Facebook Pixel Πάμε σε εκλογές;
Life
| 2015-06-24 12:34:00

Πάμε σε εκλογές;

Πάμε σε εκλογές;

Που κολλάει η συμφωνία με τους εταίρους και ποιοι βλέπουν εκλογές;

Και... ξαφνικά υπήρξε μπαράζ δηλώσεων από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες εάν η βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν στηρίξουν τη συμφωνία.

Δεν τίθεται θέμα εάν η συμφωνία περάσει ή όχι. Ακόμη και εάν περάσει, αλλά με τη στήριξη άλλων κομμάτων το Μαξίμου μέσω των υπουργών επικρατείας διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα θεωρήσει πως χάνει τη δεδηλωμένη και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Το μήνυμα των κυρίων Παππά και Φλαμπουράρη ήταν διπλό. Προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα είναι σαφές. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και έτσι αυτό θα πρέπει να το έχουν κατά νου όσοι σκέφτονται να καταψηφίσουν τη συμφωνία στη βουλή και... να πράξουν αναλόγως.

Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές υπάρχει η λεγόμενη προεδρική πτέρυγα οι οποία θα στηρίξει τη συμφωνία στη λογική του μη χείρον βέλτιστο για τη χώρα.

Στον αντίποδα ωστόσο διαμορφώνεται μια ομάδα βουλευτών με τη συμμετοχή των Σταθά, Λαπαβίτσα, Χατζηλάμπρου, Σωτηρίου, Τριανταφύλλου, Κυριακάκη, Γαϊτάνη και Ψαρρέα που εκφράζει αντιρρήσεις.

Μαζί με φωνές όπως αυτή του κ. Μητρόπουλου και του κ. Λεουτσάκου φαίνεται ότι διαμορφώνεται μια ομάδα αρνητικών "ψήφων".

Άγνωστος "χ" παραμένει προς το παρόν ο Π. Λαφαζάνης που αν και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας τις τελευταίες ημέρες έχει αποφύγει να πάρει θέση στη λογική ότι η συμφωνία ακόμη δεν έχει οριοστικοποιηθεί. Επίσης παραμένει άγνωστο εάν η Αριστερή Πλατφόρμα θα τηρήσει ενιαία στάση.

Άγνωστο επίσης παραμένει ποια θα είναι η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εάν θα θελήσει να επηρεάσει άλλους βουλευτές.

Όπως και να 'χει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί από βουλευτές μετρούν τα ... πιθανά "όχι" σε περισσότερα από 10 ενώ βάζουν ερωτηματικό στη στάση τουλάχιστον άλλης μιας δεκάδας βουλευτών.

Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ λέει ότι θα τηρήσει ενιαία στάση και θα πει το "ναι" στη συμφωνία εάν αυτή περιλαμβάνει δέσμευση για το χρέος και δεν αγγίξει τον ΦΠΑ στα νησιά.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα κριθούν πολλά. Ο χρόνος πολιτικά είναι πολύ πυκνός.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags