Facebook Pixel Νικολακόπουλος για την κλήρωση Ολυμπιακού
| 2015-08-28 22:16:00

Νικολακόπουλος για την κλήρωση Ολυμπιακού

Νικολακόπουλος για την κλήρωση Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, την βύθιση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τη νέα τεράστια πρόκληση του Ολυμπιακού. 

• Επειδή τα γραπτά μένουν…

• Με το που τέλειωσαν τα πλέϊ οφς του ελληνικού πρωταθλήματος τον Μάη και πανηγύριζαν στον Παναθηναϊκό για την πρώτη θέση, είχα πει κάτι:ότι στην πορεία ο πιο ωφελημένος μπορεί να έβγαινε όχι ο πρώτος των πλέϊ οφς, αλλά ο δεύτερος, ο Αστέρας Τρίπολης! Τότε πολλοί με είχαν κριτικάρει. Εγώ όμως το είχα εξηγήσει.

• Ο Αστέρας με τη δεύτερη θέση είχε κλειδώσει την παρουσία του απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κι έσοδα της τάξης μίνιμουμ 4 εκ. Ευρώ. Και βέβαια με την ομάδα του να κάνει άνετα την προετοιμασία της όλο το καλοκαίρι, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Από την άλλη, σημείωνα, ο Παναθηναϊκός είχε μεν τη δυνατότητα να πάει για πολλά, δηλαδή τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μπορεί και να έχανε τα λίγα, δηλαδή να μην έπαιζε ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που θα κόστιζε πάρα πολύ στο σύλλογο. Όπερ και εγένετο!

• Και είχα το σκεπτικό μου πολύ απλά γιατί στο επίπεδο που βρίσκονται πλέον σχεδόν όλες οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, εύκολες κληρώσεις δεν υπάρχουν. Ο αποκλεισμός μπορεί να έρθει από κάθε αντίπαλο. Ναι και από την Γκαμπάλα. Τα κλαμπ από τις μικρές χώρες της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης, δεν είναι πια την πλάκας. Η Μπάτε Μπορίσοφ κι η Αστάνα είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Γιατί η Γκαμπάλα να είναι εύκολη λεία για τον Παναθηναϊκό, που εδώ και τόσα χρόνια έχει αποκλείσει μόνο τη Μίντιλαντ της Δανίας στην πρώτη της έξοδο στην Ευρώπη;

• Υποτίθεται ότι και με την Κλαμπ Μπριζ ήταν ευνοϊκή η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό. Είδαμε τα αποτελέσματα. Μα γιατί να έχει τον πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός κι όχι η πρωταθλήτρια Βελγίου; Το Βέλγιο δεν είναι αρκετά πιο μπροστά στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ από την Ελλάδα;…Αλλά όταν εμείς τα βλέπουμε πάντα όπως μας βολεύει κι όχι όπως είναι, αυτά γίνονται.

• Θα μπορούσα να κάνω καζούρα σήμερα στους φίλους του Παναθηναϊκού. Δεν έχω διάθεση. Γιατί με πονάει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έτσι όπως πάει θα κάνει κι άλλα βήματα πίσω στην Ευρώπη. Βυθίζεται. Είναι μαθηματικά αυτά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί μόνος του να το κρατήσει σε μία αξιοπρεπή θέση. Ο ΠΑΟΚ πέρασε στο Γιουρόπα, αλλά δεν δίνει καμία βεβαιότητα ότι έχει τύχη για σπουδαία πράγματα. Θα μας σώσει ο Αστέρας; Τι να πω. Με τον Παναθηναϊκό να έχει συνεχείς αποκλεισμούς κάθε χρόνο και την ΑΕΚ εξαφανισμένη…

• Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο υπέρβαση κάνει! Γιατί είναι υπέρβαση να έχεις μέσο όρο σχεδόν 10 βαθμούς κάθε σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μετά να κερδίζεις τη Γιουνάϊτεντ στους 16 της διοργάνωσης η, να πετάς έξω τη Ρούμπιν στο Γιουρόπα. Αλλά και πάλι δεν αρκεί. Ηδη μας πέρασε κι η Τσεχία! Ελβετία και Τουρκία μας έχουν αφήσει πολύ πίσω τους. Όλοι δηλαδή στο τέλος επηρεάζονται από τους αποκλεισμούς του κάθε Παναθηναϊκού, του κάθε Ατρόμητου κλπ, κλπ.

• Στον Ολυμπιακό πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι φτάνει η στιγμή που θα μπουν κι αυτοί στη διαδικασία των προκριματικών του Ιουλίου και του Αυγούστου, που είναι εξαιρετικά επώδυνη. Είδαμε τι έπαθαν φέτος οι Βασιλεία, Σέλτικ, ΑΠΟΕΛ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα, Σπάρτα Πράγας. Όλες πρωταθλήτριες στη χώρα τους. Όλες αποκλείστηκαν, Μαζί και κλαμπ όπως οι Μονακό, Σπόρτινγκ, Άγιαξ, Φενέρμπαχτσε, Λάτσιο…

• Θα είναι θαύμα αν ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον παίξει πάλι απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Ένα θαύμα το οποίο πρέπει να κυνηγήσει ουσιαστικά μόνος του! Με αντιπάλους φέτος τις Μπάγερν κι Άρσεναλ, μαζί με την μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή, αν θέλει να ελπίζει στο θαύμα να συνεχίσει να μπαίνει όπως κάθε χρόνο απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να κάνει και φέτος υπέρβαση!

• Για την ακρίβεια, ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση! Ίσως ο μόνος δρόμος για τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και το θαύμα, είναι να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται στο Γιουρόπα Λιγκ. Αφού όμως εξαντλήσει τις πιθανότητές του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρσι, άλλωστε, ποιος πίστευε ότι κόντρα στις πρωταθλήτριες Ιταλίας κι Ισπανίας, Γιουβέντους κι Ατλέτικο, ο Ολυμπιακός θα ήταν μέσα στην πρόκριση ως την τελευταία αγωνιστική και θα τις υποχρέωνε να φέρουν 0-0 στο μεταξύ τους ματς στο Τορινο, ώστε να περάσουν κι οι δύο;…

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags