Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Σωτήρης Κυργιάκος για την αποβολή του στο σαββατιάτικο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ.
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μαρουάν Φελαϊνί της Έβερτον και του γνωστοποιήθηκε πως θα αναγκαστεί να μείνει εκτός για τα προσεχή ματς με Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μπλάκμπερν.
Η αποβολή του Κυργιάκου ήρθε σε ένα σημείο που είχε καθιερωθεί στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ και είχε βοηθήσει στο αήττητο σερί των τελευταίων εβδομάδων, καθώς οι «κόκκινοι» δεν έχουν δεχτεί γκολ στα έξι προηγούμενα παιχνίδια.
«Είναι άσχημο όταν χάνεις παίκτες αλλά είχαμε περισσότερα προβλήματα με τους κεντρικούς αμυντικούς στην αρχή της σεζόν και τώρα έχουμε περισσότερες λύσεις. Οπότε παρόλο που κάτι χάνουμε, έχουμε εναλλακτικούς τρόπους. Ο Άγκερ, ο Σκρτελ και ο Κάραχερ είναι διαθέσιμοι, οπότε έχουμε παίκτες», τόνισε σχετικά ο Ράφα Μπενίτεθ που προετοιμάζει την ομάδα του για το μεγάλο παιχνίδι με την Άρσεναλ, το βράδυ της Τετάρτης στο «Εμιρέιτς».