Facebook Pixel Κορυφαία ατάκα Έλληνα μπασκετμπολίστα: «Ο πρόεδρος δεν λέει φανφάρες»
| 2017-06-06 22:27:00

Κορυφαία ατάκα Έλληνα μπασκετμπολίστα: «Ο πρόεδρος δεν λέει φανφάρες»

Κορυφαία ατάκα Έλληνα μπασκετμπολίστα: «Ο πρόεδρος δεν λέει φανφάρες»

Ποιος είναι ο αθλητής που είπε αυτόν τον λόγο, δύο ημέρες πριν τον τέταρτο τελικό της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Τους τελικούς της Α1 κλήθηκε να σχολιάσει ο Δημήτρης Μαυροειδής στον ΣΠΟΡ FM. Παράλληλα ο σέντερ της ΑΕΚ μίλησε για τη χρονιά που πέρασε και κάρφωσε τον πρώην τεχνικό της ομάδας του, Γιούρι Ζντοβτς. Όλα τα λεφτά όμως ήταν η ατάκα του για τον πρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο.

Για τη νέα Ευρωλίγκα: «Πρέπει να είναι πιο ανοικτή η Ευρωλίγκα. Είχε θέαμα και δυνατά ματς, αλλά πιστεύω ότι είχε λίγες οι ομάδες. Θα πρέπει να βγουν κι άλλες. Είναι απόφαση της Ευρωλίγκας, αλλά η Ελλάδα έπρεπε να έχει τρίτη ομάδα. Ο πρόεδρός μας δίνει λεφτά χωρίς αντίκρισμα, γιατί δεν κερδίζει τίποτα και δεν υπάρχει κίνητρο. Αν είχε για παράδειγμα αυτό το δέλεαρ, θα ήθελε να κάνει μία υπέρβαση».

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Η γενική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έριξε το μπάσκετ. Δεν υπήρχε δυνατότητα χρηματοδότησης και δεν υπήρχαν πόροι. Μέχρι το 2007-08 ήταν πολύ ανταγωνιστικές οι ομάδες, όπως Μαρούσι, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ… Τώρα, είναι πολύ δύσκολο αυτό. Το έχουμε στο DNA μας το μπάσκετ. Βγάζουμε παίκτες, οι ομάδες μας πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Η Εθνική μπορεί να μην έχει κάνει κάτι τα τελευταία 3-4 χρόνια, αλλά μας έχει προσφέρει πολλά».

Για την ΑΕΚ: «Ο τελικός Κυπέλλου χάθηκε σε μία φάση, ενώ πέσαμε σε μία κακή στιγμή στην Ευρώπη και θα μπορούσαμε να πάμε αρκετά ψηλά. Αν είχαμε λίγο καλύτερη κλήρωση θα πηγαίναμε στο Φάιναλ Φορ πιστεύω. Αυτή ήταν η πικρία φέτος. Που δεν πήγαμε πιο ψηλά την Ευρώπη. Δηλαδή, προχώρησε η Σάσαρι και δεν το πιστεύαμε. Ήταν μία πιο μέτρια ομάδα από εμάς, αλλά πιο τυχερή στην κλήρωση. Πίστευα ότι θα πηγαίναμε Φάιναλ Φορ. Με τη Μονακό θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μια μεγαλύτερη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στο άλλο ματς εκεί έγιναν διάφορα… Γενικά, όμως δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση εκείνη τη στιγμή».

Για το πόσο εφικτό είναι να μπει «σφήνα» η ΑΕΚ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Στα λόγια είναι εύκολο, αλλά στην πράξη όχι. Η διαφορά είναι τεράστια στα μπάτζετ με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο να μπεις ανάμεσά τους. Παίζουν σε άλλο επίπεδο. Όταν παίζεις Ευρωλίγκα έχεις συνηθίσει αλλιώς και έτσι όταν παίζεις στην Ελλάδα είναι σαν να μην τις… έβλεπες. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός».

Για το τι θα κρατούσε και τι θα αφαιρούσε από τη φετινή ΑΕΚ: «Θα αφαιρούσα το ματς με τον Άρη που δεν πήγαμε τελικό ή με τη Μονακό, που θέλαμε να προχωρούσαμε στην Ευρώπη. Στη βαριά ήττα με τον Παναθηναϊκό δεν έμπαινε τίποτα από εμάς, ενώ ο Παναθηναϊκός τα έβαζε από παντού. Αυτό δεν γίνεται συνέχεια. Αυτό που θα κρατούσα, επίσης, είναι η νίκη με τον Παναθηναϊκό. Βγήκε μεγάλο βάρος πίεσης, που δεν είχαμε πάρει μία μεγάλη νίκη. Ήταν μία αποσυμπίεση για εμάς. Θέλαμε μία τέτοια νίκη γιατί μας έλεγε ο κόσμος ότι δεν είχαμε κάνει κάτι τέτοιο».

Για την αλλαγή προπονητή: «Τακτική, ψυχολογία; Καμία σχέση το μπάσκετ που παίζαμε. Ο Ζντοβτς ήθελε περιφερειακό παιχνίδι και με τρίποντα, γι’ αυτό σε κάθε ματς είχαμε περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Με τον κόουτς Μανωλόπουλο πηγαίνουμε με τις αδυναμίες του αντιπάλου και πηγαίνουμε την μπάλα μέσα ή έξω. Άλλη τακτική εντελώς. Διαφορά και στην ψυχολογία. Με τον Ζντοβτς υπήρχε γκρίνια και ήταν πολύ νευρικός. Στην προπόνηση ήταν ήρεμος. Όταν ερχόταν ο αγώνας ήταν να ήταν άλλος και αυτό το μετέφερε και στην ομάδα. Δεν είχαμε ηρεμία. Με τον Μανωλόπουλο ήμασταν πιο ήρεμοι και πιστεύω γενικά πήγαμε καλύτερα, βάσει αποτελέσματος. Επίσης, βοήθησε πολύ και ο κόουτς Παπαχατζής που έφερε νέα πράγματα στην άμυνα. Γίναμε πιο πιεστικοί και σκληροτράχηλοι στην άμυνα. Δουλέψαμε αρκετά και γι’ αυτό σε κάποια ματς, θεωρητικά εύκολα, νικούσαμε στο τέλος. Δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση γιατί είχαμε κάνει πολλή προπόνηση. Ήθελε ο κόουτς να βάλει κάποια νέα πράγματα, αλλά δεν φοβόμουν γιατί ήμουν σίγουρος πως θα γινόμασταν καλύτεροι. Μας βγήκε αυτό. Κερδίσαμε εύκολα την τρίτη θέση και κάναμε καλά ματς στη σειρά με τον Παναθηναϊκό».

Για την εμπειρία του από το ισπανικό μπάσκετ (σ.σ. όταν αγωνιζόταν στην Μπιλμπάο): «Είναι τελείως διαφορετική. Η παιδεία που έχει ο κόσμος, η οργάνωση… Είναι επιπέδου Ευρωλίγκας η οργάνωσή τους. Τα γήπεδα είναι γεμάτα και όχι μόνο στο μπάσκετ. Σε όλα τα αθλήματα. Έχουν πολύ αθλητική παιδεία στην Ισπανία».

Για τη συνέχεια: «Δεν έχω συμβόλαιο. Τώρα τελειώσαμε. Δεν έχουμε μιλήσει. στις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε. Νομίζω ότι ήταν επιτυχημένη η συνεργασία με την ΑΕΚ. Θα δούμε…».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Βασικά είναι ΑΕΚ και την αγαπάει πολύ. Από τους καλύτερους προέδρους που έχω συνεργαστεί και δεν δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Αφήνει την ομάδα στον προπονητή και δεν επηρεάζει. Ούτε έχει προβλήματα με τους παίκτες. Είναι ιδανικός πρόεδρος για μία ομάδα. Δεν μιλάει πολύ. Δεν λέει φανφάρες δηλαδή. Συζητάμε πολύ φιλικά και δεν λέμε κάτι παραπάνω».

Για τα νέα παιδιά της ΑΕΚ: «Υπάρχει ταλέντο. Δουλεύουν καλά και πρέπει να μπαίνουν πιο ενεργά στην ομάδα. Ένας αγώνας είναι σαν 1000 προπονήσεις που έλεγε και ο κόουτς Γιαννάκης. Πρέπει να παίζουν για να βλέπουν την πίεση».

Για το πώς ένα βαρύ κορμί μπορεί να παίξει μπάσκετ: «Πολλοί κοιτούν τους αθλητικούς Αμερικάνους, αλλά μία ομάδα πρέπει να έχει και απ’ όλα τα όπλα. Παίκτες που να μπορούν να δημιουργούν, να φθείρουν τους αντιπάλους. Αυτά δεν τα κάνουν οι Αμερικάνοι, αλλά συνήθως οι Ευρωπαίοι. Πρέπει να έχεις από όλους τους παίκτες σε μία ομάδα».

Για την Μπεσίκτας: «Η Μπεσίκτας με απογοήτευσε σαν ομάδα. Δεν έφτασε εκείνη στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League και έχει ομαδάρα. Αυτό βέβαια και με τη διαφορά πόντων στα νοκ άουτ παιχνίδια δεν είναι τόσο καλό, γιατί μπορεί να χάσεις πιο εύκολα μία πρόκριση. Εγώ έλεγα ότι θα πάει τελικό για πλάκα».

Για τους τελικούς: «Το στιλ του Παναθηναϊκού, αυτό το άναρχο μπάσκετ, είναι γνωστό. Είναι ρωσική ρουλέτα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Από το Φάιναλ Φορ και μετά είναι άδειος. Οι παίκτες είναι κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά. Είναι σημαντικό αυτό. Νομίζω ότι στο μπάσκετ τελικά κερδίζει η ομάδα στο τέλος, οπότε το προβάδισμα θα το έδινα στον Ολυμπιακό. Βέβαια, δεν βλέπω νίκη στο ΟΑΚΑ τώρα, αλλά στο πέμπτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κερδίσει ένα από τα δύο ματς στο ΣΕΦ. Αλλά, όπως είπα, το μέταλλο του Ολυμπιακού μέτρησε και γι’ αυτό κερδίζει στο τέλος».

Για το ποιος αξίζει το πρωτάθλημα: «Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Μέχρι στιγμής έχει μιλήσει η έδρα και ο κορμός του Ολυμπιακού».

Για το αν θα πήγαινε ξανά στο εξωτερικό και την Μπιλμπάο: «Ναι, θα πήγαινα ξανά στο εξωτερικό. Και αυτά που ζήσαμε τότε στην Μπιλμπάο, ζήσαμε μεγάλες στιγμές, στα καλά της χρόνια. Είχε κάποια προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα έχει βρει ξανά τον δρόμο της».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags