Facebook Pixel Ο Σφαιρόπουλος, το αουτσάιντερ και ο χαρακτήρας της ομάδας
| 2017-05-13 13:37:00

Ο Σφαιρόπουλος, το αουτσάιντερ και ο χαρακτήρας της ομάδας

Ο Σφαιρόπουλος, το αουτσάιντερ και ο χαρακτήρας της ομάδας

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague αναφέρθηκε στο πώς θα προσεγγίσει τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός και τελικά στάθηκε στην ελληνική «μάχη» των πάγκων με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Aναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague:

Για το τι κάνει ξεχωριστή τη φετινή πρόκριση: «Πιστεύω ότι, σε σύγκριση με το 2015 που πήγαμε στη Μαδρίτη, η διαφορά είναι πως φέτος είχαμε αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ. Ξεκινώντας απ' αυτό, είχαμε την ευκαιρία να προκριθούμε με νίκες μόνο στην έδρα μας. Δυστυχώς, δεν το κάναμε γιατί η Εφές είναι ταλαντούχα ομάδα και έκλεψαν το αβαντάζ έδρας. Χρειάστηκε να παλέψουμε και να νικήσουμε στην Κωνσταντινούπολη, πράγμα που δεν ήταν εύκολο. Έπρεπε να κερδίσουμε στο τρίτο ματς. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες στο τέλος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι μπήκαμε στο Game 4 με την πλάτη στον τοίχο, ήταν μια κομβική στιγμή.

Μιλήσαμε με τους παίκτες και αναλύσαμε πώς πρέπει να παίξουμε, καθώς και το τί πρέπει να βελτιώσουμε. Το γεγονός ότι νικήσαμε ήταν πολύ σημαντικό και για το τελευταίο παιχνίδι. Έτσι, περάσαμε στο Final Four με εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με το 2015. Βρεθήκαμε σε ένα νέο σύστημα διεξαγωγής κι αυτό ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για όλους. Πιστεύω πως δείξαμε σταθερότητα, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός πως τερματίσαμε τρίτοι».

Για το τί έμαθε η ομάδα του μετά την ανατροπή στη σειρά με την Εφές: «Έχουμε έμπειρους παίκτες σε τέτοιου είδους, κλειστούς αγώνες που σου δίνουν την ευκαιρία να προκριθείς. Από την άλλη, όμως, πρέπει να βρεις τον τρόπο να ξεπεράσεις την απογοήτευση δύο συνεχόμενων ηττών. Πρέπει να συνέλθεις. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα ως ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πολλές φορές αυτόν τον χαρακτήρα και έχει καταφέρει να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και να πετύχει. Αυτό είναι που κάναμε, άλλη μία φορά».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα πάει στην Πόλη έχοντας στο μυαλό του πως είναι αουτσάιντερ: «Έχουμε την ίδια βάση, τον ίδιο κορμό παικτών με την ομάδα του 2012. Αυτό είναι πολύ σημαντικό λόγω της γνώσης που έχουν για τέτοια ματς. Έχουμε κάποιους παίκτες που έπαιξαν στο Final Four του 2015, καθώς και κάποιους καινούργιους που πρέπει να πάρουν τη σωστή νοοτροπία από προπονητές και συμπαίκτες. Έτσι, θα καταλάβουν πώς να ετοιμαστούν πνευατικά. Μπορώ να πω πως ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ στον ημιτελικό, γιατί παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Η ΤΣΣΚΑ είναι η κάτοχος του τίτλου κι επομένως είναι το φαβορί. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Χάσαμε δύο φορές στη regular season και πρόκειται για μια ομάδα που παραδοσιακά φτάνει στο Final Four. Εδώ και χρόνια έχουν συνέπεια, όπως εμείς, και περιμένω ένα ωραίο ματς».

Για το τί μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τον ημιτελικό του 2015: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό και δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε τον ημιτελικό του 2015 με τον φετινό. Φυσικά, θυμόμαστε ότι η ΤΣΣΚΑ είχε το προβάδισμα, αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε. Θέλουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να παίξουμε μέχρι τέλους, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Όλες οι ομάδες του Final Four έχουν σταθερό κορμό εδώ και χρόνια, τον ίδιο προπονητή για καιρό και αυτό ήταν ένα βασικό πλεονέκτημα για τις τέσσερις ομάδες έναντι των αντιπάλων τους στα πλέι οφ. Οι παίκτες ξέρουν πώς να αντιδρούν και καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία των προπονητών τους. Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο αγώνα που θα προετοιμάσουμε».

Για το τι κάνει την ΤΣΣΚΑ τόσο επικίνδυνη επιθετικά: «Το γεγονός πως έχουν ταλέντο και ποιότητα, σε συνδυασμό με μεγάλο ρόστερ. Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να δώσουν κάτι έξτρα. Τεόντοσιτς και Ντε Κολό ελέγχουν το παιχνίδι, αλλά δεν μπορείς να υποτιμήσουμε όλους τους υπόλοιπους. Όλοι μπορούν να σε "σκοτώσουν" αν δεν είσαι συγκεντρωμένος στην άμυνα. Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες της Ευρώπης και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο να τους σταματήσουμε και να παίξουμε έξυπνα, ώστε να τους αποδιοργανώσουμε».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να αξιοποιήσει κάπως τις δύο ήττες στη regular season: «Δεν μπορώ να πω πως είναι αβαντάζ ή ντεσαβαντάζ το ότι χάσαμε σε αυτά τα δύο ματς. Τα παιχνίδια του Final Four είναι εντελώς διαφορετικά, ακόμη και από αυτά των πλέι οφ. Πρέπει να "διαβάσουμε" τα προβλήματα που είχαμε σε αυτούς τους αγώνες και να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας».

Για το γεγονός πως το 2012, όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο, εκείνος ήταν στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ: «Στην καριέρα σου, στο άθλημα που αγαπάμε, υπάρχουν πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος, ώστε να σταθείς στα πόδια σου. Όταν χάνεις ένα παιχνίδι, ακόμη κι αν είναι τελικός, πρέπει να συνεχίζεις να μάχεσαι. Αν κατακτήσεις έναν μεγάλο τίτλο, πρέπει να μείνεις ταπεινός και να συνεχίσεις στον ίδιο δρόμο. Από το 2012 μέχρι σήμερα, νιώθω πολύ χαρούμενος κι ευλογημένος που ακόμη βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο της Euroleague. Όπως πάντα, έχω κίνητρο για να κάνω τα πάντα για την ομάδα μου, ώστε να πετύχει».

Για το γεγονός πως θα τεθεί αντιμέτωπος, στη «μάχη» των πάγκων, με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Πρώτα από όλα, σέβομαι πολύ τον κόουτς Ιτούδη. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου πέρσι. Θεωρώ ότι γενικά οι Έλληνες προπονητές έχουν βελτιωθεί τελικά. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις δύο Έλληνες στους πάγκους δυο μεγάλων ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ, σε έναν ημιτελικό». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags