23/07/17 - 13:30

Θέλει δουλειά, είναι παικτάκι για Ολυμπιακό και δεν ξέρει μπάλα

Αλέφαντος που τσακίζει κόκαλα και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ποιος είναι το παικτάκι που πρέπει να ρίξει πολλή δουλειά και τι θα κάνει ο Μαρινάκης μετά την Παρτιζάν...

του Νίκου Αλέφαντου
Θέλει δουλειά, είναι παικτάκι για Ολυμπιακό και δεν ξέρει μπάλα
13.157views 0shares

Με τον Κούτρη θέλω να αρχίσω, καλό παικτάκι είναι αλλά δεν θέλω να βιάζομαι και να ακούγονται μεγάλα λόγια, εδώ μιλάμε για Ολυμπιακό. Έχουν περάσει μπακάρες από τον Ολυμπιακό και για να φτάσει κάπου ο Κούτρης πρέπει να ρίξει πολλή δουλειά για να καλύψει ένα μειονέκτημά του που το θεωρώ σημαντικό για τη θέση αυτή. Το ύψος. Στη διαγώνια κάλυψη ο μπακ πρέπει να γίνεται σαν στόπερ και με τέτοιο ύψος υστερείς. Αυτό δεν βελτιώνεται, ή έχεις το ύψος ή δεν το έχεις. Αυτός λοιπόν πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά από άλλους για να μπορέσει, με άλλα πλεονεκτήματα που θα παρουσιάσει, να ρεφάρει αυτό το μείον.

Εγώ δεν τον βλέπω έτοιμο ακόμα και κάτι θα έχουν δει και στην ομάδα μέσα για να ψάχνουν καλή μεταγραφή. Δεν νομίζω και ότι ξέρει μεγάλη μπάλα. Βγάζει βέβαια ενθουσιασμό και μπράβο στο παιδί γιατί άλλοι δεν κατάφεραν καν να σταθούνε.

Το πιο ευχάριστο για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι σταμάτησε αυτή η παρωδία των πλέι οφ. Το έλεγα κάθε χρόνο, σταματήστε τα πλέι οφ. Δεν βλέπονταν οι αγώνες. Και ήταν άδικο για τις ομάδες, ήταν σαν να πέταγες στα σκουπίδια όλη τη σεζόν.

Ήταν τραγικό ότι αντί να το κόψουν τελείως, ήθελαν να βγαίνει και ο πρωταθλητής από τα πλέι οφ. Τα πρωταθλήματα που το κάνουν αυτό στην Ευρώπη είναι τα πιο ανυπόληπτα. Άλλο το μπάσκετ. Δύο ομάδες είναι εκεί μονάχα και ό,τι αξίζει στο μπάσκετ είναι μόνο να τις βλέπεις να παίζουν μεταξύ τους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι, αλλιώς το μάθαμε τόσες δεκαετίες.

Με Παρτιζάν διαβάζω ότι θα είναι στην πλευρά ο Ομάρ και ο Πάρντο. Καλή επιλογή. Ο Ομάρ πάντα μου άρεσε, ο δε Πάρντο είναι ανεβασμένος. Μακριά από το γκολ βέβαια, αλλά αυτήν την εποχή σε σχέση με τους άλλους εξτρέμ είναι καλύτερος.

Το θέμα είναι να βρεθεί για τον Ολυμπιακό ένας παίκτης μπροστά που θα τραβήξει τον κόσμο, να κάνει τη διαφορά, να τραβήξει την ομάδα. Άντε με το καλό να περάσει την Παρτιζάν ο Ολυμπιακός και πιστεύω ότι ο Μαρινάκης θα την κάνει και αυτήν την κίνηση. Έναν παικταρά κυνηγό να έρθει και να πει "τελείωσε, εγώ είμαι εδώ, μην ασχολείστε με τους άλλους, εγώ θα σας πετάω 15-18 γκολ το χρόνο".
 
Λένε για κάποιους κυνηγούς "δεν πήρε μπαλιές". Τι δεν πήρε μπαλιές, αυτά τα λένε οι άσχετοι από ποδόσφαιρο ή αυτοί που θέλουν να δικαιολογούν φίλους παίκτες. Ο κυνηγός ήταν, είναι, και θα είναι στο ποδόσφαιρο πολύ προσωπική θέση. Δηλαδή αν είναι παικταράς θα πάρει και τη φάση πάνω του. Δεν υπάρχει κυνηγός σε καμία κατηγορία που να μην πάρει μπαλιά. Το θέμα είναι τι θα την κάνει. Έχει την κλάση να κάνει την προσωπική ενέργεια; Έχουμε απολαύσει τέτοιους στην ιστορία του Ολυμπιακού. 

Ο Μοράτα πολύ καλά έκανε που πήγε στην Τσέλσι και η Τσέλσι πολύ καλά έκανε που τον πήρε. Ξέρει ο Κόντε τι κάνει.

Μαζί του είμαι που έδιωξε τον Ντιέγκο Κόστα. Δεν είναι άνθρωπος για να συνεργαστείς. Προτίμησε ο Κόντε τον Μοράτα που είναι και καλό παιδί. Θα δώσει ταχύτητα στην Τσέλσι και ρυθμό. Θα έχει και ήσυχο το κεφάλι του ο προπονητής με αυτό το χαρακτήρα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Για τον Μοράτα η Τσέλσι είναι μια καινούργια καριέρα φουλ. Τον θέλω όμως να βγάζει πιο πολλές προσωπικές ενέργειες. Θα τον βοηθήσει και ο Αζάρ.

Θα τα πούμε πάλι μετά το ματς του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν. Ό,τι δω θα το πω όπως το είδα με το μάτι το δικό μου. Το σέρβικο ποδόσφαιρο είναι πολύ πεσμένο. Και ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι ακόμα στα καλά του. Πρόβλεψη είναι αδύνατο να γίνει για αυτό το ματς.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ