Facebook Pixel Ο Τ. Νικολογιάννης για την επιστροφή Νίνη στον ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2014-11-06 16:08:00

Ο Τ. Νικολογιάννης για την επιστροφή Νίνη στον ΠΑΟ

Ο Τ. Νικολογιάννης για την επιστροφή Νίνη στον ΠΑΟ

Η ομάδα παίζει σήμερα «τελικό» με την Αιντχόβεν, αλλά ασφαλώς το θέμα που θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες και θα μας απασχολεί και τους επόμενους μήνες είναι η επιστροφή του Σωτήρη Νίνη.

Ξέρω ότι υπάρχουν φίλοι του Παναθηναϊκού, που λένε ότι η καθοδική πορεία του παίκτη στην καριέρα του είναι πρόβλημα και δύσκολα θα κάνει κάτι στην ομάδα, από την οποία αναδείχθηκε, τώρα στην επιστροφή του. Κατανοώ αυτή την άποψη δεν μου αρέσουν , όμως, διάφοροι χαρακτηρισμοί, που ακούγονται για έναν παίκτη που είναι 24 ετών και όχι 30 και 32.

Δεν είμαι σίγουρος, ότι ο Νίνης θα κάνει αυτό το restart στην καριέρα του, αλλά είμαι σίγουρος για κάτι άλλο. Αν είναι να κάνει το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του μόνο στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να το κάνει. Στην ομάδα, που αναδείχθηκε , που έκανε το μπαμ στο ξεκίνημά του με τις εμφανίσεις του , από την ημέρα που τον έβαλε ο Μουνιόθ. Και διότι ο Παναθηναϊκός με τον Αναστασίου στον πάγκο , αλλά και τους άλλους συνεργάτες του είναι η ομάδα, που έχει κάνει restart στην καριέρα αρκετών παικτών την τελευταία διετία. Ο Μπέργκ είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα. Ηταν εκτός αγώνων στον Αμβούργο, δεν τον υπολόγιζε η Γερμανική ομάδα και όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό ναι μεν ήταν πολύ γνωστό σαν όνομα, αλλά υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες αν θα μπορέσει να επανέλθει στην κατάσταση, που ήταν πριν. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε. Σήμερα είναι ο κορυφαίος επιθετικός, που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεύτερο παράδειγμα , που είναι πιο κοντά σε αυτό του Νίνη είναι ο Νταβίντ Μέντες, που ήρθε έχοντας φύγει από την Σάλτσμπουργκ από τον Απρίλιο και δεν είχε ομάδα, για 3-4 μήνες. Εκανε προπονήσεις μόνος του και όταν ήρθε δεν ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό και αρκετοί πίστευαν, ότι θα εξελισσόταν μία αποτυχία η ένταξή του στην ομάδα. Το αποτέλεσμα επίσης το ξέρετε. Ο Μέντες σήμερα είναι από τους στυλοβάτες της ομάδας και όταν αγωνίζεται «ομορφαίνει» με τις πάσες του και αλλάζει όλο το παιχνίδι της ομάδας.

Ποιο είναι το κοινό αυτών των δύο παικτών με τον Νίνη. Ότι ήθελαν να έρθουν στον Παναθηναϊκό, διότι πίστεψαν ότι θα κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα τους και το έκαναν. Ετσι είναι και ο Νίνης. Ο Σωτήρης ξέρει ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία, για να κάνει το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, να επανέλθει στην κατάσταση, που ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Παναθηναϊκό και το 2010, όταν έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις την χρονιά, που η ομάδα πήρε το ντάμπλ με κορυφαίο του παιχνίδι αυτό με την Ρόμα για το Europa League.

O Nίνης, λοιπόν, από το καλοκαίρι ήταν σε συζητήσεις με τον Τάκη Φύσσα, για να επιστρέψει στην ομάδα και τώρα επιστρέφει, αφού έχει δείξει πόσο πολύ θέλει να παίξει στον Παναθηναϊκό σε συζητήσεις, που είχε και με τον Αναστασίου και με τον Νταμπίζα εκτός του Φύσσα. Είναι καλό, που η μεταγραφή γίνεται τώρα, για να προπονηθεί με την ομάδα δύο μήνες ώστε να είναι έτοιμος τον Γενάρη. Εκανε προπονήσεις μόνος του, αλλά άλλο μόνος του και άλλο με την ομάδα. Επίσης ξέρει και ο ίδιος, ότι τώρα στον Παναθηναϊκό θα δουλέψει όσο ποτέ άλλοτε τον τελευταίο καιρό και όντας σε ένα γνωστό περιβάλλον, με ανθρώπους που τον εμπιστεύονται μπορεί να παίξει και πάλι την μπάλα , που ξέρει. Διότι την μπάλα δεν την ξέχασε και ούτε είναι εύκολο να την ξεχάσει. Η αγωνιστική του κατάσταση δεν ήταν καλή, αλλά τώρα στον Παναθηναϊκό με την δουλειά που γίνεται μπορεί να επανέλθει. Και αν επανέλθει το κέρδος και για τον Παναθηναϊκό και για τον Νίνη θα είναι μεγάλο…

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags