Facebook Pixel Ο Χότζα, η Αλβανία και οι ΗΠΑ
| 2014-10-16 10:45:00

Ο Χότζα, η Αλβανία και οι ΗΠΑ

Ο Χότζα, η Αλβανία και οι ΗΠΑ

Τι σχέση μπορεί να έχει η Αμερική με τα φοβερά επεισόδια στο Βελιγράδι, αποκαλύπτει ο Αποδυτηριάκιας. To αδίστακτο τομάρι, η καμμένη ελληνική σημαία και το ...κωλοσφούγγι.

Κάποιοι στο πλήθος φώναξαν "Γκοοολ!" όταν τελικά έπεσε στο έδαφος ο ανδριάντας του Εμβέρ Χότζα, αφού τον τραβούσαν με μεγάλη προσπάθεια κόσμος πολύς με συρματόσχοινα.

Συνέβη το 1991, έξι χρόνια μετά το θάνατο του πανίσχυρου αρχηγού του κομουνιστικού κόμματος της Αλβανίας, που κυβέρνησε για περισσότερα από 40 χρόνια ένα κράτος όπως γούσταρε. Στην απομόνωση. Με κλειστά τα σύνορα, χωρίς να θέλει νταραβέρια ούτε με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και τον μισητό Τίτο της Γιουγκοσλαβίας.

Χειρώτερος δικτάτωρ από τον επίσης υποτιθέμενο κομουνιστή, κυβερνήτη της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου, ο Εμβέρ Χότζα δεν ήθελε ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ενώ, να το σημειώσουμε αυτό, για πρώτη φορά έκλεισε τα σύνορα της Αλβανίας το 1948, προς την πλευρά της Γιουγκοσλαβίας.

Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου, το 1908, γεννήθηκε στο Αργυρόκαστρο ο Χότζα, ένα αδίστακτο τομάρι, γέννημα μιας φυλής που κρατάει από τον Καύκασο κι έχει αφήσει τα σημάδια του ακόμα και σ΄ αυτούς που τον μίσησαν, που σήμερα αντιπολιτεύονται το φάντασμά του.

Αλβανοί έχουν κάψει την ελληνική σημαία στο ΟΑΚΑ, στην Αθήνα. Υπ΄ όψιν ότι η χώρα της Ευρώπης που είναι σήμερα το Νο1 κωλοσφούγγι της Αμερικής είναι η Αλβανία. Λέει κάτι αυτό μετά τα απίστευτα επεισόδια στο γήπεδο και στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας που διεκόπη;

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ διέκοψαν το Σερβία - Αλβανία, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags