Facebook Pixel Η Κέρκυρα… σώθηκε και έκανε «δώρο» σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!
| 2017-03-12 17:58:00

Η Κέρκυρα… σώθηκε και έκανε «δώρο» σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!

Η Κέρκυρα… σώθηκε και έκανε «δώρο» σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!

Με μία γκολάρα του Ντιογκό, η Κέρκυρα επικράτησε 1-0 της Ξάνθης που έπαιζε με 10 παίκτες από το 44', απομακρύνθηκε πλέον από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ταυτόχρονα έβαλε σε μεγάλες… περιπέτειες τους Ακρίτες, όσον αφορά την είσοδό τους στα πλέι οφ.

Η Κέρκυρα εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Φερνάντο Γουάλας και νίκησε, στην έδρα της, με 1-0 τη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. Η ακριτική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις του Α' ημιχρόνου, λόγω αποβολής του Γουάλας, και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τη νίκη με το γκολ του Κέβιν Ντιόγκο στο 65ο λεπτό.

Χωρίς πολλές φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Η Κέρκυρα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, όμως, να μπορεί να απειλήσει την άμυνα της Ξάνθης. Οι παίκτες των δύο ομάδων μάχονταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα, με αντεπιθέσεις. Στις καθυστερήσεις ο Γουάλας, μετά από επίκινδυνο παιχνίδι και χτύπημα, άθελα του, στο κεφάλι του Γεωργίου, αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα!

Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν, λόγω της αριθμητικής υπεροχής των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου πίεσαν την άμυνα της Ξάνθης, ψάχνοντας το γκολ. Στο 49ο λεπτό μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Επστάιν έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Νίκιτς, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ. Στο 54' η Κέρκυρα διαμαρτυρήθηκε, δικαιολογημένα, για πέναλτι, καθώς μετά από σουτ του Νίκιτς, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντε Λούκας, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 65ο λεπτό πανηγύρισαν το γκολ. Τότε ο Κέβιν Ντιόγκο με πανέμορφο γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μπαλιά του Κόντου, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες. Παρά το γκολ η Κέρκυρα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πίεζε για να διασφαλίσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Δεν τα κατάφερε, παρά το δοκάρι στο 89' σε σουτ του Ντουαλά, αλλά το γκολ του Ντιόγκο ήταν αρκετό...
Ο διαιτητής του αγώνα ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ντιόγκο, Νίκιτς, Τουράμ, Κουτζαβασίλης - Γουάλας, Λισγάρας.

Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Σιόντης, Νίκιτς (62' Ντουαλά), Γεωργίου (46' Κόντος), Ντιόγκο (85' Σπίνουλας), Επστάιν, Τουράμ. 
Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Καμαρά (46' Σιλά), Ντε Λούκας, Τριάδης (61' Λάζιτς), Βασιλακάκης, Λουσέρο (74' Πιτσέλι), Γιουνές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags