Facebook Pixel Θέλει έναν Μπεργκ για την άμυνα
| 2015-06-19 13:38:00

Θέλει έναν Μπεργκ για την άμυνα

Θέλει έναν Μπεργκ για την άμυνα

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό, αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να βρεθεί ένας στόπερ, με τους πράσινους να προσδοκούν επιτυχία αλά Μπεργκ.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ είναι απολύτως λογικό στον Παναθηναϊκό να προσδοκούν ότι η επόμενη κίνησή τους για τον κεντρικό αμυντικό θα ακολουθήσει την ίδια οδό. Κάτι που σαφέστατα όμως δεν είναι εύκολο.

Το να καταφέρεις να βρεις έναν σχετικά φθηνό ελεύθερο παίκτη στην ποδοσφαιρική αγορά είναι το εύκολο. Το να συνδυάζει όμως εμπειρία, παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα και να θέλει να αναγεννηθεί μέσα από την ομάδα που του προτείνει ένα καλό συμβόλαιο, είναι το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στην αναζήτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα του καλύψει το κενό που άφησε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος αποχώρησε για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τα ονόματα, τα οποία μπήκαν στις σημειώσεις των ανθρώπων της ομάδας, ήταν από το «καλό» ράφι. Όχι από το πάνω, αφού οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κινηθούν σε ελεύθερες επιλογές ώστε τα λεφτά που θα έδιναν για μεταγραφή να τα χρησιμοποιήσουν ως δέλεαρ για το καλό όνομα, αλλά από σχετικά «καλό» ράφι. Ολες οι περιπτώσεις στις οποίες στάθηκαν ήταν καλές. Ο Σπάχιτς ηγήθηκε της άμυνας των Βόσνιων, την περίοδο που έφτασαν μια ανάσα σε δύο περιπτώσεις από την πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση, όμως ο Παναθηναϊκός δεν τον απέκτησε και ίσως θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερός αφού ο πρώην αμυντικός της Λεβερκούζεν δεν φημίζεται και για τον ήρεμο χαρακτήρα του εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Ο Σίβοκ, τον οποίο για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα για το κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού», προτίμησε την «ασφάλεια» της Τουρκίας, αφού εκεί διέπρεψε στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του με τη φανέλα της Μπεσίκτας. Ο Τσέχος θα ήταν ιδανική περίπτωση αφού είχε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας της ελληνικής ομάδας. Ομως η μη απόκτησή του δεν ήταν σφάλμα του Παναθηναϊκού.

Φτάνοντας στον Μικαέλ Σιανί τελικά, οι άνθρωποι της ομάδας θα πρέπει να νιώθουν ικανοποίηση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατάφερε να ανέβει σκαλί-σκαλί προς την κορύφωση της καριέρας του. Είναι ένα ψηλό παιδί, το οποίο θα δώσει αυτό ακριβώς που μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έκανε στη Λοριάν και υποχρέωσε την Μπορντό να πληρώσει 4 εκατ. ευρώ για να γίνει ο αντικαταστάτης του Ντιαβαρά όταν ο τελευταίος έφυγε για τη Μαρσέιγ. Ανεξάρτητα από το αν έπιασε ή όχι στη Λάτσιο, είναι ο αμυντικός πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι επαφές του με την μπάλα και η πρώτη πάσα του, ίσως να μην είναι στον βαθμό που θα ήθελε ο Έλληνας τεχνικός αλλά αυτό το χάντικαπ λογικά, θα το καλύπτει η παρουσία του Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος γνωρίζει πώς να κρύβει μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού του τις αδυναμίες και των συμπαικτών του.

Ο Σιανί, με τα χρήματα που τελικά δείχνει να έρχεται στην Ελλάδα, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, η οποία δεν αποκλείεται να βγάλει ασπροπρόσωπο τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε αυτό έψαχναν οι «πράσινοι». Κάποιον που να μην κοστίσει τρελά, αλλά να βγει λίρα εκατό. Ο Γάλλος έχει όλα τα εφόδια να το επιβεβαιώσει.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags