Facebook Pixel Απέτυχε η Εθνική - Τι πληρώσαμε με τους Ρώσους - Ποιος διεθνής μας "χαντάκωσε" κι ο... αντι-Μίσσας!
| 2017-09-13 23:00:00

Απέτυχε η Εθνική - Τι πληρώσαμε με τους Ρώσους - Ποιος διεθνής μας "χαντάκωσε" κι ο... αντι-Μίσσας!

Απέτυχε η Εθνική - Τι πληρώσαμε με τους Ρώσους - Ποιος διεθνής μας "χαντάκωσε" κι ο... αντι-Μίσσας!

Γιατί κρίνεται αποτυχημένη η πορεία της "γαλανόλευκης", γιατί δεν προκριθήκαμε στα ημιτελικά; Τι πρέπει να συμβεί από εδώ και πέρα; Όλες οι απαντήσεις στο Sportdog.gr.

Η Εθνική για μία ακόμη φορά απέτυχε. Εχει να πάρει μετάλλιο από το Ευρωμπάσκετ του 2009 και θα συμπληρώσει δεκαετία αν στο Μουντομπάσκετ του 2019 δεν καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Στα παιχνίδια με τη Λιθουανία και την Ρωσία, οι διεθνείς έδειξαν το πρόσωπο, που θέλουμε να δείχνει. Αλλά το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε.

Με τη Λιθουανία το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Με τη Ρωσία, όμως, δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια. Πλήρωσε η Εθνική τις χαμένες βολές (10 τον αριθμό) και την αδυναμία της να περιορίσει τον Αλεξέι Σβεντ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος, τα καταφέραμε απέναντι στον σούπερ σταρ της Χίμκι. Στην επανάληψη, όμως, και στην τρίτη περίοδο, ο Σβεντ δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του, βάζοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Εθνική πήγε στο τέλος να κάνει την ανατροπή με μπροστάρη τον εκπληκτικό Καλάθη, αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό, όπως και η συνδρομή του Σλούκα. Ο τελευταίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μας στο Ευρωμπάσκετ, στο κρίσιμο, όμως, ματς, έκανε πολλά λάθη, που κόστισαν και κυρίως δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην τελευταία περίοδο.

Το θέμα είναι ότι μία ακόμη χρονιά χάθηκε. Το ελληνικό μπάσκετ έμεινε και πάλι με άδεια τα χέρια και πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές από την ομοσπονδία, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πάνω από όλα να προσληφθεί προπονητής και όχι να πάει σε λύση ανάγκης, όπως ήταν ο Κώστας Μίσσας... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags