Facebook Pixel "Ανσαριφάντ για δίπλα στον Μπεργκ, Τασουλής για μπακ απ του Χουλτ και Κιβρακίδης για αντί Μέστο"!
| 2016-12-13 11:45:00

"Ανσαριφάντ για δίπλα στον Μπεργκ, Τασουλής για μπακ απ του Χουλτ και Κιβρακίδης για αντί Μέστο"!

του Γιώργου Κτενά
"Ανσαριφάντ για δίπλα στον Μπεργκ, Τασουλής για μπακ απ του Χουλτ και Κιβρακίδης για αντί Μέστο"!

Ποια είναι τα "θέλω" τού Ουζουνίδη και ποιοι οι πιθανοί στόχοι από Ελλάδα; O Βασίλης Μοιρώτσος αποκαλύπτει στο Sportdog και αναλύει τις πρώτες αλλαγές του νέου κόουτς.

Τον Καρίμ Ανσαριφάντ θα ήθελε πολύ στον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στον SportDog, ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει προλάβει να εφαρμόσει στο "τριφύλλι" ο Έλληνας προπονητής, ενώ αποκάλυψε τι χρειάζεται για να κάνει η ομάδα καλά Χριστούγεννα.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές που περιμένει να αποχωρήσουν τον Γενάρη από τους Πράσινους, αλλά και σε εκείνους που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη.

Βασίλη, πώς είδες το τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο;

"Ήταν μία περίπτωση αγώνα που ο Ουζουνίδης ήθελε να τον διαχειριστεί ακριβώς όπως το έκανε. Ήταν ένας Παναθηναϊκός που στο πρώτο ημίχρονο έψαχνε ευκαιρίες για γκολ, γνωρίζοντας ότι η ομάδα του χάνει σε δυνάμεις στη διάρκεια του αγώνα, τουλάχιστον ακόμα αυτόν τον καιρό. Θα μπορούσε να είχε βρει νωρίτερα το γκολ, τελικά το βρήκε σε καλό σημείο. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε άψογη διαχείριση, κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί φέτος. Είχαμε το παράδειγμα της Βέροιας, που το σκεφτόμασταν από το 70' και μετά. Αλλά ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι ανεβαίνει και ψυχολογικά".

Υπάρχουν αλλαγές στον Παναθηναϊκό με τον Ουζουνίδη, αν και είναι λίγο καιρό στην ομάδα. Ποιες θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αυτές;

"Η πιο σημαντική αλλαγή είναι οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, στον αγωνιστικό χώρο. Είναι κοντά οι γραμμές, ειδικά όταν έχει ο αντίπαλος την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός πρεσάρει ψηλά και ανεβάζει την άμυνά του. Αυτό αναγκάζει τον αντίπαλο να μην μπορεί να κινηθεί, με αποτέλεσμα ο Ούμπιδες να μείνει εκτός αγώνα. Το είχε διαβάσει σωστά ο Ουζουνίδης αυτό.

Το δεύτερο είναι η υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Ακούσαμε τον Ουζουνίδη να φωνάζει pass-pass, γύριζε με υπομονή την μπάλα ο Παναθηναϊκός και υπήρξε στιγμή που για 2 λεπτά η μπάλα ήταν στην κατοχή του Παναθηναϊκού. Σημαντική αλλαγή και πιστεύω ότι θα το δούμε περισσότερο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μία τρίτη αλλαγή αφορά το παιχνίδι που γίνεται με τους ακραίους. Δεν θέλει να κουράζει τα αμυντικά χαφ, ο Ζέκα με τον Λουντ δεν έχουν συμμετοχή στο παιχνίδι. Τους έχει απαλλάξει από αυτό. Αφήνει τους ακραίους να το κάνουν περισσότερο, αλλά όχι απαραίτητα από τα άκρα. Ο Βιγιαφάνιες για παράδειγμα χθες, ξεκινούσε από τα άκρα αλλά ερχόταν στον άξονα.

Ως τέταρτη αλλαγή, θα μπορούσα να πω την ατομική απόδοση κάθε παίκτη. Ο Ουζουνίδης θέλει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό κάθε ποδοσφαιριστή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ιμπάρμπο. Ήταν άλλος παίκτης στο Περιστέρι, δεν προσπαθούσε να περάσει κάθε αντίπαλο και στο τέλος να μπερδεύεται. Έψαχνε την εύκολη πάσα".

Επίσης ενεργοποίησε ποδοσφαιριστές που ήταν ξεχασμένοι.

"Και ο Μπουμάλ και ο Βλαχοδήμος, που έχει δουλέψει πολύ αυτό το διάστημα, αξιοποιήθηκαν στο Περιστέρι. Ο Βλαχοδήμος θα έφευγε τον Γενάρη, αν έμενε ο Στραματσόνι. Ακόμα και ο Χουχούμης δείχνει να παίζει με άλλη ψυχολογία. Ο Ουζουνίδης τού λέει να αποδείξει ότι μπορεί να μείνει και θα μείνει. Θέλει να εκμεταλλευτεί όλο το ρόστερ, δοκιμάζει πράγματα ενόψει και Γενάρη. Αλλά έχει και την ανάγκη των βαθμών, οπότε τους χρησιμοποιεί και για να μη χάσει βαθμούς. Κάτι που δείχνει ότι τους πιστεύει κιόλας".

Τι συνέβαινε με Στραματσόνι που τώρα έχει αλλάξει με τον Ουζουνίδη; Για παράδειγμα είναι πιο ζωηρός στον πάγκο ο Ουζουνίδης.

"Γενικά ο Ουζουνίδης μιλάει πολύ στη διάρκεια του αγώνα. Έχει 10 μέρες στην ομάδα κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει προλάβει να περάσει όσα θέλει, άρα και στη διάρκεια των αγώνων βρίσκει την ευκαιρία να το κάνει. Γι' αυτό είναι όρθιος, μιλάει, φωνάζει, κατευθύνει. Για παράδειγμα φώναξε στον Κουτρουμπή "Γιώργο, ανέβασέ τους". Αυτό που έχει αλλάξει επίσης, είναι το θέμα με τους διαιτητές. Χαρακτηριστική ήταν ατάκα προς τον Ζέκα, όταν διαμαρτυρήθηκε για την κίτρινη κάρτα που είδε ο Ιμπάρμπο. Γύρισε ο Ουζουνίδης και του είπε ότι τώρα την έδωσε και αυτό δεν αλλάζει. Μεγάλη αλλαγή σε σχέση με πριν το κομμάτι διαιτησία. Φάνηκε στον Βιγιαφάνιες που ήταν μουρμούρης από την αρχή της σεζόν. Στο Περισίτερι όμως, παρά το γεγονός ότι του έκαναν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα για να τον βγάλουν εκτός ματς, δε διαμαρτυρήθηκε".

Στις μεταγραφές τι περιμένεις; Ποια αναμένεται να αποχωρήσουν;

"Ο Ρινάλντι δεν μπορεί να χωρέσει στον Παναθηναϊκό. Ίσως δοθεί δανεικός. Έδειξε πως είναι επιθετικός χαμηλού επιπέδου, που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Λεντέσμα, αν ο τρόπος παιχνιδιού του χωράει στην τακτική προσέγγιση του Ουζουνίδη. Γιατί ο Λεντέσμα είναι χαφ που θέλει την μπάλα στα πόδια, ενώ ο Ουζουνίδης δείχνει ότι οι αμυντικοί χαφ του δεν θα έρχονται σε επαφή με την μπάλα. Μετά, αν επιστρέψει ο Τελάντερ δεν ξέρω αν μπορούν να χωρέσουν όλοι οι στόπερ. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει ότι χρειάζεται παίκτη πίσω από τον Μπεργκ. Και θεωρώ ότι θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα έρθει με μεταγραφή τον Γενάρη, εκείνος που θα καλύψει αυτή τη θέση. Ο Ουζουνίδης θα ήθελε πολύ να έρθει ο Ανσαριφάντ. Ίσως τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να τον βλέπαμε και μαζί με τον Μπεργκ, στην επίθεση. Σίγουρα θέλει παίκτη για τα άκρα και σίγουρα χρειάζεται και τερματοφύλακα".

Ποιοι θα μπορούσαν να απασχολήσουν από την ελληνική αγορά;

"Ο Ανσαριφάντ σίγουρα. Αν ο Χουχούμης δεν δείξει στον Ουζουνίδη αυτά που περιμένει, δεν θα μου έκανε εντύπωση να πάρει τον Τασουλή για μπακ απ του Χουλτ. Τον έχει σε εκτίμηση ο Ουζουνίδης. Ο Ρισβάνης, επίσης, θα μπορούσε να απασχολήσει. Δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα παίκτης που θα ερχόταν και θα κούμπωνε στον Παναθηναϊκό. Ίσως ο Κιβρακίδης, γιατί τελειώνει η καριέρα του Μέστο. Και ένας Έλληνας δεξιός μπακ, θα τόνωνε και το ελληνικό στοιχείο".
Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον φετινό Παναθηναϊκό;

"Θα είναι πολύ σημαντικό αν ο Παναθηναϊκός βρει το θαύμα που ψάχνει και δεν έρθει "Χ" το ΟΦΗ-Ηρακλής, προκειμένου να προκριθεί. Εκεί θα κάνει καλά Χριστούγεννα, θα δώσει κίνητρο και ελπίδα στους οπαδούς και θα πάρει τον χρόνο που χρειάζεται ο Ουζουνίδης, έχοντας ξεκάθαρο στόχο τίτλου. Να πάρει το Κύπελλο δηλαδή. Αν προκριθεί, σίγουρα θα κοιτάξει πολύ το θέμα του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός. Εξίσου σημαντικό είναι να δούμε αν θα γκελαρει ο Ολυμπιακός σήμερα στα Γιάννενα, γιατί στο -4 αλλάζουν τα δεδομένα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags