Facebook Pixel Οι δυο προϋποθέσεις για να είναι ο Άρης στη Football League
| 2014-04-14 17:35:00

Οι δυο προϋποθέσεις για να είναι ο Άρης στη Football League

Οι δυο προϋποθέσεις για να είναι ο Άρης στη Football League

Μετά το επίσημο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, η συζήτηση για την επόμενη μέρα του Αρη θα μονοπωλήσει ενδιαφέρον από σήμερα και περιλαμβάνει αρκετά σενάρια, ονόματα και φήμες. Εκτός όμως από τα σενάρια υπάρχουν και ορισμένες σταθερές που δεν αλλάζουν και θα καθορίσουν την δυνατότητα του Αρη να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League και να μην κατρακυλήσει στην Γ΄ Εθνική

Όλες αφορούν τη δυνατότητα προσέλκυσης κεφαλαίων ώστε να επιτευχθούν οι δυο βασικές συμφωνίες που θα επιτρέψουν στον Αrhνα αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Δυο είναι τα μεγάλα αγκάθια που θα κληθεί να διαχειριστεί αυτός που θα θελήσει να αναλάβει την ομάδα και να την οδηγήσει στη Football League. Οι οφειλές προς τους πρώην παίκτες και προπονητές και τα χρέη στο Δημόσιο.

Ο Αρης αυτή τη στιγμή χρωστάει στο Δημόσιο 10.671.000 ευρώ που με τις προσαυξήσεις γίνονται 15εκ. Από αυτά 2,560.000 τελούν σε αναστολή λόγω υπαγωγής στο νόμο Ορφανού και 2.216.731 σε αναστολή από το άρθρο 44. Τα πρώτα σβήνονται αν καταβάλει 775.000 ευρώ ως το 2017 που τρέχει η ρύθμιση για το νόμο Ορφανού και τα δεύτερα εφόσον πληρώσει τις δυο τελευταίες δόσεις για το 44 (145.000 ευρώ). Άρα αυτό που θα πρέπει να επιδιώξει για το υπόλοιπο ποσό είναι μια νέα ρύθμιση. Το ιδανικότερο θα ήταν σαν αυτή που είχε πετύχει με την πρώτη αίτηση του 99, δηλαδή 90 δόσεις. Όποια πάντως ρύθμιση και αν πετύχει, θα χρειαστεί να καταβάλει μια γερή προκαταβολή και φυσικά να τηρεί τις δόσεις στη συνέχεια.

Η δεύτερη αναγκαία συνθήκη για συμμετοχή στη Football League είναι να πετύχει συμφωνίες με τους… πρώην, μερικοί εκ των οποίων έχουν τελεσίδικες αποφάσεις (βλέπε Κουλουχέρης) και αν δεν συμφωνήσουν θα απειλούν διαρκώς με αφαιρέσεις βαθμών. Σε αυτούς οι κίτρινοι «χονδρικά» οφείλουν 8,7 εκ ευρώ που είχαν πέσει στα 5,5 με το «κούρεμα» για το 99. Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτά μόλις τα 3εκ αφορούν δεδουλευμένα. Υπό τον φόβο ο ΑΡΗΣ να κηρύξει πτώχευση και να καταλήξει στην 3η κατηγορία, θεωρείται βέβαιο ότι όποιος ενδιαφέρεται θα μπορέσει να πετύχει ελκυστικές συμφωνίες. Αρκεί να διαθέτει ένα ποσό τουλάχιστον 2εκ ευρώ ώστε να το διαθέσει στους παίκτες. 

Πηγή: AllAboutAris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags