Facebook Pixel Κόλλημα για την ΑΕΚ και οτιδήποτε κιτρινόμαυρο
| 2014-10-08 22:15:00

Κόλλημα για την ΑΕΚ και οτιδήποτε κιτρινόμαυρο

Κόλλημα για την ΑΕΚ και οτιδήποτε κιτρινόμαυρο

Ο Χρήστος Στάμος, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Το Κασκώλ» μιλάει για το έργο του, την αγάπη για την Ένωση και τα μηνύματα που περνά..

«Η ΑΕΚ είναι Αγάπη, Έρωτας, Καψούρα. Η ΑΕΚ είναι νόημα ζωής. Ποιό είναι το νόημα να ζείς, αν δεν είσαι ΑΕΚτζής. Την καρδιά αν ρωτήσεις θα πει, μονάχα Ένωσις. Η ΑΕΚ είναι Ιδέα. Είσαι ναρκωτικό, μαστούρα στο μυαλό, μικρόβιο στο αίμα και πώς θα γιατρευτώ». Όλα αυτά που διαβάσατε είναι συνθήματα που ακούμε και τραγουδάμε στο γήπεδο ή τα βλέπουμε πολλές φορές γραμμένα στους τοίχους της γειτονιάς μας και περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την τρέλα των οπαδών της Ένωσης για την ομάδα τους.

Αυτή την αγάπη και την «γηπεδική» αφοσίωση βλέπουμε και στους πρωταγωνιστές της ταινίας «Το Κασκώλ», η οποία είχε μεγάλη απήχηση και απέσπασε αρκετές θετικές κριτικές. Επίκεντρο της είναι ο μικρός Χρήστος, ο οποίος βιώνει τα παιδικά του χρόνια χωρίς την παρουσία του πατέρα, που είναι αφοσιωμένος στην μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ. Ωστόσο, το μήνυμα της ταινίας, δεν είναι η αγάπη για την ΑΕΚ αυτή καθαυτή. Τα νοήματά της είναι βαθύτερα και πιο ουσιαστικά.

Ποιά είναι αυτά; Ο δημιουργός «Του κασκώλ», Χρήστος Στάμος μίλησε στο aek-live.gr για την ταινία του και προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματά της. Ο Ενωσίτης σκηνοθέτης περιέγραψε πως εμπνεύστηκε την ιστορία, την οποία συνέδεσε με την απώλεια του πατέρα του, πώς βρήκε τους ηθοποιούς και αποκαλύπτει διάφορα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

 

 

Χρήστο ασχολείσαι αρκετό καιρό με την σκηνοθεσία;

«Εργαζόμουν στην τηλεόραση του Alpha 19 χρόνια. Περισσότερο στο τμήματα των ειδήσεων. Ωστόσο πριν μερικά χρόνια το 2012 μας έφεραν να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ακύρωναν στην ουσία την προϋπηρεσία τόσων ετών . Εγώ πήρα την απόφαση να μην βάλω την υπογραφή μου και ξαφνικά, ένα μεσημέρι με έδιωξαν. Στην Ολυμπιάδα του 2004, έκανα video replay, ενώ έχω δουλέψει σε άπειρα παιχνίδια ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, καθώς ήμουν εξωτερικός συνεργάτης του παλαιού Supersport και μετέπειτα της Nova. Έκανα αίτηση στη ΝΕΡΙΤ, ήμουν ανάμεσα στα ονόματα που είχαν πάρει, αλλά στο τέλος για δικούς τους λόγους δεν με δέχτηκαν. Έτσι αποφάσισα να σπουδάσω σκηνοθεσία και τον Νοέμβριο παίρνω το πτυχίο μου. Η ταινία “Το κασκώλ” είναι μέρος της πτυχιακής μου».

Το σενάριο της ταινίας πώς σου ήρθε στο μυαλό; Αναφέρεις στην πλοκή του έργου ότι έχεις συνδυάσει τη μυθοπλασία με αυτοβιογραφικά στοιχεία…

«Με το σενάριο αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες γιατί είναι η πρώτη φορά που “γράφω”. Επειδή έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο στην ηλικία που πήγαινα Λύκειο, αρχικά σκεφτόμουνα να ενισχύσω στην ταινία τον ρόλο του παππού, ο οποίος μαθαίνει στο παιδί, αυτά που δεν πρόλαβε να του μάθει ο μπαμπάς του. Ωστόσο, δεν έγινε έτσι».

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στου Χρήστου Στάμου στο aek-live.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags