Facebook Pixel Αμφίπολη: Ποιά ευρήματα από τις ανασκαφές δείχνουν... ασύλητο τάφο;
Life
| 2014-10-09 21:17:00

Αμφίπολη: Ποιά ευρήματα από τις ανασκαφές δείχνουν... ασύλητο τάφο;

Αμφίπολη: Ποιά ευρήματα από τις ανασκαφές δείχνουν... ασύλητο τάφο;

Το γερμανικό ενδιαφέρον για τον Μέγα Αλέξανδρο!

Μεγάλο ενδιαφέρον σημειώνεται γύρω από την Αμφίπολη, αφού ολοένα και νέα ευρήματα έρχονται στο φως. Οι καινούργιες ανακαλύψεις έχουν βρεθεί κοντά στον δεύτερο θάλαμο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πόρτα έχει πέσει προς τα έξω, πράγμα που σημαίνει πως ο τάφος ίσως να μην έχει έχει συληθεί από τυμβωρύχους. Το πιο πιθανό είναι η πόρτα να έπεσε από τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου ή από άλλα φυσικά αίτια.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ήδη τέσσερα κομμάτια της πόρτας, δύο μικρά και δύο μεγάλα, ενώ οι αρχαιολόγοι ψάχνουν ακόμα δύο ή τρία τμήματα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται να γίνουν την Παρασκευή.
 

Η πρόσκληση του Ζαγοράκη


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε αίτημα στην Ευρωβουλή, οι ευρωβουλευτές να επισκεφτούν την Αμφίπολη το 2015. Πρόκειται για μία κίνηση με πολιτική αξία στην περίοδο κρίσης που περνάει η χώρα μας.
 

Οι Γερμανίδες αρχαιολόγοι για τα ευρήματα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις δύο γερμανίδων αρχαιολόγων, της Δρ. Imma Kilian-Dirlmeier και της Δρ. Andrea Brauning, οι Γερμανοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον Μέγα Αλέξανδρο και την Ελληνιστική εποχή.

Οι δυο Γερμανίδες αρχαιολόγοι της Κρατικής Γερμανικής 'Ενωσης Ερευνών έχουν μελετήσει τις συνήθειες των αρχαίων Μακεδόνων κατά την ταφή σε 400 τάφους που ανακαλύφθηκαν σε 52 τύμβους στη νεκρόπολη των Αιγών. Υποστηρίζουν ότι στη γυναικεία ταφή δινόταν έμφαση στον στολισμό της κεφαλής της νεκρής ενώ μέσα στον τάφο τοποθετούσαν πήλινα αγγεία και μεταλλικά αντικείμενα. Στο νεκρό άνδρα έβαζαν τον οπλισμό του και κυρίως ξίφη.

Οι δύο γερμανίδες θεωρούν ότι τα έως τώρα ευρήματα της Αμφίπολης είναι εντυπωσιακά και περιμένουν τα αποτελέσματα. Η Δρ. Imma Kilian-Dirlmeier δήλωσε "Στη Γερμανία υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Μέγα Αλέξανδρο. Εξάλλου δεν υπάρχει κανείς που να μην ξέρει γι αυτόν τον μεγάλο άνδρα"

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags