Facebook Pixel Tα 5 πράγματα που μας άρεσαν στο νέο Hyundai i30
Άλλα Σπορ
| 2017-08-03 14:18:00

Tα 5 πράγματα που μας άρεσαν στο νέο Hyundai i30

Tα 5 πράγματα που μας άρεσαν στο νέο Hyundai i30

Δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία σε αυτό πως εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο πειστική ευρωπαϊκή προσέγγιση της Hyundai στη συγκεκριμένη τάξη των μικρομεσαίων οικογενειακών πεντάθυρων.

Οι Κορεάτες δούλεψαν σωστά και μεθοδικά στο νέο i30 προκειμένου να φτάσουν σε τόσο υψηλό επίπεδο…

Η εκλεπτυσμένη εικόνα

Εξωτερικά, ξεχωρίσει εμφανισιακά, έχοντας παράλληλα εκτός από ακμές και έντονη ευρωπαϊκή αύρα, μάλιστα την γαρνίρει με έναν πρωτόγνωρο για Hyundai αυτής της κατηγορίας premium αέρα. Με το που το κοιτάξεις πιστεύεις ακράδαντα πως πρόκειται για κάποιο καταξιωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο. Οι γραμμές δένουν αρμονικά μεταξύ τους ενώ και οι δυο όψεις μαγνητίζουν μεμιάς το βλέμμα. Το αυτοκίνητο που εκφράζει το DNA του “Modern Premium” χαρακτήρα της μάρκας Hyundai. Premium σχεδίαση με ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Βραβεύσεις iF Design Award 2017 & Red Dot Honorable Mention Design Award 2017. Αεροδυναμικός συντελεστής 0.30 χάρη σε σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως οι αεροκουρτίνες (που φιλοξενούν τα φώτα ημέρας LED και τα φώτα ομίχλης), η στάνταρ αεροτομή και τα αεροδυναμικά καλύμματα του πατώματος. Νέα εμπρόσθια μάσκα – υπογραφή της Hyundai, που εμπνέεται από τη ροή του καυτού χάλυβα προτού πάρει τη μορφή του αμαξώματος.

Εξαιρετικές διαστάσεις

Μακρύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο, τόσο σε σχέση με τον προκάτοχό του όσο και σε σχέση με το μέσο όρο της κατηγορίας. Το μεταξόνιο, ο χώρος επιβατών (ιδιαίτερα σε ώμους και πόδια) και ο χώρος αποσκευών είναι επίσης από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Για παράδειγμα, ο χώρος αποσκευών 395lt είναι 7% μεγαλύτερος από του Astra (370), 10% μεγαλύτερος από του Auris (360) και 25% μεγαλύτερος από του Focus (316).

Το προσεγμένο εσωτερικό

Η μοντέρνα εμφάνιση έχει χαρακτήρα, ενώ και τα υλικά κατασκευής είναι πολύ καλά. Αυτό που δεν χωράει κουβέντα είναι η αίσθηση συναρμογής τους, η οποία είναι κορυφαία. Η προσοχή στη λεπτομέρεια συνεχίζει να ανεβάζει την ποιοτική αίσθηση του οδηγού, παρατηρώντας για παράδειγμα τις θήκες στις πόρτες, που εκτός από εξαιρετικά ευρύχωρες έχουν και ένα πολύ ενδιαφέρον τρόπο να καθορίζουν τις θέσεις για μπουκάλια. Στη συνέχεια σε κερδίζει η αίσθηση ευρυχωρίας και μετά φυσικά οι χώροι για μικροπράγματα, που πρέπει να είναι οι κορυφαίοι στην κατηγορία. Το i30 σε γεμίζει με μια αίσθηση εξαιρετικής ευκολίας και άνεσης χρήσης, όντας εκπληκτικά πρακτικό.

Οι χώροι για επιβάτες είναι κι αυτοί πάνω από το μέσο όρο των μικρομεσαίων μοντέλων όπως και ο χώρος αποσκευών, τίποτα δεν σε χαλάσει εδώ μέσα ενώ επαναλαμβάνω πως η στροφή προς τη Γηραιά Ήπειρο είναι πιο έντονη από ποτέ άλλοτε. Στα σημαντικότερα τώρα, η χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής στο αμάξωμα διπλασιάστηκε και ταυτόχρονα μειώθηκε το απόβαρο. Η συνέπεια είναι να βελτιωθεί αισθητά και η ακαμψία συγκριτικά με την απερχόμενη γενιά, με τις διαστάσεις να έχουν οριακά αυξηθεί.

Πλούσιος εξοπλισμός από τη βασική έκδοση

Η έκδοση Access περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου, LED φώτα ημέρας, ράγες οροφής, cruise control, αυτόματη λειτουργία φώτων, 6 ηχεία, Bluetooth τεχνολογία ασφαλείας ενεργού καπό (Active Hood) για προστασία πεζών ενηλίκων αλλά και παιδιών, Hill Assist Control αλλά και Descent Control, πλάτες πίσω καθισμάτων με ανεξάρτητα ρυθμιζόμενα επίπεδα κλίσης (και διαφορετικές θέσεις στερέωσης της εταζέρας). Ο χώρος φόρτωσης έχει ειδική θέση αποθήκευσης της εταζέρας όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ οι εκδόσεις diesel περιλαμβάνουν εφεδρικό τροχό κανονικού μεγέθους με ζάντα αλουμινίου.

Η πλέον ζητούμενη έκδοση Comfort Navi περιλαμβάνει ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, φώτα στροφής, LED πίσω φώτα, προβολείς ομίχλης, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με CleanAir τεχνολογία ιονισμού, θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού, έγχρωμη οθόνη αφής 8’’, εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης με χάρτες για 40 χώρες και με δωρεάν επταετή συνδρομή σε TomTom LIVE Services για πληροφορίες κίνησης και κάμερες ταχύτητας στην Ελλάδα, κάμερα οπισθοπορίας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης.

Η άκαμπτη δομή με τα θετικά της

Αμάξωμα με 53% χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής AHSS και εντυπωσιακά 112 μέτρα εφαρμογής εποξικών συγκολλητικών, 28 κιλά ελαφρύτερο και με 22% αυξημένη ακαμψία. Πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, για άνετες στροφές με ταχύτητα. Τιμόνι 10% πιο άμεσο στον χειρισμό και 15ms ταχύτερο στην απόκριση. Ασφάλεια μακράν του ανταγωνισμού: Πακέτο S-10: Ο ισχυρότερος στάνταρ εξοπλισμός ενεργητικής ασφαλείας στον κόσμο στην κατηγορία του. Το S-10 είναι 10 προηγμένες τεχνολογίες (DAA, HAC, SL, SBL, LDWS, LKAS, FCWS, AEB City, AEB Urban, HBA) à Σχετικό ειδικό φυλλάδιο “S-10”

Δωρεάν αξία 1.600 ευρώ στον πελάτη, σε όλες τις εκδόσεις μέχρι 31/8. Η λογική δεν σχετίζεται με έκπτωση αλλά με την πεποίθηση και τη σταθερή μας επιδίωξη ότι οι προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας δεν πρέπει να είναι προνόμιο των premium εκδόσεων και μοντέλων, αλλά πρέπει να αποτελούν αγαθό για κάθε οδηγό. Με αυτήν τη λογική, το νέο i30 φέρνει έμπρακτα τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας και συνιστά την προσιτότερη premium εναλλακτική της αγοράς, που είναι και ο ορισμός του Modern Premium χαρακτήρα της μάρκας Hyundai.

Το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας με καθαρά 5 αστέρια EuroNCAP στο νέο σύστημα διπλής βαθμολόγησης. Η ρύθμιση της ανάρτησης, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Κορεάτικης φίρμας είναι πιο «αθλητική», με πιο σφιχτή απόσβεση και ταχύτερο κατά 10% σύστημα διεύθυνσης. Στο δρόμο το i30 επιβεβαιώνει τα παραπάνω και δείχνει πρόθυμο να ακολουθήσει τις εντολές σου, παρότι δεν λησμονεί την απόσβεση, την άνεση, τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Η συνολική αίσθηση παραπέμπει σε καλό ευρωπαϊκό πεντάθυρο. Περνά πάνω από αιχμηρές ανωμαλίες χωρίς να διαμαρτύρεται, σαν ένα κομμάτι πλέον. Η ανάρτηση ελέγχει σωστά τις κινήσεις του αμαξώματος και έχει εξαλείψει την τάση πλεύσης του προηγούμενου μοντέλου. Από κοντά και η ποιότητα κύλισης.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags