Facebook Pixel Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για τη νίκη του ΠΑΟ!
| 2015-01-15 16:02:00

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για τη νίκη του ΠΑΟ!

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για τη νίκη του ΠΑΟ!

Όλες οι νίκες, τρεις πόντους δίνουν...

Oταν είχαν ρωτήσει τον Νίκο Γκάλη γιατί δεν καρφώνει την μπάλα, ο μεγάλος Nick είχε απαντήσει: «Με κάρφωμα ή χωρίς, πάλι για δύο πόντους θα μετρήσει».

Έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Η νίκη στο πρωτάθλημα είτε νικήσει με 10-0 είτε με 1-0, πάλι τρεις πόντους θα δώσει. Ο Παναθηναϊκός σάρωσε με 5-0 τον Εργοτέλη. Νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό. Στο σακούλι ανά περίπτωση μπήκαν από τρεις βαθμοί. Λιγότερο λαμπεροί οι χθεσινοί μετά την πανδαισία της περασμένης Κυριακής, αλλά στο δια ταύτα το αποτέλεσμα μετράει. Τρεις πόντοι που ήρθαν από την άριστη συνεργασία των Κροατών του Παναθηναϊκού. Με τον Πράνιτς να εκτελεί με ωραία φάλτσα και να στέλνει την μπάλα εκεί που πετάχτηκε μοναδικά ο Πέτριτς για να σκοράρει και να βάλει το γκολ της νίκης. Ενας Πέτριτς που στο προηγούμενο ματς είχε ρόλο οργανωτή τώρα ήταν ο εκτελεστής.

Για όποιον πήγε στη Λεωφόρο, απόγευμα εργάσιμης μέρας, ήταν φτωχή ανταμοιβή αυτό το 1-0, αλλά το σημαντικό ήταν η νίκη. Για τέταρτο σερί παιχνίδι ο ΠΑΟ κρατάει το μηδέν στα μετόπισθεν. Σημαντικό αβάντζο για κάθε ομάδα που θέλει να νικήσει. Εξάλλου υπάρχουν και μέρες στο πρωτάθλημα που πρέπει να κερδίζεις έστω κι αν δεν παίζεις καλά ή δεν κάνεις πολλές φάσεις στο παιχνίδι. Υπήρχε κοντράστ πάντως σε σχέση με το τελευταίο ματς. Λίγα 24ωρα πριν, ο ΠΑΟ είχε βάλει πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο, αλλά τώρα δεν ήταν εφικτή ανάλογη αποτελεσματικότητα.

Το «τριφύλλι» έκανε οκτώ τελικές όσες περίπου κατάφερε και ο Λεβαδειακός. Καμία από αυτές των φιλοξενουμένων όμως δεν ήταν άξια λόγου μήτε ανησύχησε σοβαρά τους «πράσινους». Για τον Παναθηναϊκό η δουλειά έγινε. Μάλιστα σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου όλα πήγαν πολύ καλύτερα. Δεν ήταν μόνο η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την τυπικά γηπεδούχο ομάδα της Βοιωτίας, αλλά και ο τραυματισμός του Μπεργκ που είχε κοστίσει για καιρό τότε στον ΠΑΟ.

Τώρα όμως όλα ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός βρίσκει σωστό βηματισμό και αποκτά ισορροπία με τις σερί νίκες που καταφέρνει. Από την πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας μόνο η Βέροια δεν θα πάει στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Αναστασίου όσο συνδράμει η άμυνά της και η επίθεση κάνει καλά τη δουλειά της τότε μπορεί να ονειρεύεται. Ο Λεβαδειακός έδειξε πόσο δυσκολοκατάβλητη ομάδα είναι. Πιθανώς να φοβήθηκε λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε. Βασικός της στόχος ήταν να μην κάνει παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, αλλά με τον χρόνο να κυλά και το αποτέλεσμα να είναι εις βάρος του μάλλον θα έπρεπε να ρισκάρει λίγο παραπάνω.

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags