Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα λεφτά μας, ρε, φέρτε πίσω!
| 2017-10-30 09:16:00

Τα λεφτά μας, ρε, φέρτε πίσω!

Sportdog Team
Τα λεφτά μας, ρε, φέρτε πίσω!

Πάρτε δρόμο, ρε!

Παοκάρα απόψε με Αστέρα στην Τούμπα. Για ποιο λόγο θα παίξουν, ρε; Για να πάρει το τρίποντο ο Ιβάν, για τι άλλο; Να κρατήσει την πρωτιά στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ και να μην αφήσει την ΑΕΚ να φιγουράρει πρώτη εκείνη.

Ξεχάστηκες, κύριος. Πρώτος είναι ο Ατρόμητος! Ναι, πρώτος είναι, αλλά αυτός δεν πιάνεται. Όχι να μας προκύψει η Λέστερ των Βαλκανίων. Δυστυχώς! Πολύ καλό θα ήταν αυτό, να κάνει πρωταθλητισμό και μία μη «συστημική» ομάδα.

Ήδη, αυτό που πέτυχε η ομάδα του Σπανού είναι απίστευτο. Ανεπανάληπτο στην Ελλάδα. Να βρίσκεται στο ρετιρέ και να μη ζαλιστεί, όπως στο παρελθόν έχει συμβεί με Εθνικό, Πανιώνιο, Ηρακλή. Να πάρει ένα ακόμα «διπλό» ο Ατρόμητος, το τρίτο σερί(!), αυτή τη φορά από την Ξάνθη. Και να σκεφθεί κανείς ότι η ομάδα ξεκίνησε με τέσσερα κολλητά «Χ».

Επί του θέματος. Τι λέγαμε; Ότι το 'χουν παραξεφτυλίσει. Να θεωρείται επιτυχία ποιός θα καβαλήσει πρώτος στο ταμπλώ. Και να αδιαφορούν όλοι τι μπάλα παίζεται στο γήπεδο. Μπάλα νερόβραστη. Γλαρόσουπα. Όχι μπάλα με περιεχόμενο ποδοσφαιρικής ουσίας.

Εντάξει, δεν είμαστε Αγγλία και Ισπανία, όμως αν σ' αυτά τα πρωταθλήματα παρουσιάζανε αυτό το ποδόσφαιρο που ταιριάζει σε περιφόρα κηδείας, όπως στην Ελλάδα, θα τους κράζανε από την εξέδρα. «Φέρτε πίσω τα λεφτά μας! Πάρτε δρόμο, ρε!».

Τι να το κάνεις το πείσμα, το πάθος, την ένταση, τη μαγκιά, και αυτά τα γελοία «Εδώ είναι Λεωφόρος», «Εδώ είναι Πειραιάς», «Εδώ είναι Τούμπα». Σιγά τα ωά, αν η ομαδάρα πέρασε μπροστά στη βαθμολογία ή έμεινε δεύτερη. Το ζήτημα είναι να παίζει μπάλα τέτοια που να με... κερδίσει σα θεατή, σαν οπαδό. Αυτό μετράει.

Από την ΑΕΚ περίμενα να στραγγαλίσει τον Πανιώνιο, όχι να βρει ένα γκολ στο δρόμο, κάπου στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό θες από την ομάδα που κάνει αληθινό πρωταθλητισμό. Ποδόσφαιρο πολεμικό, να μην παίρνουν ανάσα οι παίκτες, όχι κωλομπαρίστικες προσπάθειες. Και όχι φάουλ το ένα καπάκι μετά το άλλο για σταματάει η ροη του παιχνιδιού και να ξεκουράζονται.

Τα πάντα όλα ξεπουλιούνται στον Παναθηναϊκό, διάβασε apodytiriakias.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags