Facebook Pixel Με τέτοιο Μπεργκ... δεν σταματά τα "πάρτι"!
| 2017-03-04 22:21:00

Με τέτοιο Μπεργκ... δεν σταματά τα "πάρτι"!

Με τέτοιο Μπεργκ... δεν σταματά τα "πάρτι"!

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι η ήττα από την Ξάνθη ήταν μόνο μια κακή παρένθεση και γύρισε στις εμφατικές νίκες διαλύοντας τη Βέροια με 5-0. Χατ τρικ από το πρώτο ημίχρονο (με δυο πέναλτι) έκανε ο Μπεργκ!

Ακόμα μια ευρεία νίκη για τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα. Οι Πράσινοι διέλυσαν τη Βέροια με 5-0 και ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της προηγούμενη αγωνιστικής με τη Ξάνθη. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ από το πρώτο ημίχρονο. Πάντως, για να «ξεκολλήσει» το Τριφύλλι χρειάστηκε η… συνδρομή του διαιτητή Σκουλά, ο οποίος σφύριξε ένα «τραβηγμένο» πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 1-0. Με αυτό το τρίποντο ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 41 βαθμούς και ξεπέρασε προσωρινά τον ΠΑΟΚ ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Όσο για τη Βέροια, παρουσιάστηκε ανταγωνιστική μόνο μέχρι το πρώτο γκολ, αφού στη συνέχεια εμφάνισε πολύ κακή εικόνα, ειδικά στην άμυνα. Οι Βεροιώτες παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

To ματς

«Πάρτι» με χατ τρικ Μπεργκ

Το παιχνίδι ουσιαστικά αντέχει κριτικής μόνο μέχρι το 18ολεπτό. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός είχε μπει μεν δυναμικά στην αναμέτρηση, αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει με εξαίρεση τη ευκαιρία του Εμποκού που δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον πεσμένο Λόπεθ στο 8’. Στο 18’ ο Κουλιμπαλί έκανε σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο γόνατο και εν συνεχεία στο χέρι του Μίλιεβιτς. Ο διαιτητής κατελόγισε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι, ο Μπεργκ ευστόχησε και από εκείνο το σημείο και έπειτα η Βέροια κατέρρευσε αφήνοντας πολλά κενά στην άμυνά της.

Στο 20’ ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Κλωναρίδη ως οφσάιντ, αλλά μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε κανονικά με κοντινό πλασέ από ασίστ του Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ με Εμποκού (23’) και Ζέκα (27’), ενώ η Βέροια απείλησε με σουτ του Κάλβο που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος στο 31’.

Στο 38’ οι Πράσινοι κέρδισαν ακόμα ένα πέναλτι για χέρι του Αντονιάν μετά από σουτ του Μπεργκ, με τον Σουηδό να το εκτελεί ο ίδιος γράφοντας το 3-0. Ο Μπεργκ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του από το πρώτο μέρος σκοράροντας ακόμα ένα γκολ με πλασέ σε τετ α τετ από μπαλιά του Χατζηγιοβάννη.

Με το σκορ στο 4-0 από το πρώτο ημίχρονο, ήταν λογικό το δεύτερο μέρος να μην επιφυλάσσει παρόμοιες συγκινήσεις και να έχει χαμηλότερο ρυθμό. Στο 54’ ο Σαρπόνγκ παραλίγο να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ για λογαριασμό της Βέροιας, αλλά η μπάλα τον… πούλησε καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι μετά από πολύ ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο μπήκε στο ματς στο 59’ για τον Παναθηναϊκό και ήταν αρκετά ορεξάτος προσπαθώντας να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στο 63’ ο Αργεντινός πλάσαρε σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Βιγιαφάνιες, με τον Καλί να παομακρύνει πάνω στη γραμμή και στο 78’ η κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη κατέληξε λίγο άουτ. Ο Αργεντινός είχε ακόμα μια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, αλλά νικήθηκε από τον Λόπεθ σε τετ α τετ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει δεύτερη νίκη με «πεντάρα» στο τέσσερα τελευταία ματς!

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Λουντ (72’ Ρέις), Ζέκα, Εμποκού (28’ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (59’ Λέτο), Μπεργκ

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεζ, Ασίγκμπα, Κάλβο (71’ , Μίλιεβιτς, Σούλε, Αντονιάν, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ, Κάλι, Λινάρδος (64’ Παπαδόπουλος), Μπαλάφας (46’ Κωνσταντινίδης)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags