Facebook Pixel Τεσσάρων αστέρων, 21 κυπέλλων!
| 2015-05-20 22:18:00

Τεσσάρων αστέρων, 21 κυπέλλων!

Τεσσάρων αστέρων, 21 κυπέλλων!

Κυπελλούχος για 21η φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ, που επικράτησε σε ένα επεισοδιακό τελικό με 4-2 της ΑΕΛ για να αγγίξει πια το δεύτερο σερί νταμπλ. Δυο γκολ ο Εφραίμ, από ένα οι Ρίισε και Ντε Βινσέντι.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε καλά, προηγήθηκε αλλά με την άμυνα της απλά να παίρνει ρεπό δεν μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα. Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε ο τελικός.

Ο,τι θέλει κάνει η άτιμη η μπάλα και έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, όπου ήταν καλύτερη, προηγήθηκε αλλά πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ! Μια λάθος έξοδος του Χιώτη έφερε το γκολ στο 11’ από τον Σέμα για την ΑΕΛ και οι Λεμεσιανοί κυριάρχησαν στο γήπεδο.

Ο ΑΠΟΕΛ έμοιαζε εκτός αγώνα, δεν έκανε ευκαιρία αλλά δεν την χρειάστηκε για να ισοφαρίσει. Ο Ντε Βινσέντι με ένα φάουλ από το… αεροδρόμιο Λάρνακας άφησε τον Φεγκρούς να κοιτάει και έφερε το ματς στα ίσα στο 31’.

Η ΑΕΛ επανήλθε, είχε τεράστια ευκαιρία με δοκάρι του Σέμα, άλλη μια καλή φάση με τον Σαρντινέρο όμως το γκολ μπήκε στη δική της εστία. Από κόρνερ του Μπεμπέ έγινε η ζημιά με τον Τζεμπούρ να κόβει, να μοιράζει, να παίρνει πίσω τη πάσα του Εφραίμ και μετά από σέντρα του Αλωνεύτη, ο Γιώργος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να γυρίσει το ματς.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έκρινε και το νικητή αφού η ΑΕΛ έγραψε απουσία στο δεύτερο μέρος. Οι αμυντικοί της κοιτούσαν, ο Φεγκρούς αλλού πατούσε, αλλού βρισκόταν και οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ έκαναν μια τυπική προπόνηση στο γήπεδο. Ο Εφραίμ προ κενής εστίας έκανε το 3-1 στο 53’ και ο Ρίσσε με φάουλ όπου άνοιξε το τοίχος αδικαιολόγητα σημείωσε το τέταρτο στο 60’.

Κάπου εκεί τελείωσε το αγωνιστικό μέρος, αφού εξαγριωμένοι φίλοι της ΑΕΛ άρχισαν να πετούν ο,τι έβρισκαν στο γήπεδο και είδαμε για άλλη μια φορά εικόνες ντροπή σε γήπεδο μας.

Εν τέλει ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από 40 λεπτά, όμως ήταν φανερό ότι οι δυο ομάδες δεν πίεσαν καθόλου και το σκορ δεν άλλαξε. Παρόλα αυτά ο Σιέλης με κεφαλιά στο φινάλε μείωσε.

ΑΠΟΕΛ (Σατσιάς): Χιώτης, Σέρτζιο, Ρίσε, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Λάνιγκ, Αλωνεύτης(69’ Γκόμες), Εφραίμ(64’ Χαραλαμπίδης), Ντε Βινσέντι(86’ Αλεξάνδρου), Τζεμπούρ

ΑΕΛ (Χριστοφόρου): Φεγκρούς, Ελευθερίου, Καρλίτος(81’ Εντμάρ), Σάμπου, Σιέλης, Ντιαλό, Σακέτι(57’ Τακπατζούμι), Μπεμπέ, Σαρντινέρο, Καλό, Σέμα(81’ Οχένε)

Πηγή: 24sports.com.cy

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags