξε με τρία στόπερ αλλάζοντας το σύστημα σε 3-5-2. Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα στο τέλος, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ σε διάταξη 3-5-2. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία, με αμυντική τριάδα τους Βράνιες, Λαμπρόπουλο και Τσόσιτς. Φουλ μπακ έπαιξαν ο Μπακάκης δεξιά με τον Λόπες, αριστερα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν ο Γαλανόπουλος με τον Σιμόες. Οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Μάναλος με τον Αραούχο να παίζει στην κορυφή και τον Λιβάγια από πίσω του ως περιφερειακός.

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ έβαλε τον Γιόχανσον για να πάρει η ΑΕΚ ξανά το κέντρο,αλλά και τον Μπακασέτα, αφού δεν έμεινε ικανοποιημένος με τον Λιβάγια που φαινόταν κουρασμένος. Στο 78' πέρασε ο Λάζαρος αντί του τραυματία Τσόσιτς και το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, μία διαφοροποίηση απέφερε καρπούς. Ειδικά η συμμετοχή του “Μπάκα” ήταν καταλυτική.

Πανιώνιος: Κότνικ, Χατζισαφί, Μπανανά, Οικονόμου, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77' Σαββίδης), Λάμπρου (46' Κάργας), Μασούντ, Γιεσίλ (34' Ντουρμισάι).

ΑΕΚ: Ανέστης, Λόπες, Τσόσιτς (78' Χριστοδουλόπουλος), Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63' Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάγια (67' Μπακασέτας), Αραούχο.

Η ΦΑΣΗ Αυτή του γκολ ήταν η φάση του αγώνα. Ο Μπακασέτας πέρασε ωραία μπαλιά για τον Αραούχο, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό κι έκανε το 0-1.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... To έχασε το παιχνίδι ο Μάνταλος. Ήταν ανεκτικός στα σκληρά μαρκαρίσματα και δεν ήταν λίγες οι φορές που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Μάλιστα και οι δύο ομάδες είχαν παράπονα. Οι βοηθοι Ακρίβος και Κουράκης έκαναν λάθη στις υποδείξεις τους, αλλά δεν επηρεάσαν την τελική έκβαση του αγώνα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Πανιώνιο, έκανε πολλές τελικές και είχε τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Η ανωτερότητα όμως δεν σου δίνει τη νίκη. Η Ένωση για μία ακόμα φορά παρότι παρήγαγε φάσεις της έλειπε η ουσία. Οι παίκτες του Δικεφάλου υποστηρίζουν στις δηλώσεις τους, ότι «όταν δημιουργείς, κάποια στιγμή θα σκοράρεις», αυτό όμως δεν το βλέπουμε εκτός από το προηγούμενο παιχνίδι για το Κύπελλο, στο οποίο ο αντίπαλος ήταν πολύ υποδεέστερος. Τουλάχιστον η Ένωση εκμεταλλεύτηκε την τελευταία ευκαιρία του αγώνα και τη μετουσίωσε σε γκολ. Διαφορετικά το παιχνίδι πήγαινε για... Χ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Η Ένωση θα πρέπει να αξιοποιεί τις ευκαιρίες της και να τελειώνει γρηγορότερα τα παιχνίδια. Πριν το γκολ του Αραούχο στο 81' είχαν προηγηθεί φοβερές φάσεις τις οποίες η ΑΕΚ δεν τις εκμεταλλεύηκε γιατί δεν ήταν συγκεντρωμένη. Έχει κάνει αγωνιστική κοιλιά ο Δικέφαλος, η οποία φαίνεται να οφείλεται περισσότερο σε ψυχολογικούς λόγους. Γιατί στην Ευρώπη βλέπεις τη συγκεκριμένη ομάδα και χαίρεσαι και στο πρωτάθλημα τρίβεις τα μάτια σου και αναρωτιέσαι, για τη διαφορά στην απόδοσή της.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Αραούχου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags