Facebook Pixel ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έτσι θα τινάξει τα πάντα ο Μαρινάκης - Πουλάει 7 παίκτες και βγάζει 14 εκατομμύρια ευρώ
| 2017-05-10 10:45:00

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έτσι θα τινάξει τα πάντα ο Μαρινάκης - Πουλάει 7 παίκτες και βγάζει 14 εκατομμύρια ευρώ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έτσι θα τινάξει τα πάντα ο Μαρινάκης - Πουλάει 7 παίκτες και βγάζει 14 εκατομμύρια ευρώ

Ένα μοναδικό deal για τα ελληνικά δεδομένα στα σκαριά από τους Πειραιώτες - Ποιους παίκτες βγάζουν στο σφυρί και γεμίζουν τα ταμεία τους με χρυσάφι; Θα πάθετε πλάκα!

Τέτοια ...ρεκόρ μόνο ο Ολυμπιακός. Η πώληση του Δημήτρη Κολοβού στη Μαλίν αντί 700.000 ευρώ, περίπου, φαίνεται πως ανοίγει την όρεξη στους ανθρώπους των Πειραιωτών για μια σειρά ανάλογων μεταγραφικών κινήσεων, ώστε όχι μόνο να ελαφρύνει το ρόστερ, αλλά και να ενισχυθεί σημαντικά το ταμείο τους ενόψει της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα και σε άλλες παρόμοιες πωλήσεις παικτών, που για διάφορους λόγους βρέθηκαν να παίζουν ως δανεικοί φέτος στο εξωτερικό και οι οποίοι φαίνεται δύσκολα θα βρουν θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου. Έτσι, η καλύτερη επιλογή μοιάζει να είναι η παραχώρηση των δικαιωμάτων τους, καθώς μάλιστα ο Ολυμπιακός μπορεί να εισπράξει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ από παίκτες, οι οποίοι έχουν φορέσει από ελάχιστα έως καθόλου τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημους αγώνες, ενώ συνολικά το ποσό από όλους τους δανεικούς μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 14 εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Τάσου Καραμάνου. Ο 26χρονος επιθετικός βρέθηκε τον Γενάρη μια ανάσα μακριά από τη μεταγραφή του στη Φούλαμ αντί 2,2 εκατ. ευρώ, όμως για γραφειοκρατικούς λόγους η μετακίνησή του στο Λονδίνο από την Πορτογαλία και τη Φειρένσε κόλλησε.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις όμως, ότι φέτος το καλοκαίρι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί κανονικά, με τον Ολυμπιακό να εισπράττει το συμφωνηθέν αντίτιμο.

Παράλληλα, ένας παίκτης που δεν έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού και μπορεί να πωληθεί με 2 εκατ. ευρώ είναι και ο Κωνσταντίνος Λαϊφης, αν η Σταντάρ Λιέγης μπορέσει όντως να καταβάλει τη ρήτρα της συμφωνίας απόκτησής του.

Στην προκειμένη περίπτωση όλα τα σενάρια παραμένουν ενεργά και ίσως τελικά ο Ολυμπιακός να σπάσει το δανεισμό και να πάρει πίσω τον Κύπριο αμυντικό.

Ακόμα δύο παίκτες που βρίσκονται πολύ κοντά σε αποχώρση από το Λιμάνι, χωρίς ποτέ να έχουν παίξει με την ομάδα, είναι ο Ελληνας στόπερ Δημήτρης Γούτας και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, Νικολάς Μαρτίνες. Αμφότεροι μπορεί να φέρουν από 600.000 ευρώ στο ταμείο του Ολυμπιακού!

Για την απόκτηση του Γούτα καίγεται η βελγική Κορτράικ, που τον έχει χρησιμοποιήσει φέτος σε 18 ματς ως βασικό στο πρωτάθλημα, ενώ στην Αυστραλία ως δεδομένη θεωρείται η οριστική μεταγραφή του Μαρτίνες από τη Σίδνεϊ Γουόντερερς.

Τα ...τζακ-ποτ για τον Ολυμπιακό όμως, μάλλον δεν θα σταματήσουν εδώ. Κι αυτό γιατί στο Λιμάνι περιμένουν και ένα ακόμα πιο ισχυρό πακέτο ενίσχυσης των ταμείων τους (περί τα 8 εκατ. ευρώ) από την παραχώρηση παικτών, οι οποίοι προσέφεραν πολλά στο πρόσφατο παρελθόν και έχουν παραχωρηθεί τώρα ως δανεικοί με ρήτρες πώλησης στις συμφωνίες.

Ο λόγος γίνεται για τους Δημήτρη Σιόβα και Ομάρ Ελαμπντελαουί, οι οποίοι τα έχουν πάει πολύ καλά σε Λεγανιές και Χαλ, αντίστοιχα και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι ομάδες να καταβάλουν τις ρήτρες και να αποκτήσουν μόνιμα τους παίκτες.

Η ρήτρα για τον Σιόβα έχει οριστεί κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τον Νορβηγό μπακ βρίσκεται στα 4,5 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags