Facebook Pixel Με στρίψιμο του νομίσματος
| 2014-10-04 20:20:00

Με στρίψιμο του νομίσματος

Με στρίψιμο του νομίσματος

Το ντέρμπι της Πέμπτης; Ανυπομονώ, όχι για το τζάμπολ, αλλά για την κόρνα της λήξης. Στο περιθώριο της παιδιάστικης, γελοίας και εν πολλοίς αυτοκαταστροφικής κόντρας ανάμεσα στους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες του ελληνικού μπάσκετ, οι ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού προετοιμάζονται για την πρώτη φετινή τους αναμέτρηση, η οποία θα γίνει, χωρίς κόσμο, την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

Η φράση-κλειδί θα έπρεπε να είναι: «Χωρίς κόσμο». Αλλά όχι, εδώ είναι Ελλάδα, το βασίλειο της βίας, της παρακμής και της ασυδοσίας. Δεν αποτελεί καν είδηση το κεκλεισμένων των θυρών, όταν έχει προηγηθεί «πρασινοκόκκινο» ντέρμπι. Είδηση είναι το αντίθετο, να ξεκινάει μία σεζόν δίχως να είναι τιμωρημένος ένας (αν όχι αμφότεροι) από τους «αιωνίους».

Ετσι όπως πάει το πράγμα, βέβαια, θα χάσκουν άδειες οι κερκίδες ακόμα και χωρίς να υπάρχει ποινή. Γιατί να πληρώσει τον οβολό του ο φίλαθλος που θέλει να απολαύσει μπάσκετ; Για να λουστεί το υβρεολόγιο των χουλιγκάνων ή μήπως για να τιμήσει τα καμώματα των ένθεν κακείθεν προέδρων; Εγώ, πάντως, έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου εδώ και πολλά χρόνια. Θα πάω να δω από κοντά αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μόνο αν είναι απολύτως αναπόφευκτο. Και πάλι, όμως, όλο και κάποια δικαιολογία θα βρω για να εξαιρεθώ.
Ο Ολυμπιακός έκανε νωρίς τις κινήσεις του και μοιάζει έτοιμος για το μακροβούτι στα βαθιά του Οκτωβρίου, αν και του άφησαν τρύπα στη θέση «3» οι τραυματισμοί των Παπαπέτρου, Ντάρντεν. Απαλλαγμένος από τους ετήσιους μετασεισμούς των «εθνικών» καθηκόντων, ο Βασίλης Σπανούλης δηλώνει ξεκούραστος και ορεξάτος. Οι κινήσεις του καλοκαιριού μοιάζουν μάλλον διορθωτικές και ήσσονος σημασίας, παρά κοσμογονικές. Δεν θα είναι πολύ διαφορετικά τα νέα δεδομένα, σε σύγκριση με τα περσινά. Εκτός του Στράτου Περπέρογλου, οι υπόλοιποι βασικοί της περσινής ομάδας παραμένουν στις επάλξεις, με πρόσθετο πλεονέκτημα την εμπειρία της περσινής (δύσκολης) χρονιάς στην Ευρωλίγκα.

Το μεγάλο στοίχημα των ημερών είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καλείται να παρουσιάσει στο ντέρμπι της Πέμπτης ένα περίεργο ποτ πουρί από νεοσύλλεκτους, πιτσιρικάδες, τραυματισμένους και δόκιμους. Μπήκε ήδη Οκτώβρης, αλλά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ψάχνει ακόμη δύο σημαντικότατα κομμάτια για να συμπληρώσει το παζλ, έναν ψηλό και έναν γκαρντ. Γαλουχημένος στη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη, ο Εσθονός Γιάνις Μπλουμς είναι ικανός σουτέρ, αλλά ουδέποτε έγινε στέλεχος πρώτης γραμμής. Τέτοια εποχή, άλλωστε, μόνο λύσεις ανάγκης βρίσκει κανείς στην ευρωπαϊκή αγορά. Εάν ανοίξουμε κουβέντα για ψηλούς, τα δεδομένα αλλάζουν προς το χειρότερο. Για κάθε λαχείο τύπου Λάσμε, κυκλοφορούν δέκα «σάπιοι» τύπου Τζούλιαν Ράιτ. Τον Στέφαν Λάσμε, άλλωστε, ο Πεδουλάκης τον ζαχάρωνε καιρό και τον περίμενε εβδομάδες επί εβδομάδων. Δεν τον βρήκε ξαφνικά στο ράφι του Οκτωβρίου.

Το ντέρμπι της Πέμπτης; Ανυπομονώ, όχι για το τζάμπολ, αλλά για την κόρνα της λήξης. Ενδιαφέρει τους τρεις προέδρους, τους ολίγους αμετανόητους φανατικούς και κανέναν άλλον. Εάν μπορούσε να κριθεί με στρίψιμο ενός νομίσματος, θα ήταν η καλύτερη δυνατή διαφήμιση για το μπάσκετ.

Πηγή: sday.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags