Facebook Pixel Το σχόλιο του Α. Πανούτσου για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!
| 2015-01-13 16:38:00

Το σχόλιο του Α. Πανούτσου για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!

Το σχόλιο του Α. Πανούτσου για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!

Τον βοήθησε το γρήγορο σκοράρισμα, αλλά η αποτελεσματικότητα δεν είναι αιτία αλλά αποτέλεσμα.

Αποτέλεσμα της τοποθέτησης του Πέτριτς σε θέση δεύτερου επιθετικού μαζί και «10αριού», που οι απαιτήσεις σε δυνάμεις είναι μικρότερες, αλλά και η κεφάτη εμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ, που ήταν η πρώτη μετά την μακρόχρονη ίωση που είχε. Βοήθησε επίσης και η εμφάνιση του Διαμαντή Χουχούμη στα αριστερά, που αμυντικά υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες αλλά επιθετικά είναι πολύ καλός, πιθανότερα καλύτερος του Νάνο.

 

Βοήθησε τέλος και η άμυνα του Εργοτέλη. Οπως έχει «βοηθήσει» κάθε σχεδόν επίθεση που την έχει αντιμετωπίσει. Μόνο με τύχη μπορεί να φάει λιγότερα από δύο γκολ, ενώ με λίγη ατυχία μπορεί να καταρρίψει το ρεκόρ των 11 γκολ παθητικό σε ένα ματς που ο Φωστήρας «κατέχει» από ματς με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 1973-74.

 

ΕΝΩ στην κούρσα του τίτλου στον Παναθηναϊκό συμβαίνανε όλα τα ωραία, στην κορυφή της βαθμολογίας στον ΠΑΟΚ συνέβαινε το σουλουμπουντρούμ της χρονιάς. Να χάσει μια από τις μεγάλες ομάδες από μία με μικρότερο όνομα -η αξία είναι άλλη ιστορία- δεν είναι κάτι μοναδικό. Να χάσει όμως με 3-0, που εύκολα θα μπορούσε να είναι 6-0, αλλά πολύ δύσκολα κάτι καλύτερο είναι σπάνιο.

 

Και όμως ήταν έτσι. Αν ο Αστέρας είχε σκοράρει στο πολύ συζητήσιμο πέναλτι και στα δύο γκολ που του ακυρώθηκαν σαν οφσάιντ θα είχαμε μια ήττα με έξι γκολ, χωρίς από την άλλη να μπορείς να βρεις καθαρές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ να μειώσει το σκορ.

 

ΤΟ ΓΙΑΤΙ είναι μια μεγάλη ιστορία, αλλά συνοπτικά ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον κουμανταδόρο που θα βγάλει την κάθετη πάσα. Πέρυσι είχε τον Νάτχο και όταν μένει πίσω στο σκορ και η αντίπαλη ομάδα παίζει την αντεπίθεση, έχει πρόβλημα.

Ακόμα και ο Ρατς, που είναι θάνατος όταν βγαίνει μπροστά, είναι διπλός θάνατος όταν πρέπει να επιστρέψει.

 

Το αποτέλεσμα ήταν ο Αστέρας, που παίζει την αντεπίθεση με 3-4 παίκτες, με τον Μπαράλες να κάνει την πρώτη πάσα και τον Μάσα τον πλέι μέικερ ή να τελειώνει τη φάση να κάνει πάρτι.

 

ΗΤΤΕΣ συμβαίνουν. Τη διαφορά όμως κάνει πώς η κάθε ομάδα τις ξεπερνάει.

Στον ΠΑΟΚ αν το αποτέλεσμα της ήττας είναι «διαζύγιο» με τον Αναστασιάδη, από την αλλαγή του κόουτς καλύτερο θα ήταν το 6-0.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags